Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
         
          Κατ’ αρχήν θα πρέπει όλοι να θυμούνται, πως γι’ αυτά τα ζητήματα του ασφαλιστικού και του φορολογικού, τα οποία περιλαμβάνονται μέσα στο 3ο μνημόνιο και τα οποία έχουν ξεσηκώσει θύελα διαμαρτυριών, είναι αυτά, για τα οποία ο Ελληνικός λαός ΨΗΦΙΣΕ «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Αντιμετωπίζουμε λοιπόν μία Κυβέρνηση πολιτικής Χούντας,  που δεν έχει σεβαστεί ως όφειλε το Σύνταγμα και την λαϊκή εντολή. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, γιατί αν υπάρχει ένας παράνομος αυτήν την στιγμή, αυτός δεν είναι ο διαμαρτυρόμενος λαός, αλλά αυτή η κατοχική Κυβέρνηση της πολιτικής Χούντας.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα με τους αγρότες, δεν έχει συμβεί ποτέ κατά το παρελθόν, σε καμία αγροτική κινητοποίηση.
Είναι πρωτόγνωρη και η συμμετοχή και η αποφασιστικότητα των αγροτών στα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, αλλά το σημαντικότερο για το οποίο δεν μιλάει κανένας, είναι το κλείσιμο των συνόρων  του Προμαχώνα,  που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα και την οικονομία της Βουλγαρίας.  
Η Βουλγαρία,  βλέποντας τον κίνδυνο αυτό, συγκάλεσε την ολομέλεια στο Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας και εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο δηλώνει ότι “δεν αποδέχεται τον αποκλεισμό των συνοριακών διαβάσεων της Βουλγαρίας από πλευράς Ελλάδας”, ενώ καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, “να πάρει θέση σε αυτό σοβαρό ζήτημα”, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Ελλάδα, λέγοντας πως  “αυτή η κρίση μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση των διμερών σχέσεων”.
Η κατάσταση όπως καταλαβαίνετε έχει ξεφύγει πλέον από τα πλαίσια της διαμαρτυρίας  και αρχίζει να παίρνει την μορφή εξέγερσης.  Κάτι που αρχίζει να γίνεται ορατό και εκτός συνόρων. Όσο για εντός των συνόρων θα σας πω το εξής: εκτός από τις κεντρικές αρτηρίες έχουν κλείσει πλέον και οι παράδρομοι. Σχολείο που ήθελε από Θεσσαλονίκη να γυρίσει Πειραιά για να πάρει το καράβι να γυρίσει Κρήτη, άφησαν το Πούλμαν στην Θεσσαλονίκη, γιατί τους ενημέρωσαν πως έχουν κλείσει και οι παράδρομοι και γύρισαν τα παιδιά με το τραίνο στην Αθήνα.
Η κατάσταση σε όλη την Ελλάδα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, αλλά όπως θα έχετε καταλάβει,  αυτή η κατοχική Κυβέρνηση και όλα τα «παπαγαλάκια» της πουλημένης Δημοσιογραφίας, δεν προβάλλουν καθόλου το θέμα.
Το αποσιωπούν και το περνάνε στο «ντούκου» με μικρές αναφορές , που χάνονται όμως μέσα στο χάος αυτών των άσχετων με τα προβλήματα μας θεμάτων, που δημοσιεύονται κατά δεκάδες καθημερινά.
Αυτό που προσπαθεί λοιπόν αυτή η Κυβέρνηση της πολιτικής Χούντας, είναι κατ’ αρχήν να μην δίνει καμία δημοσιότητα στο θέμα, ώστε να μην ξέρει η Ελληνική κοινή γνώμη, το μέγεθος των αντιδράσεων και του προβλήματος.

Δεύτερον προσπαθεί να δημιουργήσει ρήξη μέσα στους αγρότες με διάφορους “δούρειους ίππους” που χρησιμοποιούν  πάντα, για να αρχίσουν να σπάνε τα μπλόκα.

Τρίτον θέλουν να μεταφέρουν την αντιπαράθεση σε άλλο “γήπεδο” και αντί να είναι αντιπαράθεση μεταξύ αγροτών και Κυβέρνησης, να γίνει μεταξύ αγροτών και των άλλων κοινωνικών ομάδων πολιτών,  που θα ταλαιπωρούνται από τα μπλόκα και θα έχουν και οικονομικό κόστος από αυτά,  όπως το αντιμετωπίζει έντονα και η Βουλγαρία.
Έτσι λοιπόν το σχέδιο της κατοχικής Κυβέρνησης των δανειστών, είναι να αφήσουν την εξέγερση των αγροτών, ΝΑ ΤΗΝ  “ΦΑΕΙ” ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΘΕΙΡΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ.
Δεν θέλουν ούτε φασαρίες ούτε έκτροπα, γιατί δεν συμφέρει αυτό την κατοχική Κυβέρνηση, γι’ αυτό και έχουν δώσει εντολές στα ΜΑΤ να μην επιχειρήσουν τίποτα.  Γι’ αυτό και τους άφησαν ανενόχλητους στην Αθήνα και δεν θα τους ενοχλήσουν καθόλου, γιατί δεν θέλουν να προκαλέσουν την εξέγερση των αποφασισμένων αγροτών, αλλά θέλουν να τους αφήσουν μέχρι να ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ και να ΦΘΑΡΟΥΝ από μόνοι τους, κάτω βέβαια και από τις διαμαρτυρίες του κόσμου.
Γι’ αυτό, ενώ η Βουλγαρία καλεί την Ελλάδα και τις ελληνικές αρχές,  “να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της τάξης και τη διασφάλιση της ελεύθερης κυκλοφορίας μέσω των συνόρων”,  η Ελληνική κατοχική Κυβέρνηση κοιτάει αλλού και σφυρίζει αδιάφορα, γιατί δε θέλει να προκαλέσει κανένα επεισόδιο με τους αγρότες.

Προχωρεί λοιπόν το σχέδιό της που λέει“θάψτε το θέμα και μην δίνεται καμία δημοσιότητα” και αφήστε τους αγρότες ήσυχους,  να τους φθείρει ο χρόνος και να φαγωθούν μεταξύ τους.
Οι αγρότες τώρα, αν δεν θέλουν να πέσουν στην παγίδα της κυβέρνησης, πρέπει να αποφασίσουν και να συντονίσουν από κοινού, τις ενέργειές τους.  
Ιωάννης Λαμπρόπουλος
συγγραφέας-ερευνητής



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο