Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

«Παράθυρο» από την Κομισιόν για προσωρινό αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Σένγκεν!

«Σοβαρές παραλείψεις» από την πλευρά της Ελλάδας στη διενέργεια συνοριακών ελέγχων διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε προσχέδιο έκθεσης και σημειώνει ότι αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να λύσει το πρόβλημα σε διάστημα τριών μηνών, τότε δεν αποκλείεται να δοθεί η πιθανότητα σε άλλες χώρες της ζώνης Σένγκεν να κλείσουν τα σύνορά τους με την Ελλάδα για διάστημα από έξι μήνες έως δύο χρόνια!

«Το προσχέδιο της έκθεσης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα αμέλησε σημαντικά τις υποχρεώσεις της και ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στην διενέργεια ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα», οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν από τις ελληνικές αρχές, είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν πρόσθεσε ότι «εάν δεν ληφθεί η απαραίτητη δράση και οι ελλείψεις παραμείνουν, τότε υπάρχει η πιθανότητα να επιτραπεί στα κράτη-μέλη να κλείσουν προσωρινά τα σύνορά τους».



Το προσχέδιο της έκθεσης που συζητήθηκε στο Κολέγιο των Επιτρόπων την Τετάρτη, βασίζεται σε επιτόπιους ελέγχους στα σύνορα με την Ελλάδα που πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο του 2015. Το σχέδιο έκθεσης για την αξιολόγηση της Σένγκεν για την Ελλάδα, το οποίο συνέταξαν από κοινού εμπειρογνώμονες των κρατών μελών και εκπρόσωποι της Επιτροπής, θα διαβιβαστεί στην επιτροπή αξιολόγησης Σένγκεν, η οποία θα διατυπώσει τη γνώμη της και στη συνέχεια, η έκθεση αυτή θα πάει για έγκριση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Τετάρτη, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας είχε εκφράσει τις ανησυχίες του για τις πιέσεις που δέχεται η χώρα για το προσφυγικό.

eklogika


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο