Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Πενθήμερες απεργίες αποφάσισαν οι καθηγητές

Σε επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευτικοί

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η πολύωρη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα, προκειμένου να καθορίσουν τη μορφή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.
Με τις ψήφους 72 ΕΛΜΕ, σε σύνολο 85, αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε όλα τα σχολεία της χώρας.
Σημειώνεται ότι στη συντριπτική πλειονότητα τους οι καθηγητές των τοπικών ΕΛΜΕ είχαν ταχθεί υπέρ της απεργίας τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους, λόγω της διαθεσιμότητας εκατοντάδων συναδέλφων τους στον κλάδο.
ΟΛΜΕ: Κάλεσμα συστράτευσης σε γονείς και μαθητές
Νωρίτερα τη Δευτέρα η ΟΛΜΕ απέστειλε ανοικτές επιστολές προς τους γονείς και τους μαθητές εν όψει των απεργιακών της κινητοποιήσεων.
«Εμείς, οι καθηγητές και οι καθηγήτριές σου, σου ζητάμε να σταθείς στο πλάι μας, να προσθέσεις την αποφασιστικότητά σου στη δική μας και να γίνεις μέρος του τεράστιου λαϊκού ποταμιού που θα γεμίσει τους δρόμους της χώρας και θα νικήσει», αναφέρεται στην επιστολή των καθηγητών προς τους μαθητές.
Κάλεσμα «στον αγώνα για το δημόσιο σχολείο που θα χωράει όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς» απηύθυναν επίσης και προς τους γονείς.

Newsbomb.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο