Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Απαγορευτικό από το Δασαρχείο Θηβών!

Για έλατα και κουμαριές…

Μ. Μαρίνου: « Έλατα και κλώνοι, που δεν φέρουν μολυβδοσφραγίδα είναι προϊόντα παράνομης υλοτομίας και έχουν συνέπειες…»

Απαγορεύσεις ισχύουν στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Θηβών , για την υλοτομία και μεταφορά ελατοκορυφών και καλλωπιστικών κλώνων από όλα τα δημόσια και μη δημόσια δάση .

Οι απαγορεύσεις μάλιστα, συνοδεύονται με κατασχέσεις και πρόστιμα, καθώς «στην περιοχή μας δεν έχουμε διαχείριση, παρά μόνο ένα δάσος με έλατα, του Κιθαιρώνα, που πρέπει να προστατεύσουμε, οπότε  οτιδήποτε βγεί από εκεί είναι παράνομο» όπως επισημαίνει η Δασολόγος στο Δασαρχείο Θήβας Μαργ. Μαρίνου, υπογραμμίζοντας ότι οι περίπολοι δρούν και σε περιοχές που υπάρχουν κλώνοι, κουμαριές δηλαδή,  όπως στην περιοχή Ακραιφνίου και Αγ. Μαρίνας , που  τους χρησιμοποιούν κατά κόρον στους στολισμούς τα Χριστούγεννα….

Οι απαγορεύσεις είναι από το ΥΠΕΚΑ, που δίνει την έγκριση για την υλοτομία, μεταφορά και διακίνηση  κορυφών και κλάδων για διακόσμηση..

«Το να κόβουν έλατα είναι νόμιμο  όταν  γίνεται  από τεχνητές φυτείες , σε ιδιόκτητα αγροκτήματα   και με την επίβλεψη της δασικής υπηρεσίας   για τα δενδρύλλια που διακινούνται  και τα οποία διαθέτουν μολυβδοσφραγίδα, πράγμα που πρέπει να προσέχει ο κάθε καταναλωτής ή καταστηματάρχης, που θα αγοράσει το δέντρο για τα Χριστούγεννα, γιατί διαφορετικά δεν θεωρείται νόμιμο αλλά προϊόν παράνομης υλοτομίας, που έχει και τις συνέπειες» διευκρινίζει η κ. Μαρίνου, προειδοποιώντας  ότι ήδη έχουν συγκροτηθεί ειδικές ομάδες επιφυλακής και περιπόλων όλες τις ημέρες και τις ώρες μέσα στα ελατοδάση της περιφέρειας του Δασαρχείου Θηβών , ώστε να αποφευχθούν ή να ελαχιστοποιηθούν οι παράνομες υλοτομίες και μεταφορές τέτοιων δασικών προϊόντων!


viotiki-ora


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο