Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

"Εξευτελιστική για τη χώρα η καθυστέρηση της δόσης"


Ούτε οι πλέον απαισιόδοξοι της Κουμουνδούρου, σχετικά με τις προθέσεις των ευρωπαίων εταίρων έναντι της Ελλάδας, δεν περίμεναν ότι θα δικαιώνονταν τόσο γρήγορα και μάλιστα μόλις μερικές ώρες μετά την ψήφιση των επώδυνων μέτρων από τη Βουλή, η πρόβλεψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση βαδίζει σε αδιέξοδο δρόμο.


Η πρόθεση κυρίως των Γερμανών να καθυστερήσουν την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ εκλαμβάνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως μία εξευτελιστική στάση απέναντι στην τρικομματική κυβέρνηση και τους βουλευτές, που είπαν τελικά το «ναι» στα μέτρα. Κυρίως όμως ερμηνεύεται ως μία εξέλιξη, που μετατρέπει ανοιχτά πλέον την Ελλάδα σε «σάκο του μποξ» στην αντιπαράθεση Γερμανίας - ΔΝΤ. Επανέρχεται υπό αυτό το πρίσμα η παλαιότερη εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα μέτρα δεν μπορούν να αποτρέψουν τη χρεοκοπία της χώρας, την ώρα όμως που επιβάλλουν τη χρεοκοπία της κοινωνίας.

Όπως διαμορφώνεται πλέον το σκηνικό και με σχεδόν βέβαιη την καθυστέρηση της καταβολής της δόσης και μάλιστα μέσω ενός δεσμευμένου λογαριασμού, αφήνει, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ πολλαπλά εκτεθειμένη την κυβέρνηση. «Επί καιρό υποσχόταν άλλα, υποτίθεται ότι είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων και ότι αν δεν έρχονταν η δόση εντός των ημερών θα καταστρεφόμασταν. Τώρα τι έχουν να πουν;» αναρωτιόταν παράγοντας της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρομοιάζουν την εικόνα της κυβέρνησης με εκείνη ενός καραβιού, που έχει συντριβεί στα βράχια και προβλέπουν ότι η οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν θα αντέξει για πολύ, καθώς το σχήμα των τριών (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) είναι ήδη «οικτρή μειοψηφία στο λαό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει πλέον το νέο ραντεβού στους δρόμους για την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού, καλώντας σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο