Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Επείγον: Φορολογήστε υγραέριο και τσιγάρα από ...χθες


Με ένα εξαιρετικά επείγον έγγραφό του με ημερομηνία 6/11, το υπ. Οικονομικών ενημερώνει τις αρμόδιες τελωνειακές υπηρεσίες να προχωρήσουν στην επιβολή του νέου φόρου σε ενεργειακά και προϊόντα καπνού από… χθες.
Δηλαδή από την κατάθεση του νομοσχεδίου στη βουλή(5/11). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με έρευνα του fpress.gr, το υγραέριο κίνησης να πωλείται αυτή την ώρα, σε πρατήρια της Αττικής από 0,95 έως 0,99 λεπτά το λίτρο. Προφανώς κάποιοι πρατηριούχοι παρέλαβαν το καύσιμο μετά την επείγουσα αύξηση του φόρου όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο.
Τι προβλέπεται Δηλαδή, το ποσό των 330 ευρώ θα επιβάλλεται στον τόνο. Ένας τόνος υγραερίου έχει περίπου 1800 λίτρα. Οπότε η τελική επιβάρυνση που θα προκύψει για τον τελικό καταναλωτή θα είναι της τάξεως των 7-8 λεπτά ανά λίτρο αν συμπεριληφθεί και ο ΦΠΑ.
«ΕΙΔΟΣ

ΚΩΔΙΚΟΣ
Σ.Ο.

ΠΟΣΟ ΦΟΡΟΥ ΣΕ ΕΥΡΩ

ΜΟΝΑΔΑ
ΕΠΙΒΟΛΗΣ
ιγ) Υγραέρια (LPG) που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα κινητήρων
2711 12 11
έως και
2711 19 00

330

1.000 χιλιόγρ
Για τα τσιγάρα η αύξηση δεν έχει καθοριστεί ακριβώς ως προς τη λιανική τιμή τους,οπότε θα ενημερωθείτε μόλις έχουμε την ακριβή εικόνα.Κάποιες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για 30 με 40 λεπτά το πακέτο στα ελληνικά τσιγάρα και περίπου ένα ευρώ στον καπνό. Ομως δεν έχουν επιβεβαιωθεί
foroikapnou1
foroi22




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο