Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ποιοι και γιατί θέλουν να στήσουν ένα νέου τύπου «Πολυτεχνείο»


Έκλεισα την χτεσινή μου αναφορά, στα όσα έλαβαν χώρα με την υπόθεση των κατειλημμένων από αντιεξουσιαστές χώρων με μια σκέψη, περί της προετοιμασίας ενός μίνι-Δεκέμβρη, από συγκεκριμένες δυνάμεις οι οποίες θα είχαν συμφέρον άμεσα να προκαλέσουν πολιτική αναταραχή στην χώρα. Συγκεκριμένα έγραφα: “Σήμερα τα όσα έλαβαν χώρα, υπάρχει πιθανότητα να ήταν η απαρχή ενός νέου “μικρού Δεκέμβρη”.


Ο τρόπος που έδρασαν οι αντιεξουσιαστές, στοχοποιώντας άμεσα – και σαφώς προσχεδιασμένα και όχι για αλληλεγγύη την ΔΗΜΑΡ – είναι σαφές ότι θα μπορούσε να είναι μέρος ενός προσχεδιασμένου πλάνου που εντάσσεται σε μία τακτική “ρεσάλτου” του ΣΥΡΙΖΑ κατά των συμμάχων της κυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ ήδη βρίσκεται σε δύσκολη θέση με την λίστα Λαγκάρντ.

Η στοχοποίηση της κλυδωνιζόμενης από τις προχθεσινές αποχωρήσεις-διαγραφές βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, σε συνδυασμό με μια σειρά επεισοδίων στην Αθήνα, ίσως ήταν δυνατόν να προκαλέσει αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης. Όχι σήμερα, αλλά σε μικρό χρονικό διάστημα, με ταυτόχρονη πίεση σε πολιτικό επίπεδο.”
Τα όσα, όμως, έλαβαν χώρα χτες, τόσο σε πολιτικό επίπεδο με τις “συγκρούσεις” μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο με την ευθεία τοποθέτηση ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως αναρχικός, αλλά κυρίως με την αλλαγή στάσης του “Αντιεξουσιαστικού χώρου” δημιουργούν περαιτέρω υποψίες που ίσως συγκεκριμενοποιούν πιο πολύ το παραπάνω σενάριο.

Χτές το απόγευμα, ομάδα αντιεξουσιαστών συγκεντρώθηκε έξω από την ΑΣΟΕΕ. 200 περίπου άτομα, οι οποίοι δήλωναν μεν φοιτητές του ιδρύματος, αν και όλοι γνωρίζουν ότι πρόκειται απλά για άλλη μία ομάδα αντιεξουσιαστών μέσα στην οποία είναι ζήτημα αν υπάρχουν παραπάνω από 10-15 άτομα που να φοιτούν πραγματικά στην ΑΣΟΕΕ.

Σε κάλεσμα που απεύθυναν μέσω του indymedia, αλλά και μέσω ραδιοφωνικών σταθμών στους οποίους έκαναν “παρεμβάσεις” ζητούσαν από κόσμο να “κατέβει” στην ΑΣΟΕΕ για να τους στηρίξει, προκειμένου να ενισχυθεί η διήμερα – αρχικά – κατάληψη της σχολής που αποφάσισαν.
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε κάτι ακόμη, για να μπούμε στο κλίμα. Οι μέχρι τώρα “μάχες” μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών στις “καταλήψεις” ήταν ιδιαίτερα ειρηνικές. Με τους αντιεξουσιαστές να παραδίδονται ήρεμα και ειρηνικά, πηγαίνοντας μόνοι τους στις κλούβες, σε έναν πολύ παθητικό τόνο.

Τι θα γίνει όμως εάν την επόμενη φορά που θα βρίσκονται σε κάποιο κατειλημμένο χώρο, πιο “συμβολικό” από ότι μια κατάληψη, όπως παραδείγματος χάριν μία πανεπιστημιακή σχολή, εάν η αστυνομία αποφασίσει να εισβάλλει. Θα παρακολουθήσουμε τις ίδιες “σκηνές” της ήρεμης παράδοσής τους στην αστυνομία, της δίχως προβλήματα και επεισόδια μεταγωγής τους στην ΓΑΔΑ και ούτω καθ' εξής;

Ή θα έχουμε εκτεταμένα επεισόδια. Όπου θα υπάρξει σίγουρα και βία από πλευράς αστυνομίας και είμαι σχεδόν βέβαιος περιστατικά υπερβολικής αστυνομικής βίας. Ίσως η τακτική των αντιεξουσιαστών, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι με την αμέριστη κάλυψη που λαμβάνουν από τον πιθανώς επόμενο κυβερνητικό προύχοντα της χώρας, τον ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβούνται πλέον τίποτε και καθόλου, να περιλαμβάνει ένα μικρό “Πολυτεχνείο”.

Φανταστείτε λοιπόν να έχουμε εισβολή της αστυνομίας – η οποία πλέον έχει “παγιδευτεί” σε αυτή της την στάση της μηδενικής ανοχής – σε κάποια υπό κατάληψη σχολή και εκεί να έχουμε κάποιον βαριά τραυματία ή νεκρό. Είναι ακριβώς η κορύφωση, την οποία πάντα αναζητά η αριστερά προκειμένου να μπορέσει να δημιουργήσει τις δικές της παρεμβάσεις.

Σας φαίνεται τραβηγμένο και περίεργο; Δεν είναι. Εδώ κάποιοι αποδίδουν σε παρόμοιο σχέδιο αποσταθεροποίησης τις φωτιές στην Πελοπόννησο που κλόνισαν την κυβέρνηση Καραμανλή. Εκεί θα δειλιάσουν; Όπου άλλωστε μέσω της πλύσης εγκεφάλου σε νεαρά Ελληνόπουλα αλλά και τις ατελείωτες στρατιές των λαθρομεταναστόπουλων έχουν ένα τεράστιο πιθανό αριθμό “θυμάτων – ηρώων”;

Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, απολαμβάνουν τους τελευταίους μήνες της εμπιστοσύνης του αμερικάνικο-αγγλοσαξονικού συστήματος, οι οποίοι βλέπουν με κακό μάτι την ολοένα και μεγαλύτερη διείσδυση των Γερμανο-Γάλλων στην χώρα μας.  Και όπως είναι γνωστό οι Αμερικάνοι είναι “πρωτομάστορες” στην διοργάνωση τέτοιου είδους αποσταθεροποιητικών events.

Και δεν θα ήταν η αποσταθεροποίηση της κυβερνητικής ισορροπίας στην Ελλάδα ένα πολύ δυνατό χτύπημα σε ολόκληρη την Ευρωζώνη; Μία πιθανή κατάρρευση της κυβέρνησης στην Ελλάδα, υπό το βάρος μιας “εξέγερσης” που θα στηριζόταν πολιτικά από το κόμμα που είναι στην πρώτη θέση των δημοσκοπήσεων (μέχρι χθες τουλάχιστον) θα ήταν κάτι που σίγουρα θα προκαλούσε αρκετά ζητήματα σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, η οποία από ό,τι φαίνεται έχει πλέον σταθερά στοιχηματίσει στην ενότητά της και στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Κουβέλη – Βενιζέλου, είναι σαφές ότι έχει ταχθεί με την πλευρά της Γερμανίας, ακολουθώντας μέχρι κεραίας τις οδηγίες που λαμβάνει από αυτό το πλέγμα δυνάμεων που έχει ταχθεί υπέρ της συμπαγούς ευρωζώνης. Από την άλλη υπάρχουν χώρες όπως η ΗΠΑ και η Μ. Βρεταννία που είναι σαφές ότι θέλουν για τους δικούς τους λόγους να υπάρχει μια συνεχή αναταραχή στην ευρωζώνη, και που σίγουρα δεν θέλουν να έχουν απέναντί τους ένα συγκροτημένο μπλόκ.

Αυτή είναι απλά μία αποτύπωση της πραγματικότητας στην οποία είναι σαφές ότι τα εθνικά συμφέροντα των Ελλήνων και της χώρας μας πολύ λίγο λαμβάνονται υπόψιν. Αυτό με χαρακτηριστικό τρόπο γίνεται αντιληπτό και στην λειτουργία της τρόικας και τις συνεχείς αντιθέσεις που προκύπτουν μεταξύ ΔΝΤ και ΕΚΤ.

Το μεν ΔΝΤ αναλόγως την εποχή ζητά είτε εξοντωτικά για την χώρα μας μέτρα, είτε σε άλλες στιγμές (όπως τώρα τελευταία) ζητά υπερβολικά ευνοϊκές για την χώρα μας κινήσεις, οι οποίες θα προκαλέσουν προβλήματα στην γερμανική και γαλλική κυβέρνηση στο εσωτερικό τους πολιτικό παιχνίδι. Το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις θα είναι φυσικά η αποσταθεροποίηση και η πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.

Η αποσταθεροποίηση λοιπόν αυτής της συγκυβέρνησης, από μια δύναμη της οποίας τα συμφέροντα α ταυτίζονται αυτή την στιγμή με τα αγγλοσαξονικά ακόμη και εάν η φρασεολογία της διαφέρει ή ακόμη και τις επιτίθεται δεν είναι κάτι  που μπορούμε να παραγνωρίζουμε.  Γι' αυτό καθόλου έκπληξη δεν θα πρέπει να μας προκαλεί η πιθανότητα μίας ακόμη όχι πορτοκαλί αλλά “μαυροκόκκινης” εξέγερσης – επανάστασης.

Δημήτρης Παπαγεωργίου


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο