Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Καταγγέλλουν τις σκόπιμες καθυστερήσεις οι εργαζόμενοι στη ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.


ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Καταγγέλλουμε τις σκόπιμες καθυστερήσεις της μισθοδοσίας των εργαζομένων απ’ την εργοδοσία της ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.
   Οι συγκεκριμένες πρακτικές είναι κομμάτι των συνολικότερων σχεδιασμών του βιομηχάνου και των ταγών του, σε όλες τις επιχειρήσεις του ομίλου σε βάρος των εργαζομένων και στοχεύουν στην καθυπόταξή τους. Με τον αέρα στα πανιά που τους δίνει η κυβερνητική πολιτική και με τις « πλάτες » των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας.

    Καταγγέλλουμε τη στάση του Γενικού Διευθυντή της ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε. κ. Π. Φρόνιμου κατά τη χθεσινή παρέμβαση του Δ.Σ. του Σωματείου μας προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και δέσμευση για να ξέρουν οι εργαζόμενοι για το πότε ακριβώς θα πληρωθούν, εκείνος ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, όχι μόνο δε δεσμεύτηκε αλλά αρνήθηκε να συζητήσει με το Σωματείο και με προκλητικό τρόπο παρέπεμψε σε αναρμόδιους υπαλλήλους.
   Αποτελούν πρόκληση και εμπαιγμό όλων των εργαζομένων τα λεγόμενά του ( για το πότε θα πληρωθούμε) « … κάποια μέρα μες το μήνα … », « … την άλλη εβδομάδα…», « κοιτάξτε τι γίνεται απέναντι…».
   Η στάση του είναι ενδεικτική για το πώς αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους και επιβεβαιώνεται ότι η εργοδοσία δε βλέπει τους εργαζόμενους παρά μόνο σαν εξαρτήματα της μηχανής του καπιταλιστικού κέρδους.
  Κατανοούμε ότι αντικειμενικά ο μισθός του κ. Φρόνιμου δεν μπορεί να εξαντληθεί για αποκλειστικώς βιοποριστικούς λόγους πριν τελειώσει ο μήνας ( όπως συμβαίνει με τον μισθό των εργατοϋπαλλήλων του) και ως εκ τούτου θα ήμασταν τουλάχιστον αφελείς αν πιστεύαμε ότι μπορεί να κατανοήσει τις δυσκολίες που επιφέρει στους εργαζόμενους η καθυστέρηση της πληρωμής.
   Ξεκαθαρίζουμε στην εργοδοσία ότι δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να κάνει παιχνίδια με τα δεδουλευμένα και τα δικαιώματά μας.
   Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα απ’ τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας και τη συγκεκριμένη του Γενικού Διευθυντή.
   Να συσπειρωθούν πεισματικά στο Σωματείο. Να μην επιτρέψουμε στο βιομήχανο και τους τοποτηρητές του να υλοποιήσουν τα αντεργατικά τους σχέδια.
   Να μην αφήσουμε στην εργοδοσία να παίξει με τα δεδουλευμένα μας και να μας πληρώνει όποτε εκείνη θέλει.  

Θήβα 11 Ιανουαρίου 2013
ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΝΟΣΕυχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο