Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Μάριο Ντράγκι: "Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα δεν θα υπάρξει άλλη αναχρηματοδότηση. Το επαναλαμβάνω"


Απέκλεισε σήμερα ο Μάριο Ντράγκι περαιτέρω εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη μείωση του ελληνικού χρέους.

"Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα δεν θα υπάρξει άλλη αναχρηματοδότηση. Το επαναλαμβάνω" είπε ο επικεφαλής της ΕΚΤ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σε ό,τι αφορά τα κέρδη του Προγράμματος Αγοράς Ομολόγων, έχει ήδη ληφθεί απόφαση κατά τη διάρκεια του πρώτου PSI.
"Αυτά τα κέρδη -είπε ο Ντράγκι- σωρεύονται στις κεντρικές τράπεζες που είναι μέλη του ευρωσυστήματος. Στη συνέχεια, οι ανεξάρτητες κεντρικές τράπεζες, σύμφωνα με τη νομοθεσία που τις διέπει, θα μεταφέρουν αυτά τα κέρδη στις κυβερνήσεις. Επαφίεται στις κυβερνήσεις να αποφασίσουν εάν θέλουν να επαναχρησιμοποιήσουν αυτά τα κέρδη για την Ελλάδα. Οι κυβερνήσεις δεσμεύτηκαν να το κάνουν τη συγκεκριμένη στιγμή. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, η ΕΚΤ δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει".
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ -που διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 0,75% παρά τις προσδοκίες ορισμένων παραγόντων της αγοράς για περαιτέρω μείωση- εκανε εκτίμηση για αργή και σταθερή ανάκαμψη στην Ευρωζώνη, με αύξηση της εμπιστοσύνης αλλά και κινδύνους.
Ο ίδιος πάντως είπε πως τα θεμέλια της Ευρωζωνης είναι πιο σταθερά από εκείνα των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Ιαπωνίας, ενώ φάνηκε να παραπέμπει στις κυβερνήσεις των χωρών-μελών για όλες τις σημαντικές αποφάσεις.
Ο Μάριο Ντράγκι ζήτησε κι άλλα μέτρα για μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, ενώ δήλωσε ότι είναι σημαντικό να ενισχυθεί η αντοχη των τραπεζών όπου χρειαζεται. Σε ερώτηση για ενδεχόμενο αίτημα προσφυγής της Ισπανίας, ο Ντράγκι κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, παραπέμποντας στην κυβέρνηση της Μαδρίτης.
Στη σημερινή συνέντευξη, η ΕΚΤ παρουσίασε το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2013, με θέμα από την ελληνική μυθολογία και την απεικόνιση της Ευρώπης σε έναν αμφορέα ηλικίας 2.000 ετών.


MEGA

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο