Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Δάκρυσαν ακόμη και τα βιολιά στην κηδεία του Γιώργου Κόρου



Δάκρυσαν ακόμη και τα βιολιά στην κηδεία του Γιώργου Κόρου... Με επικεφαλής τον Λευτέρη Ζέρβα και άλλους περίπου εννέα βιολιστές οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία ο «άρχοντας του βιολιού», όπως τον αποκάλεσε στον επικήδειό του ο φίλος του και συνεργάτης του, ερευνητής του ελληνικού τραγουδιού Στέλιος Πλακίτσης. Συντετριμμένοι η σύζυγός του Ασημίνα και τα παιδιά του Κατερίνα και Νικόλαος δέχτηκαν τα συλλυπητήρια από ξεχωριστούς ανθρώπους, καλλιτέχνες και συνεργάτες του αξέχαστου μουσικού που βρέθηκαν χθες το μεσημέρι στο νεκροταφείο Κηφισιάς για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον εξαιρετικό καλλιτέχνη.

Ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, η Γλυκερία, η Γιώτα Βέη, η Βάσω Χατζή, ο Μάκης Χριστουδολόπουλος, ο Λάκης Χαλκιάς, η Σοφία Κολλητήρη (καλλιτεχνική «ανακάλυψη» του Γιώργου Κόρου) είναι μερικοί από τους πάμπολλους, παλιότερους και νεότερους καλλιτέχνες, που ήταν εκεί για να τον αποχαιρετήσουν. Συγκινημένοι παρακολούθησαν την εξόδιο ακολουθία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, βιρτουόζοι παραδοσιακών και λαϊκών μουσικών οργάνων. Ανάμεσά τους οι Στάθης Κουκουλάρης, Σαράντης και Βασίλης Σαλέας, ο Πετρολούκας Χαλκιάς, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Λάζαρος Κουλαξίζης, που μοιράστηκαν τη θλίψη τους με τους τραγουδιστές Αλέκο Κιτσάκη, Κώστα Σκαφίδα, Σπύρο Μπερδελή, Γιάννη Κωνσταντίνου, Ηλία Κλωναρίδη, Παναγιώτη Λάλεζα κ.ά.

Ως αποχαιρετιστήριο, η Βάσω Χατζή ερμήνευσε το τραγούδι «Για το χατίρι μιας παλιάς αγάπης», σε στίχους Πόπης Πασβάντη και μουσική Γιώργου Κόρου, ραγίζοντας καρδιές, ενώ τα βιολιά δεν σταμάτησαν να παίζουν θλιμμένους σκοπούς. Παρών ήταν και ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ενώ επιθυμία της οικογένειας ήταν, αντί στεφάνων, τα χρήματα να πάνε στην Κιβωτό του Κόσμου.

Ο Γιώργος Κόρος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη, σε ηλικία 91 ετών. Η υγεία του το τελευταίο διάστημα ήταν ιδιαίτερα κλονισμένη. Το περασμένο καλοκαίρι άλλωστε ο «βασιλιάς του βιολιού» είχε πέσει και χτυπήσει στα πλευρά, γι' αυτό τους τελευταίους μήνες παρέμενε καθηλωμένος στο κρεβάτι. Μάλιστα πριν από λίγο καιρό είχε αρχίσει δειλά δειλά να περπατάει και πάλι, ωστόσο δεν κατάφερε να βγει νικητής από αυτήν την περιπέτεια της υγείας του.
Σύνταξη:Αλκίνοος Μπουνιάς – Φωτ.: Δημήτρης Γκολφόμητρος






Φωτεινή Σαμπάνη

viotiashop

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο