Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Την εξυγίανσης του κυκλώματος διακίνησης και εμπορίας παλαιών μετάλλων και μετάλλων scrap ζητά το Επιμελητήριο Βοιωτιας

Επιστολή για την άμεση ανάγκη εξυγίανσης του εμπορίου παλαιών μετάλλων και μετάλλων scrap απέστειλε προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Δένδια και τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθανάσιο Σκορδά απέστειλε το Επιμελητήριο Βοιωτίας ζητώντας την άμεση παρέμβασή τους για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.
Στην επιστολή ο πρόεδρος του ΕΠ.Β. Παναγιώτης Αγνιάδης επισημαίνει ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θέτει πρόσθετα εμπόδια στην ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας.
«Όπως γνωρίζετε η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην χώρα μας διανύει δύσκολες στιγμές. Πολλά είναι τα καθημερινά προβλήματα, όπως η έλλειψη ρευστότητας, η μείωση της κατανάλωσης, η φοροδοτική αδυναμία και άλλα, που καθιστούν την επιβίωση της μικρομεσαίας επιχείρησης ιδιαίτερα επισφαλή», επισημαίνει ο κ. Αγνιάδης και συμπληρώνει: «Δυστυχώς, σε αυτούς τους αρνητικούς παράγοντες για την ανάπτυξη του υγιούς επιχειρείν έρχεται να προστεθεί ένας ακόμη. Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στις οργανωμένες κλοπές μετάλλων, οχημάτων, αγροτικών εργαλείων και στις καταστροφές εξοπλισμού και μηχανημάτων, που τις συνοδεύουν».
Σύμφωνα με το ΕΠ.Β. το φαινόμενο αυτό τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην οργάνωση και λειτουργία της οικονομίας, τόσο στον πρωτογενή τομέα, αγροτική παραγωγή, όσο και στους υπόλοιπους τομείς.
«Οι επιχειρήσεις, που πέφτουν θύματα τέτοιων κλοπών και καταστροφών αποστερούνται σοβαρών πόρων για την ανάπτυξη τους, αναστατώνεται ο παραγωγικός κύκλος τους, ενώ δεν λείπουν και εκείνες οι περιπτώσεις, που σημειώνεται ακόμη και παύση της παραγωγικής διαδικασίας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Αγνιάδης και ζητά την λήψη άμεσων μέτρων «ώστε αυτό το θλιβερό φαινόμενο να μειωθεί και να εκλείψει».
Τα μέτρα αυτά, όπως επισημαίνει πρέπει να εστιάζουν βασικά στην εξυγίανση του εμπορίου παλαιών μετάλλων και μετάλλων scrap και δευτερευόντως στην αστυνόμευση των ρακοσυλλεκτών.
«Η άποψη μας αυτή βασίζεται στην διάχυτη και ορθή εκτίμηση, ότι ο κύριος όγκος των κλεμμένων αυτών υλικών διακινείται, τόσο στην εγχώρια, όσο και στην εξωτερική αγορά, από επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου. Ένας τέτοιος αστυνομικός, οικονομικός και τελωνειακός έλεγχος, αναβαθμισμένος και οργανωμένος βέβαια, θα συνέβαλε αποτελεσματικά στην πάταξη του φαινομένου των αθρόων κλοπών αλλά και στην προστασία των νόμιμων επιχειρήσεων  ανακύκλωσης και εμπορίας μετάλλων scrap, από πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.
Ακολούθως σημειώνει την σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, που παρατηρείται στα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκίνητων, από μια χώρα που δεν έχει την ανάλογη παραγωγική δυνατότητα και προσθέτει σχετικά: «Στην άποψη μας αυτή συνηγορεί η παραδοχή, ότι η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, προσπαθεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, αλλά δεν γίνεται να περιφρουρεί τους αναρίθμητους, εν δυνάμει στόχους και ούτε να καταδιώκει τους επίσης αναρίθμητους κλέφτες. Πιστεύουμε βέβαια, ότι εφόσον ενισχυθεί σε προσωπικό και εξοπλισμό, θα μπορέσει να βελτιώσει την αντιμετώπιση του φαινομένου».
Καταλήγοντας τονίζει ότι πλέον είναι εμφανές ότι «η ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτεί την εξυγίανση του κυκλώματος διακίνησης και εμπορίας παλαιών μετάλλων και μετάλλων scrap».
Γ.ΜΠΑΡ.

viotiki-ora


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο