Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Αγώνας από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θηβαίων για τη διατήρηση της υπηρεσίας του ΟΑΕΕ στη Θήβα

Ενάντια στις αποφάσεις Κυβέρνησης και Διοίκησης ΟΑΕΕ περί κατάργησης του τμήματος ΟΑΕΕ στη Θήβα το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θηβαίων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίαση της 27ης Νοεμβρίου 2013 συζήτησε διεξοδικά, με την παρουσία υπαλλήλων του ΟΑΕΕ, το θέμα που έχει προκύψει με την κατάργηση του τμήματος ΟΑΕΕ Θήβας.

Στο οργανόγραμμα που έχει ήδη αναρτηθεί, προβλέπεται η διατήρηση Περιφερειακών Τμημάτων ΟΑΕΕ μόνο στις έδρες των Περιφερεικακών Ενοτήτων, γεγονός που σημαίνει ότι το Τμήμα της Θήβας θα καταργηθεί.

Κατόπιν τούτων, το Δημοτικό Συμβούλιο τάσσεται ενάντια στις αποφάσεις της Κυβέρνησης και της Διοίκησης ΟΑΕΕ περί κατάργησης του Τμήματος Θήβας και δηλώνει την καθολική αντίθεση και αγανάκτηση όλων των κατοίκων και φορέων του Δήμου μας για το γεγονός αυτό.

Επίσης, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου θα θέσει το θέμα αυτό υπόψη των Βουλευτών Βοιωτίας, ώστε από κοινού να επισκεφθούν τον Υπουργό Εργασίας και τον Διοικητή του OAEE, όπου θα απαιτήσουν την ΕΞΑΙΡΕΣΗ της Θήβας από τον προτεινόμενο σχεδιασμό.

Οι λόγοι που συνηγορούν στη διατήρηση της Υπηρεσίας ΟΑΕΕ Θήβας, μεταξύ άλλων, είναι :
  α. Το οίκημα που στεγάζεται το Γραφείο ΟΑΕΕ είναι ιδιόκτητο και αυτό δεν είναι τυχαίο αλλά αποτέλεσμα ενεργειών των φορέων της πόλης καθώς και του μεγάλου όγκου εργασιών που διεκπεραιώνει.
                β. Η γεωγραφική περιφέρεια που εξυπηρετεί περιλαμβάνει τους Καλλικρατικούς Δήμους Θηβαίων και Τανάγρας, το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Αλιάρτου, ένα τμήμα του Δήμου Ορχομενού (ΔΕ Ακραιφνίας) καθώς και τμήμα του Νομού Αττικής (ΔΕ Ερυθρών).
               γ. Στην περιοχή υπάρχουν και δραστηριοποιούνται πολλές μικρές και μεγάλες εμπορικές, βιομηχανικές, αγροτικές, κτηνοτροφικές, πτηνοτροφικές και άλλες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα το Γραφείο να εξυπηρετεί περίπου 4.000 ενεργούς ασφαλισμένους αλλά και όλους τους συνταξιούχους.
               δ. Η κατάργηση του Γραφείου Θήβας δεν θα αποφέρει οποιαδήποτε μείωση δαπανών, καθ’ ότι, όπως προαναφέραμε, το οίκημα που στεγάζεται είναι ιδιόκτητο, οι δε υπόλοιπες δαπάνες του είναι σχεδόν μηδενικές.
ε. Η Θήβα με την ευρύτερη περιοχή της αποτελούν αυτοδύναμο, ανεξάρτητο γεωγραφικό πόλο δραστηριοτήτων και ανάπτυξης, όπως ακριβώς συμβαίνει μόνο σε τρεις ακόμη νομούς της Ελλάδος (Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Ημαθία)
             στ. Στο Γραφείο Θήβας εργάζονται σήμερα πέντε (5) υπάλληλοι ( από δεκατρείς (13) που υπήρχαν στο παρελθόν), οι οποίοι είναι οικογενειάρχες Δημότες Δ. Θηβαίων, στους οποίους θα προκληθεί μεγάλη οικογενειακή -κοινωνική αναστάτωση, στην περίπτωση που καταργηθεί το Γραφείο.
         
         Ο Δήμος και οι Φορείς της Θήβας δεν θα παραμείνουν απαθείς αλλά θα αγωνισθούν με κάθε τρόπο, ώστε να επιτευχθεί ο τελικός στόχος της διατήρησης της υπηρεσίας του ΟΑΕΕ στη Θήβα, αποτρέποντας έτσι την ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμισης της πόλης και της περιοχής μας.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο