Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Συμμετοχή Δήμου Θηβαίων στην ημερίδα για την Ενεργειακή Πολιτική

Ημερίδα  με θέμα την : «Ενεργειακή Πολιτική και τις Καλές Πρακτικές Εφαρμογής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με Ορίζοντα το 2020» παρακολούθησαν, οι Προϊστάμενοι  της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου Δ. Θηβαίων κ. Αθ. Μερκούρης και του Τμήματος Συγκοινωνιών και Εγκαταστάσεων Η/Μ -Αδειών Μεταφορών και Διαχείρισης Οχημάτων- Μελετών και Επιβλέψεων Η/Μ Έργων κ. Γ. Παλόγος, στα πλαίσια της συμμετοχής του Δήμου στο “Σύμφωνο των Δημάρχων” για τη μείωση των εκπομπών του CO2.  

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013  σε συνδιοργάνωση  της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αμαρουσίου και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Κατά τη διάρκεια αυτής παρουσίασαν την  εμπειρία τους εκπρόσωποι από το Tampere της Φινλανδίας, ειδικοί εμπειρογνώμονες σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από το Ινστιτούτο Wuppertal της Γερμανίας, το ΤΕΕ και εκπρόσωποι Δήμων της Αττικής, που επίσης έχουν υπογράψει το “Σύμφωνο των Δημάρχων”
Παρουσιάστηκε επίσης  η μεθοδολογία ανταλλαγής γνώσεων που αναπτύχθηκε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «CASCADE- Cities Exchanging on Local Energy Leadership», και η εμπειρία του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) από σχετικά ευρωπαϊκά έργα.

Στο τέλος της ημερίδας διεξήχθη συζήτηση πάνω σε θέματα σχετικά με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή των Δήμων της Ελλάδας στο «Σύμφωνο των Δημάρχων».


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο