Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΕΙΣΑΓΩΓΗ 70.000 ΤΟΝΩΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Στην προσπάθεια να περιοριστούν οι έντονες αντιδράσεις των Ευρωπαίων παραγωγών προβλέφθηκε η δυνατότητα αναθεώρησης του μέτρου στα μέσα της εφαρμογής του

Πρόταση για εισαγωγή 70.000 τόνων ελαιόλαδου από την Τυνησία χωρίς επιβολή δασμών με σκοπό την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας, που επλήγη έντονα από τρομοκρατικές επιθέσεις το 2015, αποφάσισε να στηρίξει η Επιτροπή Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου.

Αν η Ολομέλεια υπερψηφίσει το έκτακτο μέτρο θα επιτραπεί η εισαγωγή 35.000 τόνων κάθε χρόνο, για δύο έτη, χωρίς την επιβολή δασμών.

Προκειμένου να περιοριστούν οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων παραγωγών, εισήχθη τροπολογία που επιτρέπει την αναθεώρηση και διόρθωση του μέτρου στα μέσα της εφαρμογής του, αν κριθεί ότι πλήττει την ευρωπαϊκή οικονομία.
Σημειώνεται ότι τρομοκρατικές επιθέσεις το Μάρτιο και τον Ιούνιο σε πόλεις της Τυνησίας έπληξαν σημαντικά την ήδη κλονισμένη οικονομία της χώρας, στην οποία ο τομέας του ελαιόλαδου αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο των θέσεων εργασίας στον γεωργικό τομέα της χώρας, απασχολώντας έμμεσα πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους.
Πηγή: europarl.europa.eu

lawspot

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο