Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ
ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΑΠΟΨΕ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

«ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Η ΣΠΟΥΔΗ ΠΟΥ ΕΠΕΔΕΙΞΕ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΔΡΟΥΝ ΑΚΡΑΙΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ»

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΟΣΥΡΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Μήνυμα στη νέα κυβέρνηση της Αυστραλίας για την κρίση στη Συρία, έστειλαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με την τοποθέτηση του Βουλευτή Επικρατείας και Τομεάρχη Εξωτερικών του Κινήματος Τέρενς Κουίκ, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τους Προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας της πολιτείας Βικτώρια της Αυστραλίας, που βρίσκονται για επίσημη διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα.

Ο Τέρενς Κουίκ απευθυνόμενος όχι μόνο στους δύο Προέδρους αλλά και σε αντιπροσωπεία Βουλευτών που μετέχει της αυστραλιανής αποστολής, είπε τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα βρίσκεται σε μία περιοχή όπου τον τελευταίο καιρό συμβαίνουν δραματικά γεγονότα με επίκεντρο τη Συρία.

Μας έχει προξενήσει εντύπωση το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της Αυστραλίας - δεν γνωρίζω ποια θα είναι η θέση της καινούριας που κέρδισε πριν λίγες μέρες τις εκλογές - συμπαρατάχθηκε με την πολιτική των ΗΠΑ στο θέμα της Συρίας, χωρίς να αναμένει είτε τα αποτελέσματα των επιθεωρητών του ΟΗΕ για τα χημικά είτε τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και του ΟΗΕ.

Αναμφισβήτητα, καταδικάζουμε την οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων. Είπαμε, ότι περιμένουμε τους ερευνητές του ΟΗΕ να παραδώσουν την έκθεσή τους.

Αλλά εμάς, την Ελλάδα των χριστιανών, την Ευρώπη των χριστιανών, δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους η δράση των φανατικών ισλαμιστών στην περιοχή της Συρίας σφάζοντας και χριστιανούς εκεί, αλλά και χιλιάδες αντιπάλους τους.

Σας υπενθυμίζω τι είχε πει παλαιότερα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Κέβιν Ρουντ για τους μουσουλμάνους μετανάστες στη χώρας σας.

«Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Χριστιανοί, άνδρες και γυναίκες, με χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο. Αν ο Θεός σας προσβάλλει, σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου για να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας. Αν διαφωνείτε, τότε να φύγετε! Δεν σας φέραμε εδώ με το ζόρι. Εσείς διαλέξατε να έρθετε».

Θα σας παρακαλούσαμε, λοιπόν, να λάβετε υπόψη και αυτή τη διάσταση με την προσπάθεια εγκαθίδρυσης φανατικών ισλαμιστών στην περιοχή της Συρίας απέναντι από την Ελλάδα».

Η απάντηση του Προέδρου της Γερουσίας Μπρους Άτκινσον είχε ως εξής:

«Θα μεταφέρουμε τις απόψεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο εθνικό Κοινοβούλιο της χώρας. Είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα πράξει και η Πρέσβης της Αυστραλίας  κα Τζένη Μπλούμφιλντ, η οποία είναι παρούσα στη συνάντησή μας.

Γνωρίζουμε τα προβλήματα σε αυτήν εδώ την περιοχή και σαφώς είμαστε υπέρ μιας ειρηνικής επίλυσης σε όλα αυτά τα συγκρουσιακά μέτωπα.

Θέλουμε να διασφαλιστούν και να προστατευτούν τα συμφέροντα της Ελλάδας με διαπραγματεύσεις και στο θέμα της Συρίας και στο θέμα της Κύπρου και στο θέμα της FYROM.

Ειδικότερα για το θέμα της Συρίας που αναφέρατε, ελπίζουμε σε ειρηνική επίλυση και ευχόμαστε η παρέμβαση των Ρώσων να οδηγήσει τους Αμερικανούς σε νέες σκέψεις και πολιτικές για τη διευθέτηση του προβλήματος στη Συρία».

Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ εξέφρασε τις ευχαριστίες του και την ικανοποίησή του για την αντίδραση της υψηλόβαθμης αυστραλιανής αντιπροσωπείας.

Έκπληξη για τον Τέρενς Κουίκ αποτέλεσαν οι ιδιαίτερες ευχαριστίες που δέχθηκε, μετά το τέλος της συνάντησης, από Βουλευτή της αυστραλιανής αποστολής, τον Χαλίλ Εϊντέχ, του οποίου οι γονείς είναι μετανάστες από τη Συρία!

«Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα μέσα από την καρδιά μου. Δεν περίμενα ότι θα έβαζε στη συζήτηση τέτοιο θέμα Έλληνας Βουλευτής. Είναι ακριβώς τα ίδια πράγματα που λέω και εγώ ο ίδιος, υψώνοντας τη φωνή μου μέσα στη Βουλή της Μελβούρνης».

Για την συνάντηση αυτή και τα αποτελέσματά της, ο Τέρενς Κουίκ ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο, λίγο πριν την ομιλία του στην ΔΕΘ.




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο