Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Με επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Άγιοι Ανάργυροι» Θήβας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία,  η εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Άγιοι Ανάργυροι» Θήβας, στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος στον χαιρετισμό του συνεχάρη την Πρόεδρο κα Αθηνά Ράικου και τα μέλη του Συλλόγου για τη δράση τους, που αποτελεί παράδειγμα για την κοινωνία αλλά και περίτρανη απόδειξη της θέλησης για προσφορά σε έναν πολύ σοβαρό και υψηλών απαιτήσεων τομέα.

Ομιλητές της εκδήλωσης με θέμα « Όχι στον κοινωνικό αποκλεισμό, Ναι στο δικαίωμα για ζωή» ήταν οι ψυχολόγοι κα Ιωάννα Τριπερίνα και κ. Παναγιώτης Χηνάς,  που μίλησαν αντίστοιχα  για τις αδυναμίες και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία και τις νέες αντιλήψεις και πρακτικές στην προσέγγιση των ειδικών αναγκών.

Ακολούθησε η προβολή του, ιδιαιτέρως συγκινητικού και ταυτόχρονα διδακτικού, ντοκιμαντέρ «Επιζώντες» με πρωταγωνιστή τον Πρωταθλητή Ελλάδος Αλεξίπτωτου Πλαγιάς κ. Μαυροθαλασσίτη Απόστολο, ο οποίος ήταν παρόν στην εκδήλωση.  Ο κ. Μαυροθαλασσίτης, για πάνω από 20 χρόνια ήταν αθλητής αλεξίπτωτου πλαγίας.  Έγινε τέσσερις φορές πρωταθλητής Ελλάδος και συμμετείχε σε διάφορους διεθνείς αγώνες σαν μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας. Ο τελευταίος αγώνας και η τελευταία του πτήση ήταν το 2009 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλεξιπτώτου Πλαγιάς στο Μεξικό, όπου μετά από εναέρια σύγκρουση με συναθλητή του, παρέμεινε για δώδεκα ημέρες σε καταστολή, νοσηλεύτηκε για ενάμιση μήνα συνολικά σε μονάδα εντατικής θεραπείας και επέζησε πέρα από κάθε πιθανότητα… Μετά το ατύχημα, δεν μπορεί πια να χρησιμοποιήσει τα πόδια του και μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Όμως, σήμερα, εξακολουθεί να πετάει καθώς είναι πιλότος υπερελαφρών αεροσκάφων στην Αερολέσχη Θηβών, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η ζωή συνεχίζεται με όποιες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσουμε, αρκεί να έχεις πίστη και θέληση…

Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από την κα. Ελένη Λαζάρου, την οποία συνόδευσε με το πιάνο του ο κ. Νίκος Ασλανίδης.

Τα έσοδα από την εκδήλωση και το Bazaar Αγάπης με έργα των παιδιών του Συλλόγου, που στήθηκε σε αίθουσα του Συνεδριακού, θα διατεθούν για την ανέγερση του Κέντρου Υποδοχής και Αποκατάστασης παιδιών ΑμεΑ στη Θήβα.




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο