Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Πρόταση για την "ανάσταση" της ΕΑΒ - Ποιος την κάνει τι προβλέπει

Στόχος η ανάπτυξη της εταιρείας μέσα σε μία πενταετία

Την πρόταση του για την πραγματοποίηση επένδυσης στον τομέα της αεροναυπηγικής και πιο συγκεκριμένα στην ΕΑΒ, μέσω σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, εξήγγειλε σήμερα στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο Πάνος Ξενοκώστας ως επικεφαλής Αμερικάνικου επενδυτικού σχήματος.

Βασικό σημείο της πρότασης είναι η διασφάλιση τουλάχιστον 900 θέσεων εργασίας, με προοπτική ο αριθμός αυτός να αυξηθεί στους 1.550 στην πρώτη πενταετία λειτουργίας της εταιρείας.

Η πρόταση που παρουσιάστηκε περιλαμβάνει συνολικές νέες επενδύσεις 100 εκατ. δολάρια εντός πενταετίας, ελάχιστη επένδυση για την πρώτη χρονιά 15 εκατ. δολάρια, προβλέπει πωλήσεις 1,1 δισ δολαρίων σε μία περίοδο πέντε ετών και εξαγωγές για την ίδια περίοδο ύψους 671 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τον Πάνο Ξενοκώστα, η πρόταση περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου εκπαίδευσης στην Πελοπόννησο, την πραγματοποίηση επενδύσεων για την δημιουργία ενός κέντρου αναβάθμισης αεροσκαφών και ενός κέντρο υποστήριξης αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Επιπλέον η πρόταση περιλαμβάνει προγράμματα βιομηχανικών συμπαραγωγών, πιστοποιήσεις σε νέους κινητήρες, καθώς και νέες καινοτόμες και προηγμένες υπηρεσίες υποστήριξης όπου το Ελληνικό Κράτος θα εξοικονομήσει πάνω από 10-15% των χρημάτων που δαπανά ετησίως στην συντήρηση και αναβάθμιση των αεροσκαφών και ελικοπτέρων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Όσον αφορά την διεθνή εμπορική παρουσία της εταιρείας, η πρόταση περιλαμβάνει την ίδρυση γραφείων σε Νέα Υόρκη, Βρυξέλλες, Ουάσινγκτον  χώρες του Περσικού Kόλπου και στην Αφρική.

Όπως δήλωσε ο Π. Ξενοκώστας ‘‘Θέλουμε στο Δ.Σ της εταιρίας, Πρωθυπουργό, ΥΠΕΘΑ και ΥΠΕΘΟ, αυτοπροσώπως, σαν θέσεις. Όλα θα γίνονται με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια υπηρετώντας πάντα το Εθνικό συμφέρον. Ο διεθνής ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός και απαιτεί ευελιξία, ταχύτητα και πρόσβαση σε πελάτες και επενδυτές. Η παρουσία μας εξασφαλίζει όλα τα παραπάνω και αυτό με τη σειρά του εγγυάται τις θέσεις εργασίας στην ΕΑΒ και την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον".

Αναφορικά με τα οφέλη που θα αποκομίσει το Ελληνικό Δημόσιο από την νέα πρόταση όπως σημείωσε ο Π. Ξενοκώστας, τα έσοδα από τα μερίσματα για το Ελληνικό Δημόσιο αναμένονται να φτάσουν τα  50 εκατ. δολάρια,  τα έσοδα των ασφαλιστικών οργανισμών και έμμεσων/άμεσων φόρων θα φτάσουν τα 250 εκατ. δολάρια και η αξία κτίσης των μετοχών της νέας εταιρείας για το Δημόσιο αναμένονται στα 240 εκατ. δολάρια.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην ομιλία του πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση σε βιομηχανικό τομέα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

permisospress



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο