Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με Τεχνικό Aντικείμενο

Σε συνέχεια των αποφάσεων των διοικήσεων του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος, της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και του συνόλου των συνδικαλιστικών, επιστημονικών, εργοληπτικών και μελετητικών Φορέων των Μηχανικών, με δεδομένη τη συνέχεια των συζητήσεων για το νέο ασφαλιστικό που προτείνεται από την Κυβέρνηση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που προωθείται τις επόμενες ημέρες κατά των προβλεπόμενων ρυθμίσεων που προτείνονται, συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με Τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ., περιλαμβανομένων και των Επιτροπών Δημοπράτησης), από 25/1 έως 29/1/2016.

.

Στόχος όλων αγωνιστικών δράσεων των μηχανικών καθώς και όσων στην πορεία προστεθούν είναι η αποτροπή ψήφισης αυτού του σ/ν που καταστρέφει το Ταμείο των Μηχανικών, τον Κλάδο συνολικά, και ναρκοθετεί ουσιαστικά την αναγκαία αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας και του λαού.

25 Ιανουαρίου 2016

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ


Γιώργος Στασινός, πρόεδρος ΤΕΕ: «Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις και τον διάλογο για να αλλάξει αυτό το σχέδιο ασφαλιστικού».

Οι διπλωματούχοι μηχανικοί συνεχίζουν τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο του ασφαλιστικού που παρουσίασε το Υπουργείο Εργασίας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, οι μηχανικοί, το ΤΕΕ και όλοι οι τεχνικοί φορείς συντονίζονται με όλους τους επιστημονικούς φορείς της χώρας αλλά πλέον το μέτωπο ενάντια στο ασφαλιστικό διευρύνεται, καθώς αντιδρούν συντονισμένα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΕΓΕΣ και δεκάδες άλλες επαγγελματικές ομάδες. Οι μηχανικοί στηρίζουν τις σημερινές κινητοποιήσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και δεκάδων φορέων του χώρου της Υγείας στην Αθήνα. Το ΤΕΕ και οι μηχανικοί συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων αύριο Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Επίσης συντονίζονται με όλους τους φορείς και τους κλάδους για την γενική απεργία της 4ης Φλεβάρη, προετοιμάζοντας πανελλαδική αποχή και μαζική κινητοποίηση για την ημέρα; της γενικής απεργίας, μαζί με όλους τους επιστημονικούς φορείς, τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό, το ΤΕΕ και η ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ συνεχίζουν την Πανελλαδική Απεργία – Αποχή από το σύνολο των Τεχνικών Συμβουλίων και Επιτροπών που έχουν τεχνικό αντικείμενο, συμπεριλαμβανόμενων και των Επιτροπών Δημοπράτησης, από 25/1 έως 29/1/2016.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ τόνισε ότι «προσπαθούμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για το ασφαλιστικό, γατί δεν δεχόμαστε να εξοντωθούμε. Όλοι οι μηχανικοί και όλοι οι επιστήμονες θα κινηθούμε ενωμένοι για ένα μακροπρόθεσμα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα που δεν θα δημεύει το εισόδημά μας». Σε αυτό το πλαίσιο ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός απέστειλε επιστολή, εκ μέρους όλων των επιστημονικών φορέων, προς τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων προκειμένου να ζητήσουν την αναλυτική ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για τις θέσεις και τις προτάσεις των επιστημόνων. Σε αυτή την επιστολή ανταποκρίθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον οποία αντιπροσωπεία των εκπροσώπων των επιστημονικών φορέων συναντάται σήμερα, ενώ έχει προηγηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ακολουθεί αργότερα σήμερα συνάντηση με τον επικεφαλής του κόμματος ΤΟ  ΠΟΤΑΜΙ Σταύρο Θεοδωράκη και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά με το προσχέδιο του ασφαλιστικού, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:
«Η αρχική πρόταση της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό οδηγεί άμεσα εκτός επαγγέλματος ή εκτός Ελλάδος κάθε μηχανικό, κάθε επιστήμονα, κάθε ελεύθερο επαγγελματία, κάθε αυτοαπασχολούμενο. Αν περάσει αυτός ο σχεδιασμός, το κράτος θα ζητά να εισπράξει, μόνο για εισφορές και φόρο εισοδήματος, από τον καθένα μας κατ’ ελάχιστο το 70% του εισοδήματος που για πολλές περιπτώσεις επιστημόνων αυξάνεται σε ποσοστά από 80% ως και 130%. Δηλαδή θα δουλεύουμε, θα πληρώνουμε όσα βγάζουμε και θα χρωστάμε και από πάνω! Γιατί να συνεχίσει οποιοσδήποτε να δουλεύει; Ο κοινός αγώνας που κάνουμε, όλοι οι φορείς των επιστημόνων, όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, είναι απλά για την επιβίωσή μας. Για να μην κλείσουμε. Ξεκαθαρίσαμε ότι οποιοδήποτε σχέδιο στοχεύει να εισπράξει από τους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες περισσότερο από το 40% του εισοδήματος θα αποτύχει στην πράξη. Για να μιλήσω πολύ απλά, αν περάσει αυτό το ασφαλιστικό η χώρα θα μείνει χωρίς μηχανικούς, χωρίς γιατρούς, χωρίς δικηγόρους, χωρίς φαρμακοποιούς, χωρίς οικονομολόγους, χωρίς όλους αυτούς που στηρίζουν καθημερινά την κοινωνία και την οικονομία, οι οποίοι δεν θα μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους. Αν καταρρεύσουν όλοι οι συγκεκριμένοι κλάδοι, δεν θα μείνει αύριο τίποτα όρθιο στην ελληνική κοινωνία. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι, πολίτες και πολιτικοί.»


Δηλώσεις Προέδρου ΤΕΕ Γιώργου Στασινού μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα



Συνάντηση εργασίας για το ασφαλιστικό, μετά από κοινή επιστολή που απηύθυνε προς τους αρχηγούς των κομμάτων εκ μέρους των επιστημονικών φορέων της χώρας ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο. Στη συνάντηση, εκ μέρους των επιστημονικών φορέων συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας Γιώργος Στασινός, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Βασίλης Αλεξανδρής και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος.



Μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο Υπουργό, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:

«Η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έγινε με καλή διάθεση.

Του εξηγήσαμε ότι στο συλλαλητήριο των επιστημόνων δεν υπήρχαν πλούσιοι μηχανικοί, γιατί απλά πλέον αυτοί δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο μηχανικοί χωρίς δουλειά.

Ο Πρωθυπουργός έδειξε ότι κατανοεί το πρόβλημα των υπερβολικών εισφορών και τις ιδιαιτερότητες του κλάδου των μηχανικών.

Παρόλα αυτά, υπάρχει τεράστια απόσταση από την κατανόηση του προβλήματος μέχρι την επίλυση.

Επειδή οι μηχανικοί δεν είναι φίλοι της ασάφειας, δημιουργικής ή μη, περιμένουμε συγκεκριμένες λύσεις από το Υπουργείο.

Μέχρι τότε συνεχίζουμε τον αγώνα.»



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο