Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Oscars 2013: Ποιοι θα τα πάρουν;



Τι λένε τα προγνωστικά για την πιο σημαντική βραδιά του κινηματογράφου για το 2013.



Είναι πάντα πολύ δύσκολο να κάνει κανείς προβλέψεις για τα Βραβεία Όσκαρ. Γιατί οι ενδείξεις πολλές φορές είναι ισχυρές, αλλά τα μέλη της Ακαδημίας πάντα θέλουν να κάνουν τα δικά τους. Κι επειδή αυτοί που ψηφίζουν είναι -ούτε λίγο, ούτε πολύ- 6.000 άνθρωποι, είναι αδύνατον να μπει κανείς στο μυαλό του καθενός.
Το newsbomb.gr παρ' όλ' αυτά, θα κάνει μια απόπειρα να βγάλει από τώρα νικητές, στις πιο σημαντικές κατηγορίες, βλέποντας τι έχει συγκινήσει περισσότερο τους ψηφοφόρους στις ως τώρα βραβεύσεις (Χρυσές Σφαίρες, Βραβεία BAFTA κλπ) και τι συζητιέται στους κύκλους των σινεφίλ.

Καλύτερης Ταινίας:


Δύο ταινίες που αναφέρονται σε στιγμιότυπα της ιστορίας των Η.Π.Α. σημαίνει αυτόματα ότι όλες οι υπόλοιπες υποψηφιότητες έχουν ελάχιστες πιθανότητες για τη νίκη. Το λογικό θα ήταν να προβλέψει κανείς ότι το "Λίνκολν" με τις 12 συνολικά υποψηφιότητες φέτος θα πάρει και το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, αλλά αυτήν τη στιγμή το hype γύρω από το "Argo" του Μπεν Άφλεκ και οι θρίαμβοί του σε όλες τις βραβεύσεις που έχουν προηγηθεί των Oscars, μας κάνουν σχεδόν βέβαιους πως αυτή θα είναι η ταινία που θα φύγει με το πιο σημαντικό βραβείο της βραδιάς.


Σκηνοθεσίας:
Παραδόξως, ο Μπεν Άφλεκ του "Argo" δεν είναι καν υποψήφιος, κάνοντας τα πράγματα πολύ εύκολα για τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και το "Λίνκολν" του. Θεωρητικά, ο Ανγκ Λι, με τη "Ζωή του Πι", θα είχε αρκετές πιθανότητες για το βραβείο, αλλά το θέμα της ταινίας του βασικού του αντιπάλου, μάλλον θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο στην κρίση των μελών της Ακαδημίας απ' ότι η ίδια η σκηνοθεσία του.

Α' Ανδρικού Ρόλου:
Εδώ δεν χωράει καν συζήτηση. Όποιος έχει δει το "Λίνκολν", βγήκε από την κινηματογραφική αίθουσα με την ατάκα "Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις δεν παίζει τον Λίνκολν. Είναι ο Λίνκολν". Κρίμα για τον Χοακίν Φίνιξ και την εξαιρετική του ερμηνεία στο "The Master". Ατύχησε να πέσει πάνω στην ίδια χρονιά που ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις έδωσε ίσως την κορυφαία ερμηνεία της καριέρας του.

Α' Γυναικείου Ρόλου:
Πέντε πολύ δυνατές ερμηνείες από πέντε σπουδαίες ηθοποιούς που δεν έχουν λάβει την αναγνώριση που τους αξίζει. Μόνο μία θα κερδίσει όμως. Πολλοί βλέπουν μια πιθανή κόντρα ανάμεσα στην Τζένιφερ Λόρενς (του "Οδηγού Αισιοδοξίας") και την 85χρονη Εμανουέλ Ρίβα (της "Αγάπης"), αλλά είναι πολύ δύσκολο αυτό το βραβείο να μην πάει σε Αμερικανίδα -ειδικά από την στιγμή που μιλάμε για την ανερχόμενη με ταχύτατους ρυθούς Λόρενς.

Β΄Ανδρικού Ρόλου:
Εδώ θα παιχτεί το πιο μεγάλο και αμφίρροπο ντέρμπι απ' όλα, αφού τόσο ο Τόμι Λι Τζόουνς (από το "Λίνκολν"), όσο και ο Κρίστοφ Γουόλτζ (από το "Django Unchained") έχουν δώσει ρεσιτάλ ερμηνείας. Βέβαια, ο δεύτερος θα ήταν πιο λογικό να είχε προταθεί για το Α' και όχι για το Β΄ Ανδρικού Ρόλου. Και αυτό το "λάθος", ίσως τελικά να του κάνει καλό. Γιατί εκεί θα έχανε σίγουρα από τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ενώ εδώ είναι πιθανό τα μέλη της Ακαδημίας να μη θελήσουν να δώσουν και το δεύτερο βραβείο ερμηνείας στην ίδια ταινία ("Λίνκολν"). Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο (για τον "Οδηγό Αισιοδοξίας") είναι, βέβαια, ακόμη πιο μεγάλο όνομα, αλλά έχουμε την αίσθηση ότι αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία του Γουόλτζ και θα ποντάρουμε σ' αυτόν.

Β' Γυναικείου Ρόλου:
Ίσως ακόμη πιο σίγουρο κι απ' το ότι ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις θα πάρει το Α' Ανδρικού, να είναι το ότι η Αν Χάθαγουέι θα πάρει το Β' Γυναικείου. Και θα το έχει πάρει δικαιωματικά...

Διασκευασμένου Σεναρίου:
Εδώ θα κονταροκτυπηθούν οι Κρις Τέριο ("Argo") και Τόνι Κούσνερ ("Λίνκολν"), αλλά μάλλον του πρώτου ήταν ένα κλικ καλύτερο.

Πρωτότυπου Σεναρίου:
Θα τα καταφέρει ο Κουέντιν Ταραντίνο να φύγει με ένα Όσκαρ για το "Django Unchained"; Εμείς θα τον ψηφίζαμε, αλλά οι Αμερικανοί λογικά θα έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στον τρόπο που ο Μαρκ Μπόαλ ("Zero Dark Thirty") πραγματεύτηκε την καταδίωξη και τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν, οπότε μάλλον αυτός είναι το φαβορί.




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο