Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ζωηρό ενδιαφέρον για ΟΠΑΠ

Επτά είναι τελικά οι ενδιαφερόμενοι για τον ΟΠΑΠ. Η αρχική ενημέρωση έκανε λόγο για έξι προτάσεις, τελευταία στιγμή όμως υποβλήθηκε και έβδομη πρόταση από fund, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. 

Με βάση τα πρώτα στοιχεία του ρεπορτάζ, τα οποία μένει να επιβεβαιωθούν επισήμως,  οι ενδιαφερόμενοι είναι οι: Intralot, ο όμιλος Μελισσανίδη μαζί με την Lottomatica και το fund PPF, η κοινοπραξία των Damlot (όμιλος Κοπελούζου) με την ισραηλινή Playtech και τη γερμανική Merkur, το βρετανικό fund BC Partner καθώς και άλλα τρία fund ένα από τα οποία αναφέρεται ως ασιατικών συμφερόντων με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν στην FOSUN. Επίσης, ενδιαφέρον εμφανίζεται να έχει εκδηλώσει και η Texas Pacific Group (TPG).


Παράγοντες της αγοράς σχολιάζοντας τις πρώτες πληροφορίες για τα ενδιαφερόμενα σχήματα ανέφεραν ότι η παρουσία των Intralot και Lottomatica καθώς και της Playtech ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη. 

Από εκεί και πέρα, η παρουσία του PPF σε μια ακόμη ιδιωτικοποίηση (μετά από αυτή της ΔΕΠΑ) σηματοδοτεί το ενδιαφέρον του fund για επενδύσεις στην Ελλάδα. Το PPF διαθέτει ένα ευρύ πεδίο τοποθετήσεων, από τράπεζες  και ασφάλειες μέχρι ενέργεια, real estate αλλά και τζόγο μέσω της συμμετοχής στην τσεχική εταιρεία τυχερών παιχνιδιών Sazka. Το PPF που διαχειρίζεται σήμερα περί τα 15 δισ. ευρώ, διαθέτει επίσης συμμετοχή στην Τράπεζα Πειραιώς.  

Εξίσου σημαντική είναι και η παρουσία της BC Partners, γνωστή στην Ελλάδα από την επένδυσή της στην Regency Entertainment  (πρώην Hyatt Regency) και παλαιότερα στην Tim Hellas. 

Οι Damco/Damlot του ομίλου Κοπελούζου εκδήλωσαν ενδιαφέρον μαζί με την γερμανική Merkur Gaming, παρόχου τεχνολογίας για AWP και Video Lottery Terminals, η οποία είναι μέλος του ομίλου Gauselmann Group. Μαζί και η ισραηλινή Playtech που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. 

Μεγάλο ενδιαφέρον, αναφέρουν οι ίδιοι παράγοντες, αναμένεται να έχει η επόμενη φάση του διαγωνισμού, όπου και θα οριστικοποιηθούν οι συμμαχίες με τη συμμετοχή, σε κάποιες περιπτώσεις, επενδυτικών κεφαλαίων – χρηματοδοτών.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα εξέπνεε η σχετική προθεσμία για την απόκτηση ποσοστού 33% του ΟΠΑΠ. 

Όπως ανέφερε νωρίτερα το Capital.gr, το μονοπωλιακό δικαίωμα έως το 2030 για τα παιχνίδια που διαθέτει ο ΟΠΑΠ, οι άδειες για τα VLTs, η είσοδος στη διαδικτυακή αγορά και το εκτεταμένο δίκτυο πρακτορείων που διαθέτει αποτελούν πόλο έλξης για το σύνολο των μεγάλων “παικτών” της διεθνούς αγοράς, ορισμένων από τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια του κόσμου και, βέβαια, εγχώριων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο