Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Αναζητούν νωπά ίχνη του Χριστόδουλου Ξηρού μετά την απόδρασή του

Όπως εκτιμά ο δικηγόρος του, ο οποίος όμως δεν είχε επικοινωνία μαζί του, ο καταδικασθείς για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» έλαβε «μία πολιτική απόφαση» και απέδρασε. Ο Χ. Ξηρός έπρεπε να εμφανιστεί την Δευτέρα σε Αστυνομικό Τμήμα της Χαλκιδικής, στο πλαίσιο νόμιμης άδειας λόγω Γιορτών.

Έρευνα για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού έχει εξαπολύσει η Ελληνική Αστυνομία, καθώς ο καταδικασθείς για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» δεν εμφανίστηκε, ως όφειλε, στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας στη Χαλκιδική.

Ο Χ. Ξηρός είχε λάβει άδεια εννέα ημερών από την 1η Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας έπρεπε να παρουσιάζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής. Εκεί είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής, γιατί εκεί βρίσκεται το σπίτι της αδελφής του.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία σε όλες της άδειες μέχρι τώρα, ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν τυπικότατος και επέστρεφε πάντα στις φυλακές, ενώ το ίδιο έκανε και με την τελευταία άδεια μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου.

Χθες, όμως, δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας, ως όφειλε και αυτό σήμανε την κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, με την κατηγορία της παραβίασης άδειας κρατουμένου.

Μιλώντας στην «Πρωτη Γραμμή» του Σκάι, ο δικηγόρος του Χ. Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, δήλωσε ότι δεν είχε καμία επικοινωνία με τον πελάτη του. «Ο Χ. Ξηρός δεν θέλει να τον ερμηνεύει κανείς αλλά γνωριζόμαστε χρόνια και νομίζω ότι έλαβε μία πολιτική απόφαση...» πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης.

«Ήταν συνεπής με τα πιστεύω του» τόνισε ο κ. Ραγκούσης και πρόσθεσε: «σήμερα ζούμε, σήμερα μαχόμεθα».

Σχολιάζοντας το θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε βέβαιος ότι η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών θα φέρει αποτέλεσμα, ωστόσο τόνισε ότι «αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν».

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης ο Χριστόδουλος Ξηρός δικαιούνταν κανονικά άδεια, καθώς η νομοθεσία δεν κάνει εξαίρεση για τους καταδικασθέντες με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Μάλιστα από τους καταδικασμένους για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» έχουν λάβει άδεια όλοι πλην του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου και του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η συγκεκριμένη ήταν η έβδομη άδεια του Χριστόδουλου Ξηρού.


kathimerini


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο