Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Απίστευτο.. Εγκεφαλικά νεκρή μητέρα γέννησε το παιδί που κυοφορούσε!

Ένας Καναδός πατέρας και σύζυγος βιώνει ίσως τα πιο ανάμικτα συναισθήματα που θα μπορούσε να βιώσει ποτέ ένας άνθρωπος.. Η γέννηση του πρώτου του παιδιού ακολουθήθηκε από τον θάνατο της γυναίκας του, που από τον Δεκέμβριο είχε διαπιστωθεί «εγκεφαλική νεκρή» από το ιατρικό προσωπικό του μαιευτηρίου.

Το νεογέννητο αγοράκι, ο Iver Cohen Benson, έχει αποτελέσει θέμα διεθνούς συζήτησης ,έπειτα από το αίτημα του πατέρα του, Dylan, να κρατηθεί η μητέρα του Robyn εν ζωή μέσω μηχανικής υποστήριξης ώστε να του δοθούν «μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης».

Το αγοράκι γεννήθηκε το Σάββατο σε νοσοκομείο της Victoria του Καναδά.

“Το Σάββατο το απόγευμα γεννήθηκε ο όμορφος και εκπληκτικός γιός μου, ο Iver Cohen Benson. Ο Iver είναι υγιής και είναι ο πιο χαριτωμένος και πολύτιμος άνθρωπος που έχω γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου,” έγραψε στο blog του ο Dylan Benson.

Η Robyn Benson, 32 ετών, η μητέρα του παιδιού, είχε διαπιστωθεί εγκεφαλική νεκρή από τα τέλη Δεκεμβρίου, έπειτα από ξαφνική εγκεφαλική αιμορραγία. Το Δεκέμβριο, βρισκόταν ήδη στην 22η εβδομάδα εγκυμοσύνης. Ο Iver γεννήθηκε μετά από περίπου 28 εβδομάδες κύησης.

Ο σύζυγός της, ο Dylan Benson, είπε προς τους γιατρούς να την κρατήσουν ζωντανή υπό μηχανική υποστήριξη ώστε να επιτραπεί η ανάπτυξη του μωρού έως ότου μπορέσει το παιδί να αναπτυχθεί έξω από τη μήτρα, περίπου στις 26-28 εβδομάδες.

Το αγόρι γεννήθηκε περίπου 12 εβδομάδες πρόωρα, και απαιτείται πλέον συνεχής ιατρική υποστήριξη για να κρατηθεί εν ζωή.

μωρό-νεογέννητο-από-εγκεφαλικά-νεκρή-μητέρα-blog-του-dylan-benson

«Όπως αναμενόταν, έχουμε να διανύσουμε πολύ δρόμο ακόμη – εγώ και ο γιός μου – καθώς ο Iver συνεχίζει να μεγαλώνει και να επιβιώνει υπό την φροντίδα του υπέροχου προσωπικού στο νοσοκομείο» ανέφερε ο Dylan Benson, ο πατέρας του παιδιού..

pentapostagma


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο