Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Η μυθολογία στην κατάληξη του αγαθού του πνεύματος του λόγου

Χριστόφορος Λαϊνάκης
Ιεραπόστολος, αρχιεπίσκοπος Νέας Αγγλίας
Στη μυθολογία έχουμε εικόνες υπαρκτές, εικόνες τέχνης και ζωγραφικής που αποκάλυψαν και μας αποκαλύπτουν τα μελλούμενα, από τότε και μέχρι σήμερα. Στους προφήτες της Βίβλου δεν έχουμε εικόνες τέχνης, ζωγραφικής που να έχουν κατάληξη, ενώ στη μυθολογία έχουμε, και έχουμε και Έλληνες σοφούς. Ας μην ξεxνάμε ότι η φιλοσοφία είναι ο υπέρτατος χριστιανισμός του πνεύματος. Στους προφήτες συναντάμε πολλά θα, θα! Πολλές φορές αυτό το θαείναι αόριστο. Οι προφήτες εμπνεύστηκαν από την ελληνική μυθολογία και τα παραγγέλματα των σοφών μας- οι άθλοι του Ηρακλή δεν συμβολίζουν τον Ιησού Χριστό;
Πρέπον είναι να ανατρέξουμε στη μυθολογία, όχι στο ανύπαρκτο, αλλά στο υπαρκτό. Εκεί βρίσκεται η μοίρα των ανθρώπων, εκεί υπάρχει η αλήθεια διότι η μοίρα καθορίζει τον άνθρωπο στο πέρασμα της ζωής του. Η μοίρα προέρχεται από το πνεύμα γιατί καταγράφει τη ζωή και έχει πνευματική υπόσταση. Εκεί λοιπόν καταλήγουμε, ότι η μυθολογία είναι αληθινή, σε αντίθεση με την τύχη. Η τύχη είναι αόριστη, δεν είναι προσδιορισμένη όπως η μοίρα.
Όταν σκεπτόμαστε με τον νου του θεού γινόμαστε ένας νους. Γι΄αυτό και η μυθολογίααποτέλεσε και αποτελεί το αγαθό του θεού.Το δωδεκάθεο, ναι, είναι μυθολογία αλλά μας πραπέμπει στην ουσία της για να βλέπουμε τα μελλούμενα και τη μοίρα, μας παραπέμεμπει στο πνεύμα και μέσα από εκεί βλέπουμε το νου του θεού. Μέσα από τη μοίρα και το μαντείο των Δελφών οι αρχαίοι Έλληνες ανακάλυψαν ότι έρχεται ο υιός του θεού, Ιησούς Χριστός. Ο Σωκράτης το αναφέρει περίτρανα! Μήπως και οι μάγοι δεν ήταν Έλληνες; Η επιστήμη τους δεν ήταν η μυθολογία; Ξεχνάμε τον Όμηρο που μας καλεί να προσευχόμαστε στον πάτερ ημών;Ας προχωρήσουμε με τον νου μας στο παρελθόν των σοφών. Ήταν εξαίρετος ο Ερμής ο Τρισμέγιστος που ομιλούσε το λόγο του θεού, συνομιλούσε με αυτόν και τον ονόμασε Ποιμάνδρη. Όλοι οι σοφοί μας είχαν το λόγο του μέσα στην κοσμογονίακαι με το νου και την καρδιά βλέπαν την αλήθεια.
Το αρνητικό και το θετικό της μοίρας το βλέπουμε μέσα στη ροή του έρωτα. Με ποιο τρόπο το βλέπουμε; Όταν είμαστε ερωτευμένοι. Από τον έρωτα σχηματίζεται η μοίρα στην εικόνα των ανθρώπων, εκεί βρίσκονται τα θετικά και τα αρνητικά πεδία. Όταν ερωτευόμαστε με σωστό τρόπο, λαμβάνουμε και ρέουν καλές συχνότητες, που απορροφούνται από τη Σελήνη με την καλή σκέψη του νου. Τότε αυτός συσσωρεύει τις καλές συχνότητες για τις κατεβάσει στη γη και τότε γεννιούνται καλά παιδιά της μοίρας. Μέσα από τη ροή του έρωτα βλέπουμε καταγωγές διαφόρων σκέψεων. Όταν η σκέψη μας είναι θετική τότεέχουμε πληρότητα πνευματική. Ο ερωτικός άνθρωπος είναι ο αναλυτής, ο ερευνητής του νου και του πνεύματός του. Μέσα από τον έρωτανοιώθει πραγματικά ελεύθερος. Όπου δεν υπάρχει έρωτας έχουμε παιδιά που γεννιούνται σε λάθος χρόνο, ανθρώπους εγωιστές και ψεύτες που δεν γνωρίζουν τον προορισμό τους. Δεν έχουν πνεύμα για να ζωοποιηθεί η εικόνα τους. Όταν είμαστε ερωτευμένοι έχουμε ουσία πνευματική- τότε η μοίρα καθοδηγείται από το πνεύμα του ανθρώπου.
Αρκεί να ταξιδεύουμε στο πνεύμα μας. Τότε θα αναρωτηθούμε: Πώς δύνανται οι φυγάδες από τον ιερό χώρο της Αττικής, με τα ήθη και τα έθιμά τους, το αγιασμένο χώμα της, να ταξιδεύουν μακριά και να προφητεύουν; Οι Γεφυραίοι που ήταν παιδιά της Αττικής, έμποροι, από έχθρα προς τους κατοίκους της Ελευσίνας έφυγαν από την Αττική με προορισμό την Αίγυπτο αναζητώντας την εξουσία και αποκτώντας την με αιμομιξίες και στενές σχέσεις με μοναρχικά πολιτεύματα. Από τη γη της δημοκρατίας στα έγκατατης μοναρχίας! Η καταγωγή τους τους έκανε κατασκόπους της πολιτικής δημοκρατίας που αποτελούσε την εκκλησία της Πνυκός. Ως φυγάδες τι πολίτευμα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν και για ποια προφητεία κάνουν λόγο; Αλλά ακόμα και αυτοί τον μονοθεϊσμό που ασπάστηκαν και διέδωσαν τον εμπνεύστηκαν ως θεωρία και ως πιστεύω από την ελληνική μυθολογία και τους αρχαίους προγόνους μας.
Το μεγαλύτερο αγαθό, η αξία του ανθρώπου έχει υπόσταση όταν καταφέρνει ο σκεπτόμενος νους της ύλης να ταξιδεύει στο πνεύμα του. Τότε αποκτά προσωπικότητα. Ο άνθρωπος ως εικόνα γεννήθηκε για να σκέπτεται ερωτικά. Όταν το ερωτικό του προσεγγίζει το πνεύμα του, η μοίρα του προσθέτει ζωή αιώνια. Για να επιτελεστεί το δέντρο της κληρονομικότητας πρέπει το αρσενικό να τρέξει στο θηλυκό και το θηλυκό στο αρσενικό. Kαι τότε γνωρίζουν τα δύο φύλα τη ροή του έρωτα που ρέει ακαταύπαστα για να είναι τα δύο φύλα ένα. Όταν σχηματιστεί η σκέψη και έχει πληρότητα, τότε δημιουργούνται μαγνητικές συχνότητες θηλυκού και αρσενικού, και τότε κατανέμονται οι ενέργειες. Πρέπον είναι το θηλυκό να έχει μαγνητική ενέργεια συχνοτήτων σε ποσοστό 60% και ο άντρας 40%. Τότε τα δύο φύλα γίνονται ένα και το ένα δύο. Παρατηρούμε στις συχνότητες αυτές ότι όταν πεθαίνει το θηλυκό πεθαίνει και το αρσενικό. Αυτό γίνεται όταν έλκονται σε μαγνητικο πεδίο. Αυτό έπρεπε να το έχουν καταλάβει οι εμπρηστές, αλαζόνες αρχιερείς του Ααρών και όχι να το θεωρούν αφύσικο. Δεν επιτελείται μυστήριο αν δεν υπάρξει η έλξη αυτή.∞
Κάθε χώρα έχει και μία κουλτούρα. Η δική μας πατρίδα, η Ελλάδα, όπως και η Αίγυπτος, είναι πολύ πλούσιες από απόψεως πνευματικότητας και φιλοσοφίας. Και των δύο χωρών οι φιλόσοφοι πολλές φορές ταξίδεψαν απο τον θνητό νου στον υπέρτατο νου.Και οι δύο αυτές χώρες έχουν πολύ φως και οι άνθρωποι έζησαν στην αρχαιότητα μέσα στο φως από όπου απόκτησαν εμπειρίες μέσα από την οντότητα του πνεύματος. Αυτές οι ιδέες αποτελούν και σήμερα το κλειδί το οποίο αποκαλύπτει τις πραγματικές σκέψεις διότι αυτό το οποίο βλέπεις δεν έχει καμία σχέση με την όραση. Διότι δεν υπάρχει καμία σχέση με αυτό που νομίζεις ότι είναι αληθινό. Αυτό το οποίο είναι αληθινό δεν το βλέπουμε με τα μάτια της ύλης αλλά με τα μάτια της ψυχής και του πνεύματος. Γι’ αυτό και είναι πέρα για πέρα αληθινό. Διότι το άυλο βλέπει την ύλη, ενώ η ύλη δεν βλέπει το άυλο λόγω δεσμευτικής κίνησης.
Πρέπει να σκεπτόμαστε το θεό με τον υπέρτατο νου του πνεύματός μας. Τότε μοιραζόμαστε τις ανθρώπινες σκέψεις με το θεό αφού είναι από τον ίδιο νου και το πνεύμα του ανθρώπου. Επομένως, είναι ίδιες οι σκέψεις. Μοιράζεσαι- που σημαίνει το καθ’ ομοίωση του πνεύματος της σκέψεως με το νου του θεού. Διότι φέγγουν σαν φως αφού είναι πηγή φωτός. Επειδή είσαι και εσύ πηγή φωτός. Αυτά τα δύο ταυτίζονται. Οπότε πού είναι οι αληθινές μας σκέψεις; Θα πρέπει να ψάξουμε γι’ αυτές το νου μας για να βρούμε τι σκεπτόμαστε.Πρέπει να ψάξουμε να βρούμε τι σκεπτόμαστε οι άνθρωποι. Ο άνθρωπος πρέπει να σκέφτεται με το νου του θεού για να είναι ελεύθερος. Και ελεύθερος γίνεται αλλά και αιώνιος όταν διότι η πηγή του φωτός είναι αιώνια.
Όταν ο άνθρωπος έχει εξάρτηση από τους άλλους σκέφτεται αλαζονικά. Είναι κακός και παρανοϊκός, βρίσκεται μακριά από το θεό και χάνει την αιωνιότητα. ‘Ολες οι θρησκείες είναι αλαζονικές λόγω του ότι επενδύουν χρήματα επί της καθέδρας του Γολγοθά. Επομένως, αυτός ο άνθρωπος ζει μέσα στο φόβο γιατί του λένε ψέμματα οι θρησκείες, οι φαυλοδεσποτάδες και φαυλοκράτες αλαζόνες. Ο άνθρωπος, όμως, έχει ένστικτο και με το ένστικτό του αντιλαμβάνεται πολλές φορές ότι είναι μακριά από το θεό. Και τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Αρχίζει να ψάχνει με τα μάτια του πνεύματός του το πνεύμα και το νου του θεού. Γι’ αυτό κάθε μέρα πρέπει να ασκούμε το νου του πνεύματός μας για να είμαστε νους του θεού και να επικοινωνούμε μαζί του. Με το νου του θεού να ξυπνάς κάθε πρωί για να έχεις μία καλή μέρα. Από το νου του θεού έχουμε την καλή μέρα.
Οι καλόγεροι δεν έχουν σκέψη καθαρή επί το πλείστον διότι έχουν αλαζονεία. Πλουτίζουν από την αφέλεια και την αμάθεια των ανθρώπων και εκμεταλλεύονται το φόβο ασύστολα. Κλέβουν τα συγγράμματα των σοφών μας, τα οποία έχουν βγει μέσα από το σύνολο της κοινωνίας. Σε όσους είμαστε σκεπτόμενοι εκ του πνεύματός μας στον υπέρτατό μας νου, μας αρπάζουν τη γνώση του πνεύματός μας διότι είναι καλικάντζαροι, πονηροί, κλεπταποδόχοι του νου. Και ψεύδονται ότι είναι δικά τους ενώ δεν μπορούν να έχουν καμία πνευματική επικοινωνία λόγω αλαζονείας. Άλλωστε φαίνεται ότι είναι παρανοϊκοί εραστές. Επειδή είναι εσώκλειστοι στα μοναστήρια τους αποκτούν εμπάθεια προς τα έξω, μισούν τον κόσμο. Με υποκρισία και ιησουϊτισμό υποκρίνονται διαρκώς οι σκυθρωποί υποκριτές. Ψευτο-αγιότητες, δεν έχουν νου θεού αλλά αλαζονεία. Δεν έχουν καμία σχέση με τον υπέρτατο χριστιανισμό. Μας κλέβουν τα συγγράμματα και τη φιλοσοφία ενός λαού ιστορικού, όπως εμείς οι Έλληνες που αποκτήσαμε νου θεού για να επικρατήσει το πολίτευμα της δημοκρατίας.
Πιστεύω δίχως φόβο ότι έρχεται η ώρα να νικήσουμε τους εκφοβισμούς σας και θα σας πάρουμε τις εταιρείες σας για το καλό του λαού μας και θα τις δώσουμε στην εκκλησία του τριαδικού θεού των Ελλήνων. Εσείς δεν ήσαστε ποτέ εκκλησία και δε θα είστε και ποτέ. Είστε κομποσχοινάδες της τρόικας. Οι αμαρτίες σας έχουν ξεσκεπαστεί μέσα από την αλαζονεία σας. Άλλωστε φαίνεστε από τις επενδύσεις σας. Έχετε επενδύσεις σε εκατοντάδες εταιρείες σε όλη τη γη. Είστε αλαζονικοί, έχετε πλουτίσει από την αφέλεια που καλλιεργήσατε στους ανθρώπους τους οποίους φοβίζετε με κανόνες και επιτίμια. Και όλα αυτά απορρέουν από την αλαζονεία της μοναρχίας του Ααρών.
Εμείς οι Έλληνες έχουμε νου θεού, είμαστε θεοί, ενώ εσείς είστε κατάσκοποι εμπρηστές, κλέφτες που παίρνετε τον πλούτο της χώρας μας. Και κρύβεστε στις σπηλιές των κελιών σας, επομένως στερείστε το νου του θεού. Είστε καλικάντζαροι κομποσχοινάδες. Όσο είστε κλεισμένοι μέσα στα κελιά σας άλλο τόσο είστε αμαρτωλοί. ΄Αλλωστε φαίνεται ότι κοιτάζετε ο ένας τον άλλο από τις κλειδαρότρυπες αντί να κοιτάζετε το πνεύμα σας, καλόγεροι εμπρηστές, ιησουΐτες. Πρέπει, όμως να αναφέρουμε ότι ανάμεσά σας υπάρχουν και εξαιρέσεις οσίων και δικαίων.
Ξέρουμε καλά ότι ο φόβος είναι έργο της μοναρχίας των δεσποτάτων της αλαζονείας. Ενώ γνωρίζετε ότι ο Χριστός μας έστειλε διά του πνεύματος του πατρός του στην Πεντηκοστή το πνεύμα της αλήθειας στους μαθητές του. Επομένως τους φανερώθηκε και τους ανέδειξε σε ιεραποστόλους εκ του αγαθού του λόγου του. Και τους δίδαξε να έχουν νου θεού. Εσάς πού είναι ο νους σας; Και τους υπέδειξε να βλέπουν με τα μάτια του πνεύματός τους την ιεραποστολή τους και να επικοινωνούν με τον Παράκλητο. Εσείς γιατί γινήκατε αλαζόνες και βρίσκεστε στην εξουσία της φαυλοκρατίας της μοναρχίας και του δεσποτισμού; Ή μήπως αυτό δεν είναι αλήθεια;Άλλωστε φαίνεστε μέσα από τις υποκλίσεις στα πορφυρά ράσα, τις μήτρες της ύαινας της μοναρχίας. Προσκυνάτε τον δεσποτισμό- επομένως δεν έχετε νου θεού στην αυτονομία σας. Είστε εξάρτημα της φαυλοκρατίας του Ααρών. Επομένως, ο νους σας είναι ύλη. Εύχομαι όμως τη μετάνοιά σας εκ του νόμου του πνεύματος εν τη δικαιοσύνη του τρισυπόστατου θεού και να αποκτήσετε μέσα από ττην αυτονομία σας νου θεού. Και σας παρακαλώ πολύ να μην κλέβετε τα συγγράμματα που απορρέουν από το νου του θεού. Εμείς αγωνιζόμαστε εν τη ιεραποστολή εκ του αγαθού του λόγου για να έχουμε νου θεού εκ του πολιτεύματος εν τη εκκλησία της Πνυκός. Προχωρούμε για μία ελεύθερη δικαιοσύνη για να ολοκληρώσουμε το πολίτευμα της παρακαταθήκης μας και ως εκκλησία να λειτουργήσει αυτή η χάρη του τριαδικού θεού.Για να αγγίξουμε τον ιερό βράχο της δημοκρατίας που αποτελεί τον ορθοτομούντα λόγο του πατρός εν ουρανοίς.
Εμείς οι ιεραπόστολοι είμαστε υπέρ του νου του θεού και υπέρ των λαών για τους λαούς και του λαού των Ελλήνων απανταχού της γης. Αντίθετα, αποδείχθηκε ότι εσείς αποτύχατε εξαιτίας της αλαζονείας του πλούτου και των εταιρειών σας. Και αυτός που σας πλουτίζει αιώνες τώρα είναι ο φασίστας εμπρηστής Σαούλ- Παύλος. Αυτός ήταν η αιτία να έχουμε ένα χριστιανισμό φασιστικό μέσα στην αλαζονεία. Επομένως δεν έχουμε χριστιανισμό υπέρτατο της αγάπης. Μεταξύ άλλων, ο Παύλος κατασκόπευε την Παναγιά μας από όπου και να πέρναγε, πόλη ή χωριό, σε όλη την ελληνική γη. Αποτέλεσμα των διωγμών από φασίστες του Σαούλ ήταν να φτάσει στην Έφεσο μαζί με τη Μαγδαληνή και άλλους χριστιανούς της αγάπης, όπου και μετέστη. Στην Έφεσο βρίσκονται τα απόκρυφα Ευαγγέλια της Μαγδαληνής και της Παναγίας μας, τα οποία πιστεύω ότι κάποτε θα αποκαλυφθούν.
Η αλαζονεία συνεχίζεται με την εξουσία του ιερατείου των ραβίνων. Από αυτούς έχουμε την αμάθεια και την παρακοή διότι δικές τους είναι οι θεωρείες των θρησκειών μέσα από τη μασονία και μέσα από την εξουσία και τη μοναρχία. Αυτοί σκορπίσανε τον φόβο στους λαούς για να φοβόμαστε τους Ιουδαίους και μάλιστα τον Φαρισαίο Σαούλ Παύλο, ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος φαυλοκράτης εμπρηστήςπου έκαψε τη Ρώμη. Και όχι μόνο αυτό αλλά ο αντιερωτικός βεβήλωσε και τον αρχαίο πολιτισμό μας. Πιστεύουμε με το νου του πνεύματός μας και με το νου του τρισυπόστατου θεού εμείς οι Έλληνες ότι μόνο όταν εξολοθρεύσουμε τον Αντίχριστο θα αποτελέσουμε την εκκλησία του πολιτεύματός μας. Αντί για την φαυλοκρατία του λεγόμενου χριστιανισμού του Σαούλ Παύλου έρχονται μέρες θεού όπου θα επανέλθει το αγαθό του λόγου του πολιτεύματός μας και εν ριπή θα καταρεύσουν ως χάρτινοι πύργοι οι θεωρίες του δεσποτάτου της κακής φυτείας της αλαζονείας του Ααρών και των θρησκειών της μοναρχίας.
Μέσα από τη μυθολογία της, η Ελλάδα έχει τον πνευματικό νου που ενώνεται με τον νου του πατρός εν ουρανοίς. Είμαστε θεοί του φωτός των φώτων. Αυτό το φως είναι ο φάρος του ιερού βράχου της Ακροπόλεως. Επομένως είμαστε λαμπαδηφόροι εν τη ιεραποστολή και θα παραδώσουμε το πολίτευμα της δημοκρατίας. Ο Χριστός και θεός μας ως Έλληνας στην καταγωγή του διά της Θεοτόκου παρέδωσε το τριαδικό της θεότητας στον μονοθεϊσμό της αρχαίας Ελλάδας. Και φέρει το όνομα χριστιανισμός της αγάπης. Ενώ αντίθετα το μωσαϊκό νόμο του μονοθεϊσμού, ο κύριος και θεός μας τον καταργεί. Επομένως, ο Χριστός μας συνάντησε διά των σοφών μας εκκλησία δημοκρατική της Πνυκός της αρχαίας Ελλάδας.Αυτό αποδεικνύει ότι ο Χριστός μας φανέρωσε σε εμάς τους Έλληνες ότι είμαστε τέκνα θεού. Και επομένως, εμείς παραλάβαμε την παρακαταθήκη του Ευαγγελίου, γι’αυτό και γράφτηκε στα ελληνικά με σκοπό να λειτουργήσει το πολίτευμα της δημοκρατίας. Αλλά δυστυχώς ο Σαούλ Παύλος, εχθρός της αρχαίας φιλοσοφίας οργάνωσε κατάδικους, εμπρηστές ‘’χριστιανούς’’, φασίστες μέσα από το εβραϊκό σύστημα και ήταν αίτιος πολλών δογματισμών και πολλών αιρέσεων εν τη μοναρχία.Είναι δυνατό να λειτουργήσει ο χριστιανισμός της αγάπης κάτω από φασισμούς των φαρισαίων του Ααρών;Η συνέχεια του πολιτεύματος της δημοκρατίας και ολοκλήρωση αυτής είναι ο χριστιανισμός της αγάπης εν τω τριαδικώ της θεότητας των Ελλήνων. Άλλωστε φαίνεται στην χρυσή τομή της Ακροπόλεως του Ικτίνου και του Καλλικράτη. Έξω οι αλαζόνες αρχιερείς της μοναρχίας του Ααρών του ψευτο-χριστιανισμού, του εμπρηστή Σαούλ Παύλου. Ο χριστιανισμός της αγάπης αποτελείται από ιεραποστόλους ελληνιστές και ολοκληρώνεται - μία ποίμνη, εις ποιμήν τριαδικά, ελληνικά εκ του πολιτεύματος της δημοκρατίας.

Η μυθολογία πέρασε πολλά μηνύματα ψυχολογικά. Όπως ο Ιησούς μας πέρασε τις παραβολές έτσι και η μυθολογία για να περάσει πολλά μηνύματα μας έδωσε τα παραδείγματά της.Ο Έρωτας και η Ψυχή είναι μία ιστορία μέσα από τη μυθολογία. Υπήρχε κάποτε μία κοπέλα, κόρη ενός βασιλιά που το όνομά της ήταν Ψυχή. Όλοι οι άντρες την αγαπούσαν και τη λάτρευαν. Ώσπου η θεά Αφροδίτη είδε ότι μία νεαρή θνητή κερδίζει το θαυμασμό των αντρών και αποφάσισε να την τιμωρήσει. Στέλνει τον γιο της τον Έρωτα με εντολή να την κάνει να ερωτευτεί τον πιο άσχημο άντρα του κόσμου. Όμως,ο ίδιος ο Έρωτας γιος της Αφροδίτης θαμπώθηκε τόσο από την ομορφιά της που την ώρα που πήγε να την τρυπήσει με το βέλος του τρυπήθηκε ο ίδιος διότι την ερωτεύτηκε. Όταν η Αφροδίτη έμαθε το λάθος του γιου της έριξε η ίδια ένα ξόρκι στην Ψυχή για να μην την ερωτευτεί κανείς.
Καθώς ο καιρός περνούσε και οι γονείς της έβλεπαν ότι κανείς δεν τη ζητάει σε γάμο, ζήτησαν τη συμβουλή του μαντείου των Δελφών. Η απάντηση που πήραν ήταν ότι η ομορφιά της Ψυχής ήταν τόσο μεγάλη που δεν προοριζόταν ανθρώπινο ον για άντρας της, αλλά ένας τρομαχτικός δράκος που πετούσε φωτιές.Αν και κανείςδεν μπορούσε να πιστέψει ότι η μοίρα της Ψυχής ήταν να παντρευτεί ένα τέρας, δεν μπόρεσαν να κάνουν διαφορετικά και την έστειλαν να βρει τον άντρα της. Ανεβαίνει λοιπόν η Ψυχή στην κορυφή ενός βουνού για να τον περιμένει. Όταν έφτασε στο βουνό, ο Ζέφυρος την μετέφερε σε ένα πλούσιο παλάτι και όταν έπεσε η νύχτα την επισκέφτηκε ο άντρας της. Παρόλο που δεν μπορούσε να τον δει, η φωνή του και τα λόγια του την έπεισαν ότι δεν είναι τέρας. Και κάθε βράδυ ερχόταν ως μυστηριώδης άντρας της και πριν ξημερώσει έφευγε. Η Ψυχή ήθελε να τον δει αλλά αυτός της το απαγόρευε να μάθει ποιος είναι.
Ό άγνωστος άντρας ήταν ο ίδιος ο Έρωτας! Η Ψυχή, λοιπόν, ήταν ερωτευμένη με το γιο της Αφροδίτης τον Έρωτα και πολύ ευτυχισμένη μαζί του. Παρόλο που δεν τον έβλεπε ήταν ευτυχισμένη μαζί του. Κάποτε επισκέφτηκε τις αδερφές της, όμως αυτές από τη ζήλια τους για την περιποίηση που είχε μαζί του, την έπεισαν να κάνει κάτι να τον δει. Όταν επέστρεψε στο παλάτι και έφτασε η νύχτα και ο άντρας της έπεσε να κοιμηθεί μαζί της, αυτή πήρε ένα λυχνάρι για να τον δει. Ήταν ο Έρωτας! Όμως έχυσε κατά λάθος λίγο λάδι από το λυχνάρι πάνω του. Αυτός ξύπνησε και ένοιωσε προδομένος από την αγάπη του, αφού της είχε ζητήσει να μην τον δει. Έφυγε ο έρωτας και η Ψυχή δεν μπορούσε να ησυχάσει που έχασε τον αγαπημένο της. Αποφάσισε να κάνει τα πάντα για τον βρει και να του ζητήσει συγνώμη. Περιπλανήθηκε για πολλές μέρες ψάχνοντας με ποιον τρόπο να τον βρει αλλά αυτός δεν υπήρχε πουθενά. Έτσι σκέφτηκε να παρακαλέσει τη θεά Αφροδίτη.Aυτή όμως ήταν πολύ οργισμένη μαζί της. ’Οσο και να παρακαλούσε η Ψυχή, είχε σκοπό να την ταλαιπωρήσει όσο μπορούσε περισσότερο. Γι’ αυτό της ζήτησε να περάσει από τρεις δοκιμασίες για να αποδείξει την αγάπη της.
Πρώτα την έβαλε να ξεχωρίσει τα στάρυα από τα όσπρια και μάλιστα να τα ξεχωρίσει μέσα σε ένα βράδυ. Αλλά τα μυρμήγκια που αγαπάνε την Ψυχή, βοήθησαν την κοπέλα να το κάνει και το το έκανε. Δεύτερη δοκιμασία ήταν να φέρει δείγμα από το χρυσό μαλλί από ένα πρόβατο που ήταν μοναδικό μέσα στο δάσος. Μάλιστα αυτό το χρυσό πρόβατο το είχαν οι νεράιδες. Οι νεράιδες βοήθησαν την Ψυχή, πήρε το χρυσό μαλλί και το πήγε στην Αφροδίτη. Τότετης ζήτησε και την τρίτη δοκιμασία, η οποία ήταν η πιο δύσκολη. Της είπε να κατέβει στον Άδη και να ζητήσει από την Περσεφόνη λίγη από την ομορφιά της μέσα σε ένα κουτί. Απελπισμένη η Ψυχή, σκέφτηκε ότι μόνο αν αυτοκτονούσε θα μπορούσε να κατέβει στον Άδη!Και έτσι ανέβηκε σε έναν πύργο έτοιμη να αυτοκτονήσει. Ο Έρωτας επειδή την παρακολουθούσε λόγω του ότι την αγαπούσε πολύ, συγκινήθηκε από τις προσπάθειες που έκανε για τον ξαναβρεί. Της βρήκε τρόπο να κατέβει στον Άδη χωρίς να αυτοκτονήσει. Όμως τη συμβούλεψε να μην ανοίξει το κουτί όταν το βρει στον Άδη. Αυτή το βρήκε αλλά ύστερα από παρακίνηση της Αφροδίτης άνοιξετο κουτί για να πάρει λίγη ομορφιά και να αρέσει στον Έρωτα. Επειδή όμως παράκουσε, έπεσε στη γη και πήδηξε στον αιώνιο ύπνο. Ο Έρωτας τρόμαξε μήπως χάσει την αγαπημένη του και την ξύπνησε με ένα φιλί. Και έζησαν για πάντα μαζί ευτυχισμένοι.
Ο έρωτας που είναι ροή ενέργειας κυριεύει ολοκληρωτικά την ψυχή, και η ψυχή ζει από έρωτα λόγω του ότι υπάρχει ενέργεια μαγνητικού πεδίου σε μεγάλη ένταση. Και μένουν παντοτινά αχώριστοι. Η ψυχή δε μπορεί να ζήσει χωρίς έρωτα. Κάθε όμορφη ψυχή κερδίζει τον έρωτα, αλλά και ο έρωτας συνδέεται με την ψυχή αναπόσπατα.
Οι σημερινοί ιερείς και αρχιερείς του Ααρών μας έκλεψαν την φιλοσοφία. Ένα ‘’μήλο’’ εβραϊκό πόσο άχρηστο είναι! Όταν το επεξεργαστούμε καλά, τότε βλέπουμε πολλά σκουλήκια. Αυτά τα σκουλήκια είναι οι μάζες της εξουσίας που τρώνε από ένα μήλο κοπριάς. Αν όμως ψάξουμε το αντίστοιχο του μήλου στην ελληνική μυθολογία, θα βρούμε το κουτί της Πανδώρας το οποίο ανοίχτηκε και πηδήσανε λεγεώνες δαιμονίων. Όταν κλείστηκε φάνηκε η ελπίδα διότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Επομένως, προσέχετε τα μήλα των Εβραίων που θρέφουν τα σκουλήκια. Οι Εβραίοι καλλιεργούν τα μήλα και τα ραντίζουν με ορμόνες. Αυτά αποτελούν και το σάπιο μήλο μέσα από τη μυθολογία τους. Οι Εβραίοι κλέφτες μέσα από τα πολλά ελληνικά παραγγέλματα βγάλανε και δέκα εντολές (σε άλλη στιγμή θα αναφερθώ στα παραγγέλματα των αρχαίων. Επομένως, οι παραβολές του Ιησού Χριστού αντιστοιχούν στις παραβολές των Ελλήνων διότι έχουν την ίδια πνευματική υπόσταση.
Κάθε μία ιστορία από την μυθολογία είχε ένα ηθικό δίδαγμα, όπως οι άθλοι του Ηρακλή. Και σε αντίθεση με τους χριστιανούς φαυλοκράτες που μας φοβίζουν ότι θα μπούμε στα καζάνια, πάντα μας δίνανε και μας δίνουν πνευματική ανάταση!

Χριστόφορος Λαϊνάκης
Ιεραπόστολος, αρχιεπίσκοπος Νέας Αγγλίας
Αγίας ΄Αννης 82
Αιγάλεω
Τηλ. 210 3422793

facebook


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο