Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Πρόεδρος και μέλη της συντονιστικής αγροτών Θήβας μιλούν απο το 90ο χλμ του μπλόκου

Με κινητοποιήσεις περίπου μιας βδομάδας τώρα προσπαθούν οι αγρότες της Βοιωτίας, να στείλουν το μήνυμα ότι είναι αδύνατον να ανταποκριθούν στις νέες  απαιτήσεις της κυβέρνησης.
Στο σημείο ήταν ο κ. Χατζηδούρος Ηλίας – πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου φυτικής παραγωγής  θηβών όπου και τοποθετήθηκε για τον αγώνα που δίνουν. 
<<Έχουμε μια κινητοποίηση αγροτών κατά κύριο και αποκλειστικό επάγγελμα. Μια κινητοποίηση που αριθμητικά είχαμε χρόνια να την δούμε . Αυτά που έχουν εξαγγελθεί , έχουν βγάλει τον κόσμο στο δρόμο . Θέλουμε όμως να δώσουμε ένα πολιτικό στίγμα , που αφορά όλη τη χώρα και όλους τους επαγγελματίες. Θεωρώ ότι είναι αδιανόητο με 30% ανεργία , με πτωχευμένη τη χώρα, με ενιαίο νόμισμα που δεν μπορείς να το κάνεις ότι θέλεις , με 100.000 ΑΦΜ στη Βουλγαρία, και κλειστό τραπεζικό σύστημα , και όλη αυτή την φορολογική καταιγίδα να μπορέσει να έρθει οποιαδήποτε επιχείρηση εδώ. Από τα λίγα μαθηματικά που ξέρουμε αυτή η εξίσωση δεν βγαίνει με τίποτα.>> δηλώνει ο πρόεδρος. 
IMG_0420
Πόσοι ήταν
Πρόκειται περίπου για  περίπου  450-500 τρακτέρ, με τον αριθμό συνεχώς να αυξάνεται. Είναι από όλο το Καλλικρατικό δήμο Θηβαίων και συν και από άλλα χωριά, συν την υποστήριξη που έχουν  και από τον κόσμο  με μαγαζιά  στη Θήβα .
Συμβολικό κλείσιμο 2 ωρών της Εθνικής οδού
Συμβολικό κλείσιμο 12 με 2  χωρίς άλλη διακοπή μέσα στη μέρα, έκαναν πρίν απο λίγο εν αναμονή των αποτελεμάτων  της συνέλευσης που έχουν  τώρα στη Θεσσαλονικη , στη Σίνδο , και απο κεί και μετά θα αποφασίσουν  για την περαιτέρω στάση τους. Ο Τσίπρας  τους καλεί σε διάλογο και είναι  ανοιχτοί σε αυτό , αλλά να ξεκινήσει η συζήτηση απο μηδενική βάση .
Γιατι  βρίσκονται στα μπλόκα  όλες αυτές τις μέρες
Είναι εκεί γιατί  κατέληξε ο υπουργός να ρίξει την ταφόπλακα ,ενώ άλλα τους  είχε τάξει και άλλα κάνει .
<<Δηλαδή για ένα ποσοστό 80% φορολόγηση , που δεν είναι 80 είναι παραπάνω , αν φανταστείτε δηλαδή από ένα καθαρό εισόδημα των 10.000 Ε μένουν 2.000, που στην πραγματικότητα δεν μένουν ούτε αυτά αν βγάλεις το ΕΝΦΙΑ κ.τ.λ .Η καινούργια καλλιεργητική περίοδος ξεκινά , αναλογιστείτε λοιπόν με αυτά τα 2000 Ευρώ να κάνει τι ο αγρότης, με τι να ξεκινήσει και να παει που, άρα μιλάμε για την ταφόπλακα , που ήρθε αυτός ο κύριος να την βάλει , που άλλα μας έταξε , που είχε ανέβει πάνω στα αγροτικά, στα τρακτέρ και στα αυτοκίνητα .>> δηλώνει ο κ. Αριστείδης Aνυφαντής ,  μέλος της συντονιστικής του 90ου χιλμ της Θήβας, και  μελός του  πενταμελούς Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής Θήβας.
IMG_0427
Τι ζητάνε 
Ζητάνε να μείνουν  στο παλιό καθεστώς , τα βιβλία εσόδων εξόδων να είναι προαιρετικά , δεν θέλουν  να υπάρξει φοροδιαφυγή , να πληρώσουν  όπως πληρώνει όλος ο κόσμος .
<<Πληρώναμε το 13 %, έχουμε κάνει δόσεις από το προηγούμενο χρόνο , δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα προηγούμενα χρόνια , πως θα πληρώσουμε το 26% και το 100% προκαταβολή για τον καινούργιο χρόνο. Και που ξέρει αν εγώ θα την έχω ανοιχτή την επιχείρηση τον επόμενο χρόνο. Έχουμε το πρόγραμμα, το ξέρει το πρόγραμμα αλλά δεν το θέλει  και ας μας πει το έχει υπογράψει κανένας αυτό το νομοσχέδιο ή απλά το πέταξαν έτσι για να γίνεται ντόρος. Ας μας πεί πόσες επιχειρήσεις αγροτών έχουν φύγει και έχουν πάει στην Ρουμανία, Βουλγαρία , πόσα ΑΦΜ δουλεύουν εκεί, πως να έχουμε αύξηση λοιπόν στην εργασία εδώ όταν μειώνουμε αναγκαστικά θέσεις από μόνοι μας. Άρα λοιπόν έτσι έρχεται η ανάπτυξη??? Δεν υπάρχουν αγροτοπατέρες , υπάρχουν νέοι αγρότες που έκαναν  οικογένειες, έχουν μωρά παιδιά, και δεν μπορούν να επιβιώσουν. Μιλάμε για θέμα επιβίωσης πια. Δεν θα έχω εγω , δεν θα έχει και ο άλλος  είναι αλυσίδα.>> συμπληρώνει ο κ. Ανυφαντής. 
Προτείνουν λύση 
Δεν διανοούνται πως  ο  Γερμανός αγρότης  δανείζεται με 1% επιτόκιο δανεισμού και εμείς να δανειζόμαστε με 10% και να συνεχίζουμε να πληρώνουμε.
<<Αν ήθελε όλα αυτά τα χρήματα που ζητάει από εμάς  να τα πάρει,  υπήρχε μια λύση πάρα πολύ εύκολη γιατί δεν ανοίγει αυτές τις περιβόητες λίστες Λαγκαρντ  και να τα πάρει απο κεί.Ο κόσμος βλέπει πλέον , βγαίνουν όλα στο φώς στης δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια,  το πρόβλημα το μεγαλύτερο τελικά ήταν αυτοί οι άνθρωποι που ξέχασαν να δηλώσουν 1.800.000 Ε. Γιατί είναι χορός εκατομμυρίων πλέον, κανένας δεν μιλάει για χιλιάδες ευρώ. Οπότε εμείς στην προκειμένη περίπτωση τι φταίμε, όλοι βαράνε πάνω σε εμάς.>> συνεχίζει ο κ. Ανυφαντής
IMG_0430
Οι επόμενες κινήσεις 
Αναμένεται μέσα στην μέρα ο αγροτικός σύλλογος της Θήβας να απευθύνει κάλεσμα για συμπαράσταση με όλους τους τοπικούς συλλόγους. 
Ταυτόχρονα επόμενες κινήσεις με πιο δραστικά μέτρα σκέφτονται για την ώρα.  Σήμερα θα παρθεί μια απόφαση συνολική για όλη την Ελλάδα στη Θεσσαλονικη και στη  Νίκαια, οπότε θα σκληρύνει η στάση στους δρόμους. Μιλάμε για 99,9% μπακ άουτ σε όλους τους δρόμους, δεν θα υπάρξει αυτό το 2ωρο η το 4ωρο  με  κλειστούς και τους παράλληλους δρόμους.
Ήδη όπως  πληροφορούσαν τον κ.Ανυφαντή εκείνη την ώρα  κόσμος είχει βγεί στις Αφίδνες και έχει κλείσει το δρόμο , και όχι αγροτικός κόσμος , μιλάμε για κατοίκους  στο Καπανδρίτι και γύρω.
IMG_0419 IMG_0431




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο