Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Σύντομα στην Ακρόπολη…


Αίγυπτος: Σαλαφιστές Μουσουλμάνοι ζητούν την καταστροφή των Πυραμίδων
Κάιρο-Αίγυπτος.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι σαλαφιστές της Αιγύπτου έπεσαν στην προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης με την αμφιλεγόμενη κλήση τους για την καταστροφή των αιγυπτιακών Πυραμίδων και Σφιγγών με το σκεπτικό ότι είναι σύμβολα της ειδωλολατρίας και βρίσκονται σε αντίθεση με το Ισλάμ.
Μετά το επαναστατικό κύμα που ανέτρεψε το καθεστώς του Χόσνι Μουμπάρακ στην Αίγυπτο, άρχισε η ‘εποχή’ της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας». Αυτή η πολιτική ομάδα που έχει συντηρητικές αξίες και περιορίζει την ελευθερία των πολιτών της χώρας, εμπνέει φόβο στο λαό.
Την περασμένη εβδομάδα σε μια παράσταση του πιο δημοφιλούς καναλιού της αιγυπτιακής τηλεόρασης, Σαλαφιστές Μουσουλμάνοι σχολίασαν για το μέλλον των πυραμίδων της χώρας.
«Όλα τα αγάλματα ή τα είδωλα που λάτρευαν στο παρελθόν πρέπει να καταστραφούν. Είτε μας αρέσουν, είτε όχι. Είναι καθήκον μας να τα αφανίσουμε», είπε ο εκπρόσωπός τους Μουργκάν Σαλέμ αλ Γκοχάρι.
Δεν είναι μόνο για εθνική υπερηφάνεια
Η συζήτηση στράφηκε σε άλλο επίπεδο, ότι δηλαδή δεν είναι μόνο μνημεία του παρελθόντος οι Πυραμίδες, αλλά πηγή κέρδους από τα εκατομμύρια των τουριστών που τις επισκέπτονται ερχόμενοι στην Αίγυπτο αποκλειστικά για να τις δουν από κοντά.
Ο Μουργκάν Σαλέμ αλ Γκοχάρι όμως επέμενε ότι το θέμα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, όσο υπάρχουν φτωχοί στη χώρα.
«Τα πραγματικά μας προβλήματα», είπε, «δεν είναι οι τάφοι των Φαραώ και οι πυραμίδες τους αλλά οι άνθρωποι. Εξάλλου ποιος σήμερα λατρεύει τους μιαρούς τάφους των Φαραώ; Κανείς. Στο Ισλάμ δεν επιτρέπονται οι μιαροί τάφοι των ειδωλολατρών».
Οι Αιγύπτιοι, οι οποίο ασχολούνται με τον τουρισμό στη χώρα εκφράζουν τις ανησυχίες τους με τις απόψεις αυτές των φανατικών μουσουλμάνων και φοβούνται μήπως η κυβέρνηση λάβει μέτρα για τον περιορισμό των επισκεπτών στις πυραμίδες των Φαραώ, σημειώνει το Αλ Τζαζίρα.

© mikres-ekdoseis- Γιῶργος Ἐχέδωρος


olympia


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο