Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Economist: Προτείνει λύσεις για την Ελλάδα


Το Economist προτείνει λύσεις τονίζοντας όμως πως η Γερμανική κυβέρνηση τις μπλοκάρει οδηγώντας την Ελλάδα στην απόλυτη καταστροφή. Σύμφωνα με το οικονομικό περιοδικό η ''σημερινή'' Ελλάδα της βίας και των συμπλοκών από εξαγριωμένους διαδηλωτές συγκρίνεται μόνο με σκηνές προηγούμενων δεκαετιών από την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.


Μία είναι η λύση, κατά το Economist, για να γλιτώσει η Ελλάδα από το "μαρτύριο της σταγόνας".

''Η οικονομία της Ελλάδας δεν θα ανακάμψει αν δεν επέλθει μια νέα συμφωνία για επιπρόσθετη ανακούφιση από το βάρος του χρέους'' τονίζεται στο δημοσίευμα.

Το Economist προτείνει μάλιστα συγκεκριμένα βήματα:

- Πρώτον να συμφωνήσει η Ελλάδα με τους δανειστές της σε μία μείωση του χρέους υπό την προϋπόθεση πως θα παρθούν μέτρα για την μείωση της φτώχειας

- Μετά, και εφόσον η χώρα μας τηρεί τις δεσμεύσεις της, να μειωθούν παραπάνω τα επιτόκια των ελληνικών δανείων και ακόμα να επιμηκυνθεί η αποπληρωμή τους ακόμα και κατά 50 χρόνια

Ο πρακτικός λόγος που το Economist προκρίνει αυτή τη λύση, που εφαρμόστηκε και στην Πολωνία το 1991, είναι πολύ απλά γιατί ''το 70% του ελληνικού χρέους βρίσκεται στην κατοχή του επίσημου τομέα, των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και του ΔΝΤ''.

Μόνο που, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η Γερμανική κυβέρνηση μπλοκάρει αυτή τη λύση φοβούμενη μήπως εξαγριωθούν οι ψηφοφόροι της. Κάτι που το περιοδικό εμφατικά χαρακτηρίζει ως ''το δρόμο που οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή''.

Πηγή: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=173252&catid=13


 "Μυστικά Περάσματα"

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο