Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Με 153 ψήφους υπέρ η Ελλάδα οδηγείται στην οικονομική εξαθλίωση

Με 153 «ναι» υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2014, οδηγώντας για όλη μια χρόνια την Ελλάδα σε σκληρή λιτότητα.
Ο προϋπολογισμός καταψηφίστηκε από 142 βουλευτές, ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης ψήφισε «παρών».
Από την ψηφοφορία απουσίασε αδικαιολόγητα ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος βρισκόταν σε αποστολή της Βουλής στο ΝΑΤΟ που όμως είχε ισχύ μέχρι την Παρασκευή. Αυτό σημαίνει ότι ο βουλευτής της ΝΔ καθυστέρησε να επιστρέψει, απουσιάζοντας όμως αδικαιολόγητα, και γι' αυτό το λόγο δεν είχε δικαίωμα επιστολικής ψήφου.
Υπέρ ψήφισαν όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Κατά ψήφισαν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής, της ΔΗΜΑΡ, του ΚΚΕ, οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές και η ανεξάρτητη βουλευτής Θ. Τζάκρη.
Απουσίασαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς, Γ. Λαγός.
O προϋπολογισμός πείνας για το 2014 θα σηματοδοτήσει μια ακόμα σκληρή οικονομικά χρόνια για την ελληνική οικογένεια, βάζοντας για άλλη μια φορά ταφόπλακα σε σημαντικούς τομείς όπως την Υγεία.
Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας για το 2014, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των διεθνών πιστωτών της χώρας.
Οι εκπρόσωποι όμως του ελληνικού λαού όχι μόνο δεν φάνηκαν διατεθειμένοι να αντισταθούν στις απαιτήσεις των τροκανών αλλά αντίθετα με την υποστηρικτική τους ψήφο οδηγούν έναν ολόκληρο λαό στην εξαθλίωση.
Μπορεί ο προϋπολογισμός να πέρασε, ωστόσο οι τριγμοί στην κυβέρνηση συνεχίζονται. Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι πλέον ισχνή και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα σε ενδεχόμενο «αντάρτικο στις επόμενες κρίσιμες ψηφοφορίες για πλειστηριασμούς και φόρο ακινήτων.
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, το 2014 αναμένεται να είναι ακόμη μία χρονιά σκληρής λιτότητας. Προβλέπονται περικοπές 3,12 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2013 στις κρατικές δαπάνες και νέα αυξημένη φοροεπιδρομή κατά 2,5 δισ. ευρώ.
Επίσης, νέα μέτρα που θα γονατίσουν τα γνωστά υποζύγια προβλέπονται για το 2014.
Ταφόπλακα στην Υγεία
Μεταξύ των τομέων που υπέστησαν τα μεγαλύτερα πλήγματα από τις πολιτικές λιτότητας στην Ελλάδα είναι και αυτός της Υγείας. Η έκθεση του κ. Μούιζνιεκς προειδοποιεί για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες των περικοπών στη δημόσια υγεία.
Παρά τις επισημάνσεις του επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Μούιζνιεκς, η Βουλή απόψε ψήφισε τον προϋπολογισμό για το 2014, ο οποίος περιλαμβάνει δραματικές περικοπές στις δαπάνες για την υγεία.
Πρόκειται για μείωση 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ των δημοσίων δαπανών υγείας. Η κρατική επιχορήγηση προς τον ΕΟΠΥΥ μειώνεται κατά 334 εκατ. ευρώ, οι παροχές ασθένειας προς τους ασφαλισμένους κατά 539 εκατ. ευρώ, η χρηματοδότηση των νοσοκομείων κατά 30% και όλα αυτά με την απουσία πρόβλεψης για την περίθαλψη των ανασφάλιστων.
Παράλληλα, η κυβέρνηση εμμένει στον μνημονιακό στόχος για επιπλέον περιορισμό της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης στο 1% του ΑΕΠ, η οποία μειώνεται κατά 1.057 δισ. ευρώ (από 3.076 σε 2.019).
Η ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή, υπέκυψε σε όλες τις πιέσεις των δανειστών, διακινδυνεύοντας το επίπεδο δημοσίων παροχών υγείας προς τους πολίτες και τη δημιουργία συνθηκών ανθρωπιστικής κρίσης παρά την προειδοποίηση του Συμβουλίου της Ευρώπης...


newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο