Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Νέες απεργίες ετοιμάζουν τα ταξί

Τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, σε πρώτη φάση ως την Πέμπτη, συνεχίζουν οι αυτοκινητιστές ΤΑΧΙ αντιδρώντας στις ρυθμίσεις απελευθέρωσής του μεταφορικού τους έργου που το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ενσωμάτωσε στο πολυνομοσχέδιο.
 

Το ζήτημα της εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων μετά οδηγού από γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, τουριστικά γραφεία και ξενοδοχειακές μονάδες εξετάσθηκε κατά την έκτακτη συνεδρίαση της ΠΟΕΙΤΑ που πραγματοποιήθηκε χθες όπου και αποφασίστηκε συνέχιση ως την Πέμπτη των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν ήδη από τη Δευτέρα. 

Βασικό αίτημα της Ομοσπονδίας είναι να αποσυρθεί το επίμαχο άρθρο. Οι αυτοκινητιστές πνέουν μένεα κατά του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) τον οποίο χαρακτηρίζουν ως «τη μεγαλύτερη αιτία του κακού». Μάλιστα δεν διστάζουν να καταλογίσουν στον ΣΕΤΕ χρήσηπλάγιων τακτικών, υποστηρίζοντας ότι παρακάμπτει την κυβέρνηση και συνεργάζεται απευθείας με την τρόικα. 

Από την άλλη πλευρά, πάντως, το υπουργείο επισημαίνει ότι δεν πρόκειται για υποκατάσταση συγκοινωνιακού έργου και πως θα υπάρξουν όλες οι ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία δε θα εμπλέκεται και δε θα υφαρπάζει το κανονικό έργο των ταξί.

της Μάρως Τσαντήλα


Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό των μεταφορικών υπηρεσιών



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο