Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Τα γεωτρύπανα πιάνουν δουλειά -Ερχονται επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ για τους υδρογονάνθρακες

Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Κατάρ με την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και οι εταιρίες ανάδοχοι των τριών περιοχών του Δυτικού Κατακόλου, των Ιωαννίνων και του Δυτικού Πατραϊκού Κόλπου υποσχέθηκαν πως θα φέρουν επενδύσεις συνολικού ύψους άνω των 700 εκατ. ευρώ.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εκπροσώπων των κοινοπραξιών στα «οικόπεδα» αυτά υπάρχουν κοιτάσματα 305 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου, ενώ στα Ιωάννινα οι προβλέψεις κάνουν λόγο και για την πιθανότητα κοιτάσματος φυσικού αερίου 6 δισ. κ.μ.

Στη σημερινή τελετή στο υπουργείο Περιβάλλοντος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Γιάννης Μανιάτης υπέγραψαν με τους επικεφαλής των κοινοπραξιών τις συμβάσεις παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας κι εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως προτεραιότητα της χώρας μας είναι η οριοθέτηση των ζωνών με όλες τις συνορεύουσες χώρες όπως προβλέπεται από το θαλάσσιο δίκαιο και πρόσθεσε πως η υπογραφή των συμβάσεων αποτελεί τριπλή πράξη, οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και άσκησης κυριαρχίας επί των εθνικών δικαιωμάτων.

Ο κ.Μανιάτης ανήγγειλε τον διεθνή γύρο παραχωρήσεων στο Ιόνιο Πέλαγος και νότια της Κρήτης αλλά και την προκήρυξη του διαγωνισμού για τα τρία χερσαία οικόπεδα που ζήτησε η ιταλική Enel.


iefimerida

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο