Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

“Παραμένει άλυτο το πρόβλημα της κακής ποιότητας σήματος της κινητής τηλεφωνίας”

Με επίκαιρη ερώτηση που συζητήθηκε την Παρασκευή 29/11 στη βουλή, ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Γιάννης Καράμπελας, έθεσε το ζήτημα της κακής ποιότητας σήματος κινητής τηλεφωνίας στον αρμόδιο υφυπουργό Μεταφορών, Υποδομών κ’ Δικτύων, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καράμπελας υποστήριξε πως είναι απαράδεκτο να υπάρχουν περιοχές εντός μεγάλων αστικών κέντρων αλλά και κατά μήκος κεντρικών οδικών αξόνων  που χαρακτηρίζονται από κακή ποιότητα σήματος ή πλήρη έλλειψή του.

Ενώ τόνισε πως είναι αδιανόητο να μιλάμε για μεγαλύτερη διείσδυση της ευρυζωνικότητας στη χώρα μας και ο Πρωθυπουργός να παλεύει καθημερινά να φέρει επενδύσεις όπως τη ΝΟΚΙΑ και το Κέντρο Διαδραστικής Επικοινωνίας της Coca Cola, αλλά την ίδια ώρα γραφειοκρατικά εμπόδια να βάζουν φρένο σε επενδύσεις των παρόχων της κινητής τηλεφωνίας ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός, κ. Μ. Παπαδόπουλος αποδέχθηκε την ύπαρξη του προβλήματος, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του κράτους, συμπληρώνοντας πως η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη στις παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές και υπερθεματίζοντας την ελληνική γραφειοκρατία ως παράμετρο που φρενάρει τις αιτήσεις αδειοδότησης κεραιών σήματος.

Ωστόσο στάθηκε στο γεγονός ότι το τελευταίο τρίμηνο έχουν γίνει άμεσες ενέργειες προκειμένου να αμβλυνθούν όλες οι στρεβλώσεις μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων “ΣΗΛΙΑ”, το οποίο και αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή, μετά την συνυπογραφή των αρμόδιων υπουργείων, κάτι που θα συμβεί με την αρχή του νέου έτους.

Ο κ. Γ. Καράμπελας, δεσμεύθηκε να επιστρέψει τον Ιανουάριο μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ώστε να διαπιστωθεί  κατά πόσο ο σχεδιασμός του υπουργείου πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα έχει υλοποιηθεί ή αν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας καλύπτουν τις ευθύνες τους, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο