Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Τροπολογία Μπασιάκου στη Βουλή για λειτουργία Δημοσίων υπηρεσιών σε Λειβαδιά και Θήβα

Ο Βουλευτής Βοιωτίας Ευάγγελος Μπασιάκος κατέθεσε με τους βουλευτές Πέλλας Γ.Καρασμάνη και Αιτωλοακαρνανίας Κ.Καραγκούνη Τροπολογία στη Βουλή για την εξακολούθηση λειτουργίας Υπηρεσιών όχι μόνο στην Πρωτεύουσα, αλλά και στη μεγαλύτερη πόλη του Νομού , όπως π.χ. η Θήβα, τα Γιαννιτσά και το Αγρίνιο, ως εξής:



«ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

 Του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας «Αναβάθμιση και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων, πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία και λοιπές διατάξεις»

           ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

   Η Κυβέρνηση, στοχεύοντας στη μείωση του υπερτροφικού Κράτους και στον περιορισμό του τεράστιου δημοσιονομικού κόστους, θέτει σε εφαρμογή μια πολιτική συγχώνευσης των Υπηρεσιών με τη μεταφορά όλων στις πρωτεύουσες των Νομών.

          Σε ελάχιστους Νομούς της χώρας, έχουμε την ιδιαιτερότητα, άλλη πόλη να είναι η πληθυσμιακά μεγαλύτερη και άλλη, μικρότερη, να έχει οριστεί ως Πρωτεύουσα.

          Σε αυτούς τους Νομούς, η πολιτική της συγχώνευσης, δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους των πληθυσμιακά μεγαλύτερων από την Πρωτεύουσα πόλεων που, επί σειρά ετών εξυπηρετούνται από τις καταργούμενες υπηρεσίες.

          Συνεπώς, σκόπιμο, ηθικό και κοινωνικά δίκαιο είναι, στους συγκεκριμένους ελάχιστους Νομούς, οι Υπηρεσίες να εξαιρεθούν από τις συγχωνεύσεις. Αυτό, θα απέτρεπε και κάθε πιθανότητα ανάπτυξης παντός είδους ανταγωνισμών, αναβίωσης ή δημιουργίας τοπικιστικών συνδρόμων και κοινωνικής αναστάτωσης.



ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

          Ειδικώς για τους Νομούς στους οποίους ως Πρωτεύουσα έχει οριστεί πληθυσμιακά μικρότερη πόλη, οι Υπηρεσίες  εξακολουθούν  να λειτουργούν ως έχουν, με την υφιστάμενη δομή, και στις δύο πόλεις, και στην Πρωτεύουσα και στην πληθυσμιακά μεγαλύτερη πόλη του Νομού.»



ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ/ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΘΗΒΑ: Πινδάρου 84 .Τηλ: 22620 29451, 27813 Fax: 22620 22813

ΛΕΙΒΑΔΙΑ: Γεωργαντά 16 Τηλ: 22610 25250

ΑΘΗΝΑ: Ομήρου 39, (10672) Τηλ: 210 3612215 Fax: 210 3612784

www.ebassiakos.gr



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο