Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Μόνο με... λευκό καπνό επιστρέφουν οι Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ


Γιατί οδεύει προς αναβολή η άφιξή τους στις 3 Μαρτίου

Η πρόοδος της Κυβέρνησης στο σκέλος των ιδιωτικοποιήσεων, της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και της φορολογικής μεταρρύθμισης θα κρίνει το χρόνο επιστροφής των επικεφαλής της τρόικας κ.κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματθίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) στην Αθήνα.

"Οι επικεφαλής της τρόικας θα έλθουν στην Αθήνα όταν θα έχουν να συζητήσουν συγκεκριμένα ζητήματα με την Κυβέρνηση για την πορεία του προγράμματος", δηλώνει στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με νόημα, απαντώντας σε ερώτηση του news.gr για το εάν οι κ.κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ θα αφιχθούν στην Ελλάδα στις 3 Μαρτίου, όπως προέβλεπε ο αρχικός προγραμματισμός.

Το ίδιο στέλεχος σημειώνει πως τα τεχνικά κλιμάκια που θα έλθουν στα τέλη της εβδομάδας στην Αθήνα θα ξεκινήσουν να αποτυπώνουν την πρόοδο του τελευταίου τριμήνου εστιάζοντας στο εάν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα τόσο στο σκέλος της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, αλλά πολύ περισσότερο στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων στη διοίκηση και στη φορολογία.

Βάρος θα δοθεί και στην πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων καθώς τον Απρίλιο αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ αποκρατικοποιήσεις από τις οποίες η Κυβέρνηση αναμένει έσοδα 1,9 δισ. ευρώ.

Το ίδιο στέλεχος τόνισε πως η δόση του Μαρτίου ύψους 2,8 δισ. ευρώ θα προστεθεί στα 6 δισ. ευρώ που θα λάβει η Ελλάδα μετά την αξιολόγηση της τρόικας, ήτοι εάν όλα εξελιχτούν ομαλά θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία στα τέλη Μαρτίου - αρχές Απριλίου 8,8 δισ. ευρώ.


ΠΗΓΗ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο