Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Υπουργό Εργασίας για τον ΟΑΕΕ Θήβας

Μετά την ανάρτηση του οργανογράμματος για τον ΟΑΕΕ, το οποίο προβλέπει τη διατήρηση Περιφερειακών Τμημάτων ΟΑΕΕ μόνο στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων, γεγονός που σημαίνει την κατάργηση του Τμήματος ΟΑΕΕ στη Θήβα και έπειτα από συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων, ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Νικολάου απέστειλε νέα επιστολή στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση.

Ο κ. Δήμαρχος στην επιστολή του γνωστοποιεί στον κ. Υπουργό την καθολική αντίδραση και αγανάκτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, όλων των κατοίκων και φορέων του Δήμου σχετικά με την απόφαση κατάργησης του Τμήματος ΟΑΕΕ στη Θήβα, ζητώντας του για ακόμα μια φορά να εξαιρεθεί από τους σχεδιασμούς το εν λόγω τμήμα.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Δημάρχου :

              “Κύριε Υπουργέ
           Μετά την ανάρτηση του οργανογράμματος για τον ΟΑΕΕ, το οποίο προβλέπει τη διατήρηση Περιφερειακών Τμημάτων ΟΑΕΕ μόνο στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων και σε συνέχεια του σχετικού εγγράφου μας ( επισυνάπτεται), θέλω με την παρούσα επιστολή να σας γνωρίσω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων τάσσεται ενάντια  στην απόφαση της Κυβέρνησης και της Διοίκησης του ΟΑΕΕ περί κατάργησης του Τμήματος ΟΑΕΕ στη Θήβα και δηλώνει την καθολική αντίδραση και αγανάκτηση όλων των κατοίκων και φορέων του Δήμου μας για το γεγονός αυτό.
             Περιληπτικά σας παραθέτω εκ νέου τους λόγους που επιβάλλουν την απαραίτητη συνέχιση της λειτουργίας του Γραφείου ΟΑΕΕ στη Θήβα :
                  α. Το οίκημα που στεγάζεται το Γραφείο ΟΑΕΕ είναι ιδιόκτητο και αυτό δεν είναι τυχαίο αλλά αποτέλεσμα ενεργειών των φορέων της πόλης καθώς και του μεγάλου όγκου εργασιών που διεκπεραιώνει.
                 β. Η γεωγραφική περιφέρεια που εξυπηρετεί περιλαμβάνει τους Καλλικρατικούς Δήμους Θηβαίων και Τανάγρας, το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Αλιάρτου, ένα τμήμα του Δήμου Ορχομενού (ΔΕ Ακραιφνίας) καθώς και τμήμα του Νομού Αττικής (ΔΕ Ερυθρών).
                γ. Στην περιοχή υπάρχουν και δραστηριοποιούνται πολλές μικρές και μεγάλες εμπορικές, βιομηχανικές (βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων-Σχηματαρίου), αγροτικές, κτηνοτροφικές, πτηνοτροφικές και άλλες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα το Γραφείο να εξυπηρετεί περίπου 4.000 ενεργούς ασφαλισμένους αλλά και όλους τους συνταξιούχους.
               δ. Η κατάργηση του Γραφείου Θήβας δεν θα αποφέρει οποιαδήποτε μείωση δαπανών, καθ’ ότι, όπως προαναφέραμε, το οίκημα που στεγάζεται είναι ιδιόκτητο, οι δε υπόλοιπες δαπάνες του είναι σχεδόν μηδενικές.
                ε. Η Θήβα με την ευρύτερη περιοχή της αποτελούν αυτοδύναμο, ανεξάρτητο γεωγραφικό πόλο δραστηριοτήτων και ανάπτυξης, όπως ακριβώς συμβαίνει μόνο σε τρεις ακόμη νομούς της Ελλάδος (Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Ημαθία)
                στ. Στο Γραφείο Θήβας εργάζονται σήμερα πέντε (5) υπάλληλοι ( από δεκατρείς (13) που υπήρχαν στο παρελθόν), οι οποίοι είναι οικογενειάρχες Δημότες Δ. Θηβαίων, στους οποίους θα προκληθεί μεγάλη οικογενειακή -κοινωνική αναστάτωση, στην περίπτωση που καταργηθεί το Γραφείο.
        Συνημμένα σας υποβάλλουμε το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων για το εν λόγω θέμα.
          Για όλους τους παραπάνω λόγους σας ζητούμε για ακόμα μια φορά  να ΕΞΑΙΡΕΣΕΤΕ από τον σχεδιασμό  και την απόφασή σας την κατάργηση του Τμήματος  ΟΑΕΕ Θήβας  και την συνέχιση της λειτουργίας του, έστω και ως Γραφείο.
    Λόγω του σοβαρού του θέματος, επιθυμούμε συνάντηση μαζί σας ώστε δια ζώσης να σας ενημερώσουμε ΑΜΕΣΑ, προκειμένου να σας διευκολύνουμε για τις σημαντικές και δίκαιες αποφάσεις που πρέπει να πάρετε, με γνώμονα  το καλό της περιοχής μας και των πολιτών της.
        Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε συνάντηση το συντομότερο”.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο