Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Η ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ


ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

«ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ»


Σε θέματα πάταξης της φοροδιαφυγής και ίσης φορολογικής μεταχείρισης των Ελλήνων πολιτών, αναφέρθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στη Δευτερολογία του σήμερα (11/1/2013) στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Μεταξύ άλλων είπε τα εξής:


«Γιατί κ. Υπουργέ των Οικονομικών δεν κάνετε το απλό, απλούστατο, που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες; Δηλαδή να λαμβάνονται υπόψη όλες οι δαπάνες διαβίωσης του κάθε φορολογούμενου;

Με λίγα λόγια: ένας φορολογούμενος κερδίζει 20.000 ευρώ το χρόνο. Και ξοδεύει 18.000 για διατροφή, για ένδυση, για στέγαση, για ψυχαγωγία, για δαπάνες επιμόρφωσης των παιδιών του, για ενδεχόμενες ιατρικές δαπάνες κλπ.

Όλες αυτές οι δαπάνες, με τις σχετικές αποδείξεις, να αφαιρούνται από τα έσοδά του, που σημαίνει ότι θα φορολογηθεί με τον X συντελεστή, ο οποίος θα διαμορφώνεται ανάλογα με το υπόλοιπο φορολογητέο ποσό.

Αυτό το σύστημα το οποίο κυρίως εφαρμόζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, διασφαλίζει σε πολύ υψηλό βαθμό την πάταξη της φοροδιαφυγής και στο να κυκλοφορεί το χρήμα στην αγορά.

Βεβαίως, κ. Υπουργέ, μπορεί να ισχυριστείτε ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει την κατάλληλη υποδομή πληροφοριακών συστημάτων για να επεξεργαστεί τέτοιο όγκο αποδείξεων.

Τότε πώς συμβαίνει να κλείνετε τις Δ.Ο.Υ. σε νησιά όπως η Λήμνος, η Ικαρία, η Ιθάκη, με την αιτιολογία ότι μπορούν οι κάτοικοί τους να διεκπεραιώνουν όλες τις φορολογικές τους υποχρεώσεις μέσω του διαδικτύου;

Ποιον κοροϊδεύετε τελικά, κ. Υπουργέ;

Επίσης, οφείλω να καταδικάσω την απαράδεκτη νοοτροπία συγκεκριμένων Βουλευτών που το θέμα των Δ.Ο.Υ. δεν το αποδέχονται σε μία τροπολογία η οποία να αγκαλιάζει όλες τις νησιωτικές και ηπειρωτικές πόλεις που έχουν το πρόβλημα, αλλά κοιτάνε μόνο την πάρτη τους και φέρνουν τροπολογίες αποκλειστικά και μόνο για Δ.Ο.Υ. που ετοιμάζεται να κλείσει στη δική τους Εκλογική Περιφέρεια».

Πριν τη δευτερολογία του για τα φορολογικά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε δήλωση για τα γκαζάκια που εξερράγησαν σε σπίτια δημοσιογράφων.

Η δήλωση απεστάλη με προηγούμενο Δελτίο Τύπου. Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο