Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Χρονοβόρα η ανέλκυση του Costa Concordia


Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου

Το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, το οποίο ναυάγησε στις 13 Ιανουαρίου του 2012 στα ανοιχτά του νησιού Τζίλιο, στην Τοσκάνη, όμως το κόστος ανέλκυσης θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που υπολογιζόταν αρχικά.Όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ιταλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Φράνκο Γκαμπριέλι, πρόκειται για μία "άνευ προηγουμένου" επιχείρηση, η οποία θα λάβει υπόψη "τις συνέπειες για το περιβάλλον και τους κατοίκους", κι ενώ οι επιχειρήσεις για την ανέλκυση του πλοίου έχουν αναβληθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα.

Οι αρχές είχαν εκτιμήσει στο παρελθόν ότι η επιχείρηση αυτή θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί πριν από την αρχή της θερινής τουριστικής περιόδου, αλλά αυτήν την εβδομάδα η τελική προθεσμία μετατέθηκε για τον Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά το κόστος της επιχείρησης, εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρείας Costa Crociere ανέφεραν ότι θα ανέλθει στα 400 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 300 εκατ. ευρώ), δηλαδή 100 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από αυτό που είχε υπολογιστεί προηγουμένως.

Σημειώνεται ότι αύριο Κυριακή, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τραγωδία του Costa Concordia, θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση για τους 32 νεκρούς.


πηγη

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο