Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Επιστολή με θέμα την αύξηση των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Θήβας προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Η επιστολή, επίσης, κοινοποιήθηκε προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Αντώνη Σαμαρά, τους Αρχηγούς και τους Βουλευτές των κομμάτων της Βουλής.
Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Με το έγγραφό μας αυτό θέλουμε να σας μεταφέρουμε την διαμαρτυρία της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας και των μελών της, επαγγελματιών και Βιοτεχνών του θήβας ,για την αδικαιολόγητη απόφαση του Υπουργείου να αυξήσει τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους της χώρας κατά 60%, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια την παρεμπόδιση, λόγω του κόστους μεταφοράς, της διακίνησης του εμπορίου, την αύξηση των εξόδων των επιχειρήσεων και τον περιορισμό άσκησης των εμπορικών και επαγγελματικών εργασιών.
Πέραν των επιπτώσεων αυτών, σημειώνουμε ότι η απόφαση αυξήσεως των διοδίων και μάλιστα υπέρμετρα κρίνεται και εντελώς αψυχολόγητη, διότι λαμβάνεται σε μια περίοδο που ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας αντί να στηριχθεί από την Πολιτεία για να επιβιώσει, θα βρεθεί σε λίγο αντιμέτωπος με την νέα «φοροκαταιγίδα» που φέρνουν ο προϋπολογισμός του 2014 και η εφαρμογή του ενιαίου φόρου ακινήτων.
Επίσης, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις δραματικές συνέπειες της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και των μισθώσεων που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν και χιλιάδες νέες επιχειρήσεις στο κλείσιμο και τον αφανισμό.
Ασφαλώς, κε Υπουργέ, δεν γνωρίζουμε τους εισηγητές αυτού του επώδυνου μέτρου.



Γνωρίζουμε, όμως, το δικό σας ενδιαφέρον που επανειλημμένα έχετε επιδείξει για την στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για να είμαστε ειλικρινείς δεν περιμέναμε από εσάς την λήψη ενός τέτοιου επώδυνου μέτρου.
Τελειώνοντας, κε Υπουργέ, ελπίζουμε και περιμένουμε να αναθεωρήσετε την απόφαση που πήρατε, διότι το μέτρο της αύξησης των διοδίων θα βλάψει τον επιχειρηματικό κόσμο που είναι υποχρεωμένος σε συνεχείς μετακινήσεις και δεν θα επιτύχει τον στόχο της είσπραξης περισσότερων εσόδων διότι θα μεταφέρει την οικονομική κρίση ακόμη και στα έσοδα από τις μετακινήσεις στους αυτοκινητόδρομους».


ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

      ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο