Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Αν είναι «σταθερός» θ’ ανασάνει


Ο Παναθηναϊκός αναζητά το βράδυ της Παρασκευής μια νίκη – χρυσάφι απέναντι στην άκρως επικίνδυνη Χίμκι. Μετά τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα με Φενέρμπαχτσε και Ίκαρο, οι «πράσινοι» θα πρέπει να πάρουν ανάσα για παραπάνω από έναν λόγους. Πρωτίστως, γιατί μια νέα ομάδα εξαρτάται πολύ από τη ψυχολογία της και από την αυτοπεποίθηση που θ’ αποκτήσει μέσα από νίκες, ειδικά στο υψηλό επίπεδο της Ευρωλίγκας. Αυτό έχει ανάγκη τώρα ο Παναθηναϊκός, αυτό χρειάζονται τ΄ αποδυτήρια μετά τη… σφαλιάρα της Γλυφάδας, όπου ακόμη και οι πιο… δύσπιστοι θα πρέπει ν’ αντιλήφθησαν, τι σημαίνει μια τέτοια ήττα για το μέγεθος του Παναθηναϊκού.
Από την άλλη, στο καθαρά βαθμολογικό κομμάτι του ομίλου, το «τριφύλλι» χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη, ώστε να κλείσει μ’ έναν απόλυτα λογικό απολογισμό τον πρώτο γύρο. Μην λησμονάτε, άλλωστε, πως το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη έχει βγάλει από πάνω του τρεις εκτός έδρας αποστολές σε Μαδρίτη, Λιουμπλιάνα και Πόλη. Αν αυτό το συνδυάσει με ρεκόρ 3-2, τότε θα έχει κάνει ένα πραγματικό άλμα πρόκρισης στο ΤΟΡ-16.
Για να γίνει αυτό, όμως, θα πρέπει να βρει σταθερότητα στην απόδοση του. Και δε μιλάμε από παιχνίδι σε παιχνίδι, αλλά από δεκάλεπτο σε δεκάλεπτο και από λεπτό σε λεπτό. Πως θα γίνει αυτό; Εν μέρει είναι θέμα αγωνιστικού ρυθμού μιας πεντάδας, αλλά είναι και θέμα προσωπικής βούλησης των παικτών. Άπαντες πρέπει και οφείλουν ν’ απειλούν τον αντίπαλο, να μη διστάζουν ψάχνοντας τον καλύτερο συμπαίκτη τους (Διαμαντίδη, Σχορτσανίτη). Διότι με εξαίρεση τον Ματσιούλις και τον νεαρό Γιαννόπουλο οι υπόλοιποι δείχνουν δισταγμό. Βαρόμετρο για τον Παναθηναϊκό και η απόδοση του Πάνκο. Ο Αμερικάνος αγωνίζεται στην πιο νευραλγική θέση της επίθεσης, στο «4». Αν αξιοποιήσει τις αδιαμφισβήτητες ικανότητες του, σκοράροντας από μέση και μακρινή απόσταση, δεδομένα θ’ ανοίξει την αντίπαλη άμυνα και θα… ξεμπουκώσει και την ομάδα και τον εαυτό του.
Αυτά, λοιπόν, λίγες ώρες πριν από ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια (μέχρι το επόμενο) της μέχρι τώρα πορείας του Παναθηναϊκού. Η νίκη είναι μονόδρομος και ΟΛΟΙ πρέπει να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.
ΥΓ: Για τα μεταγραφικά θα τα πούμε μετά το ματς καθώς αναζητείται παίκτης που θα μπορέσει να βοηθήσει άμεσα την ομάδα. Βασικό χαρακτηριστικό; Να σουτάρει!

Δημήτρης Κοντός


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο