Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΚΥΩΝ

Federation of the Corinthian Gulf Ecological Organizations "ALKYON",  P.O. Box 34 Egion  25100   

Κορινθιακός: Eνιαία περιοχή, με ενιαία Χωροταξία και Διοίκηση

 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

                                           
ΘΕΜΑ : ΔΕΛΦΟΙ - ΒΩΞΙΤΗΣ - ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Κε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,
      
            Η ευρύτερη περιοχή των Δελφών,  πέραν της παγκόσμιας εμβέλειάς της για τους γνωστούς λόγους, αποτελεί αναπτυξιακά για τον Κορινθιακό Κόλπο, αλλά και για όλη την Ελλάδα, μία εμβληματική περιοχή. Το θέμα «παραγωγικό μοντέλο-οικονομική ανάπτυξη»  για την περιοχή των Δελφών, έχει αναδειχθεί τα τελευταία  έξι χρόνια σε ένα απ’ τα κορυφαία ζητήματα για τον Νομό Φωκίδας και την ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου, πριν ακόμα εκδηλωθεί στην σημερινή της μορφή η Ελληνική οικονομική, και όχι μόνο, κρίση. Πριν ακόμα προκύψει λόγος για Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς.
          Η Αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, προσδίδει   κύρος και ισχύ στο  αποτέλεσμα κάθε εκδήλωσης  και σε κάθε στόχο που μπορεί να επιδιωχθεί μέσα από αυτή, εμφανή  ή όχι .  Ταυτόχρονα όμως το κύρος της Προεδρίας της Δημοκρατίας εκτίθεται σε σοβαρούς κινδύνους εάν για οποιονδήποτε λόγο  προκύψουν και μείνουν αναπάντητα ερωτήματα για τους στόχους και τους σκοπούς που εξυπηρετεί μία τέτοια εκδήλωση ή μεμονωμένοι παράγοντες, ασχέτως του ποιαν εντύπωση έχουν οι υπόλοιποι εκ των διοργανωτών και συμμετεχόντων.
          Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει τυπικές  διοικητικές  αρμοδιότητες στις οποίες εμπίπτουν όσα έχουν διαδραματιστεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή των Δελφών σχετικά με την τοπική οικονομία, τους λόγους μη ανάπτυξης κ.λπ.  Για το λόγο αυτό , ποτέ δεν απευθυνθήκαμε σε εσάς  (και απ’ ότι γνωρίζουμε ούτε κανείς άλλος) παρότι στην υπόθεση περιλαμβάνονται  δεκάδες παρεμβάσεις με προτάσεις,  ενστάσεις, καταγγελίες και προσφυγές κατοίκων των Δελφών και της Ομοσπονδίας μας προς όλους σχεδόν του αρμόδιους φορείς της Ελληνικής Πολιτείας. Για να γίνει κατανοητός ο λόγος της παρέμβασής μας με την μορφή της ανοιχτής επιστολής ,  είναι βασική προϋπόθεση η ενημέρωσή σας με τα παρακάτω τα οποία περιγράφουμε όσο πιο συνοπτικά μπορούμε προσπαθώντας να σεβαστούμε τον πολύτιμο χρόνο σας. Εάν αυτά που αναφέρουμε στην συνέχεια ακούγονται αρχικά ως απίθανα,   παρά το υλικό που σας εφοδιάζουμε στο «Παράρτημα», παρακαλούμε εκτιμήστε έστω και υποθετικά πόσο μπορεί να εκτίθεται η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας εάν είναι αληθή και καλέστε μας να σας παραθέσουμε και πλήθος άλλων αποδεικτικών στοιχείων (Δημόσια έγγραφα, βίντεο, φωτογραφίες κ.λ.π.).


         
Σημερινή παραγωγική – οικονομική - αναπτυξιακή κατάσταση της ευρύτερης περιοχής των Δελφών:
                      Στην ευρύτερη  περιοχή των Δελφών, επιπλέον όσον  γνωρίζετε λόγω της Ιστορίας και της αρχαιολογικής αξίας,  υπάρχουν συγκεντρωμένα  και καταγεγραμμένα   σε μοναδική ποικιλία και πυκνότητα  όλα σχεδόν   τα στοιχεία  που συναντώνται  διάσπαρτα και μεμονωμένα σε όλη την επικράτεια  της χώρας μας και  που συνολικά περιγράφουν την μοναδικότητα της Ελλάδας, τόσο όσον αφορά στον φυσικό και Πολιτιστικό της πλούτο, όσο και στα οικονομικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα  για την διεθνή αγορά. Πολλά   από τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά , έχουν σαν αποτέλεσμα  την μοναδική σε πλήθος και πυκνότητα λήψη ανάλογων αποφάσεων αναγνώρισης και προστασίας  :


  • από την UNESCO  δύο αποφάσεις για δύο  διαφορετικούς λόγους (Αρχαιολογικός χώρος - πολιτιστικό και φυσικό  τοπίο, ελαιώνας),
  • από την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση (Παραδοσιακός Ελαιώνας , NATURA sci, NATURA spa) και
  • από την Εθνική Νομοθεσία (Δελφικό Τοπίο, Εθνικός Δρυμός Παρνασσού, Λίμνη Μόρνου).  
                  
Από το 2009 όλο και περισσότεροι κάτοικοι και φορείς της περιοχής, παρεμβαίνουν για τον εξορθολογισμό του τοπικού  παραγωγικού μοντέλου. Στις 28-11-2015, για πρώτη φορά σε αυτή την έκταση,  τριάντα τρείς (33) Σύλλογοι και Φορείς της  περιοχής διοργάνωσαν στους Δελφούς Ημερίδα υπό την αιγίδα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Η  ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των Δελφών- Προβλήματα και Προοπτικές».  Το κείμενο «Κάνουμε το Όραμα πραγματικότητα» (συν.1)  που ένωσε του φορείς   σε αυτή την προσπάθεια επιβεβαιώνει πιστεύουμε πέραν κάθε αμφισβήτησης την επιθυμία και την πίστη των κατοίκων στην δυναμικότητα του τόπου τους.  
                 Παρά τα προαναφερόμενα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, μετά από μία εκρηκτική ανάπτυξη την δεκαετία του ‘70 στον  τουρισμό (πρωτοπόρα τότε η περιοχή των Δελφών σε αυτό τον κλάδο πανελλαδικά) σε συνδυασμό με την παραγωγή του ελαιώνα της περιοχής, οι δραστηριότητες αυτές παρήκμασαν. Η ευρύτερη περιοχή των Δελφών, ο Νομός Φωκίδας,  κατέληξε   σταδιακά  μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και στην συνέχεια μέχρι σήμερα από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας με τον πιο γερασμένο πληθυσμό που μειώνεται συνεχώς. Την εποχή που όλη η Ελλάδα αναπτυσσόταν, οι πρωτοπόροι Δελφοί απαξιώθηκαν. Το ένα τρίτο των τουριστικών υποδομών έκλεισαν. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει  πως όποιο παραγωγικό μοντέλο και να επικράτησε στην περιοχή  , τυχαία ή εσκεμμένα, έχει αποδειχτεί αποτυχημένο ακόμη και αν δεν μιλούσαμε για τον συγκεκριμένο τόπο με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
                  Όποιο οικονομικό Φόρουμ  ήθελε να  ασχοληθεί με το γιατί δεν αναπτύχθηκε οικονομικά η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, τι ακριβώς υποστήριζαν οι Κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια με το όποιο έργο τους και τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα για την πολυπόθητη ανάπτυξη, θα  μπορούσε να ξεκινήσει,  όπως συμβαίνει συχνά όταν οι επιστήμονες έχουν την δυνατότητα,  από την πιλοτική μελέτη της περίπτωσης της πιο αντιπροσωπευτικής μικρογραφίας της Ελλάδας που λέγεται ΔΕΛΦΟΙ.
                 Τα δεδομένα που προαναφέραμε για την ευρύτερη περιοχή των Δελφών προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία.  Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν, είναι πως οι λόγοι αυτής της  οικονομικής παρακμής έχουν αποκωδικοποιηθεί. Προέρχονται από την διεθνή λογική, νομική  και επιστημονική έννοια «Ανταγωνιστικές Δραστηριότητες». Στην περιοχή των Δελφών υπάρχει επιπλέον των κύριων και ισχυρών παραγωγικών πόρων και βωξίτης, η εξόρυξη του οποίου   ασκήθηκε επί δεκαετίες  με ελάχιστο   έλεγχο  μέσα από σειρά παραλήψεων  της Ελληνικής Πολιτείας (καταγεγραμμένων αναλυτικά σε μεγάλο βαθμό)  , αποφέροντας προφανώς και τα μέγιστα δυνατά κέρδη στην μεταλλευτική εταιρία. Τα προεκλογικά προγράμματα  όσων τουλάχιστον υποψηφίων εξελέγησαν σε όλες τις βαθμίδες  στις εκλογές από το 1980 μέχρι σήμερα (υπάρχουν στα αρχεία τους αποτελώντας αδιάψευστους μάρτυρες) έταζαν στήριξη του Τουρισμού και της εκμετάλλευσης του ελαιώνα. Κανείς δεν έταξε στήριξη της μεταλλείας ως κυρίαρχη χρήση. Παρόλα αυτά δεν εκπονήθηκε ποτέ η διεθνώς άκρως απαραίτητη σε περιπτώσεις συνύπαρξης «ανταγωνιστικών δραστηριοτήτων» μελέτη  για το τοπικό Παραγωγικό Μοντέλο. Αυτό βέβαια θα απέδιδε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για το τοπικό και Εθνικό Συμφέρον,  θα έβαζε  όμως όρους και στην μεταλλεία και  θα προκαλούσε μείωση  στα κέρδη.  Διαχρονικά κάθε απόφαση που αφορούσε τον Τουρισμό έμπλεκε στην γραφειοκρατία και ξεχνιόταν ενώ τα αιτήματα της μεταλλείας εγκρίνονται  μέχρι και σήμερα χωρίς καν να πληρούνται οι Νόμιμες προϋποθέσεις. Τελικά όπως προκύπτει από την συνολική στάση της Πολιτείας μέχρι σήμερα, η παρακμή των κύριων παραγωγικών κλάδων της περιοχής και η φτωχοποίησή της δεν έτυχε αλλά ήταν το αναμενόμενο αποτέλεσμα πλήρους απαξίωσης του  κύριου  κλάδου (τουρισμού) από την κυριαρχία του ανταγωνιστικού του (εξόρυξη βωξίτη), καταγεγραμμένης ενδιαφέρουσας αλλά  πεπερασμένης απόδοσης.
               Από το 2009 και μετά, με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, άρχισε  η σύνταξη Χωροταξικών μελετών, τα αποτελέσματα των οποίων θα γίνουν οι Νόμοι και θα καθορίζουν το παραγωγικό μοντέλο σε κάθε περιοχή της Ελλάδας , οπότε και στους Δελφούς. Το επιδιωκόμενο  αποτέλεσμα αυτών των Νόμων θα έπρεπε να είναι  αυτό που  θα εξασφαλίσει α)την επιβίωση (για τις σημερινές συνθήκες) του τοπικού πληθυσμού  και στην συνέχεια την ανάπτυξη και β)το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για την Εθνική Οικονομία.   Οι κάτοικοι και φορείς της περιοχής (και με την Ομοσπονδία μας σε πολλές περιπτώσεις) έκαναν από το 2010 παρεμβάσεις σε όλες τις Δημόσιες  διαβουλεύσεις  σχετικά με τα χωροταξικά και το παραγωγικό μοντέλο της περιοχής. Σε αυτές, επικαλούμενοι το αποδεδειγμένα αποτυχημένο τοπικό μοντέλο μετά από δεκαετίες εφαρμογής της κυριαρχίας της εξόρυξης βωξίτη, πρότειναν ως κυρίαρχες δραστηριότητες στην περιοχή το μοντέλο «τουρισμός-αγροτική παραγωγή»  (δοκιμασμένες για μία τουλάχιστον δεκαετία στους Δελφούς υπερεπιτυχώς 1970-1980) , με προσαρμογή των υπόλοιπων ανταγωνιστικών δραστηριοτήτων, όπως η εξόρυξη βωξίτη , με πραγματικά προσεκτικό χωροταξικό σχεδιασμό σε ήδη υπάρχοντα πρότυπα όπως π.χ. της νήσου Μήλου. Οι παρεμβάσεις αυτές από την πρώτη στιγμή αγνοήθηκαν από τις επίσημες   Αρχές (διαθέσιμα έγγραφα, βίντεο και ηχητικά αρχεία ). Οι πολλαπλές καταγγελίες από το 2010 και προσφυγές στην Δικαιοσύνη που ακολούθησαν αγνοήθηκαν επίσης  ή εκκρεμούν για αρκετά χρόνια.


            Καταγεγραμμένη   βούληση των αρμόδιων Υπουργείων  για την ανάπτυξη και το Εθνικό συμφέρον τους Δελφούς;
            Σήμερα Φεβρουάριος του 2016, μέσα από τον χωροταξικό σχεδιασμό και μετά από μία σειρά  Υπουργικών αποφάσεων των Κυβερνήσεων των τελευταίων έξι ετών βρισκόμαστε  στο αρμόδιο Χωροταξικό ένα βήμα πριν την οριστικοποίηση των πιο κάτω για τους Δελφούς :
-Ακριβώς έξω από το περίγραμμα του προστατευόμενου Δελφικού Τοπίου προβλέπονται γύρω από αυτό σε όλη την περίμετρό του    εκτεταμένες περιοχές «αποκλειστικής μεταλλευτικής χρήσης» (ακόμη και σε μεγάλο μέρος των παραθαλάσσιων πρανών).  Απαγόρευση δηλαδή κάθε άλλης δραστηριότητας.
-Αναιτιολόγητη (αρχικά) παραμονή της αποτύπωσης   περιοχών  «αποκλειστικής μεταλλευτικής χρήσης» μέσα στο Δελφικό Τοπίο οι οποίες δήθεν  δεν αποτελούν κίνδυνο   γιατί δεν πρόκειται να αδειοδοτηθούν εξαιτίας του προαναφερόμενου Νόμου προστασίας που απαγορεύει    ακόμη και την ανάπτυξη αγροτικών και τουριστικών υποδομών.  
-Μετά το 2011 , τα αρμόδια Υπουργεία έδωσαν «κατά λάθος» (συν. Παράρτημα) άδειες λειτουργίας  σε  δύο «ακίνδυνες» περιοχές «αποκλειστικής μεταλλευτικής χρήσης», στο λιμάνι των Δελφών,  στην «βιτρίνα» της  περιοχής στην καρδιά του Δελφικού Τοπίου, παρότι δεν τηρούνταν οι Νόμιμες προϋποθέσεις. Οι προσφυγές και παρεμβάσεις που έγιναν εκκρεμούν αναπάντητες (;) ενώ το «λάθος»  βαίνει να νομιμοποιηθεί πλαγίως μέσα από τα Χωροταξικά.   
      
               Συμφέροντα που κερδίζουν και χάνουν  από τις καταγεγραμμένες επιλογές των αρμόδιων Υπουργείων για τους Δελφούς;
               Ο βωξίτης της Φωκίδας ανήκε στην εταιρία S&B συμφερόντων Οδυσσέα Κυριακόπουλου που το 2013 τον ενέταξε σε ανεξάρτητη εταιρία την οποία πουλάει σήμερα στην ELMIN. Η S&B έχει συγχωνευτεί στην Πολυεθνική IMERYS. Οι «κατά λάθος» επιλογές τις Ελληνικής Πολιτείας δίνουν στα μεταβιβαζόμενα στοιχεία του βωξίτη την μέγιστη δυνατή αξία (συμφέρον Κου Κυριακόπουλου) διότι δημιουργούν τα υψηλότερα δυνατά δυνητικά κέρδη από της εξόρυξη βωξίτη για την ELMIN εφόσον θα μπορεί να έχει την κυριαρχία της μεταλλείας στο λιμάνι των Δελφών και την αποκλειστική μεταλλευτική χρήση  όλης σχεδόν  της περιοχής γύρω από αυτό.
              Η  τοπική οικονομία καταδικάζεται μαζί με την τοπική κοινωνία (θέσεις εργασίας στον βωξίτη στην καλύτερη περίπτωση 2% τα τελευταία δέκα χρόνια με δηλωμένη πρόθεση δραστικής μείωσης προσωπικού, με απολύσεις , από την πρώτη στιγμή  από την αγοράστρια ΕΛΜΙΝ).  Οι απώλειες για την Εθνική Οικονομία, από την περαιτέρω συρρίκνωση των υπαρχουσών ανταγωνιστικών της μεταλλείας δραστηριοτήτων και της απώλειας της  δυνητικής παραγωγικής δυνατότητας των Δελφών, αποτελούν κατά πολλούς  το μεγαλύτερο σε εξέλιξη  σκάνδαλο με παγκόσμια εμβέλεια (μιας και οι ΔΕΛΦΟΙ που εκτίθενται πια σε σοβαρό κίνδυνο - με προβλεπόμενη «ακίνδυνη» περιοχή «αποκλειστικής μεταλλευτικής χρήσης»  κάπου ενάμιση χιλιόμετρο από τον αρχαιολογικό χώρο στην καρδιά του   Δελφικού Τοπίου - δεν αποτελούν τοπική πολιτιστική κληρονομιά, αλλά Παγκόσμια με ανάλογη αναγνωρισιμότητα).
             Επιπλέον   καταγγελία του 2015 (συν.2) μιλάει ευθέως για σκάνδαλο συγκάλυψης σε εξέλιξη υπέρ των συμφερόντων της εξόρυξης βωξίτη καταθέτοντας για πολλοστή φορά από το 2010 τις ίδιες καταγγελίες που οι Ελληνικές Κυβερνήσεις αγνόησαν βολικά  (βλ. συν. Παράρτημα). Αναφέρει ότι επί δεκαετίες  η τοπική εταιρία εξόρυξης συμφερόντων Κου Οδυσσέα Κυριακόπουλου  ΒΩΞΙΤΑΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ, S&B (σήμερα  στην IMERYS) έχει προβεί   σε καταπάτηση πλήθους Νόμων και κανόνων κατά την εξόρυξη βωξίτη, δεν έχει  εκπληρώσει υποχρεώσεις αποκατάστασης κ.α. κερδίζοντας ανυπολόγιστα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ εις βάρος της τοπικής και Εθνικής Οικονομίας και σήμερα είναι σε εξέλιξη μεταβίβαση του βωξίτη της Φωκίδας στην ΕΛΜΙΝ που θα εξυπηρετήσει την καθοριστική απομάκρυνση των υπευθύνων από τα χρέη τους. Η καταγγελία του 2015 ζητάει κατεπειγόντως να γίνουν επιτέλους οι έλεγχοι των καταγγελλομένων και   επισημαίνει , «..Σήμερα , Μάιος  του 2015, έχουν δημιουργηθεί συγκεκριμένες  συνθήκες, που απαιτούν την ΑΜΕΣΗ  και ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  παρέμβαση όλων σας, για να μην οριστικοποιηθούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί από αυτές τις παρανομίες  σε βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος ,με  απαλλαγή των  πραγματικών υπαίτιων  από τις  υποχρεώσεις και τις ευθύνες τους. » . Και αυτή η καταγγελία  εκκρεμεί ακόμα (βολικά)  για τα συμφέροντα του Κου Κυριακόπουλου (S&B –IMERYS) και της ΕΛΜΙΝ.
Εναλλακτικές προτάσεις που αγνόησαν  τα Υπουργεία:  
            Από την πρώτη στιγμή και πριν αρχίσει η αντιπαράθεση με καταγγελίες κ.λπ. κατατέθηκαν συγκεκριμένες αναλυτικές προτάσεις για την συνύπαρξη των δραστηριοτήτων εξόρυξης βωξίτη των εταιριών συμφερόντων Κου Κυριακόπουλου (S&B- ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ –IMERYS)  και της  ELMIN με τις κύριες δραστηριότητες της περιοχής, την επιβίωση της τοπικής κοινωνίας και την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Συμφέροντος.  Όλες αγνοηθήκανε αναιτιολόγητα.


Κε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κε Προκόπη Παυλόπουλε,


Υπό την αιγίδα σας πρόκειται να λάβει χώρα Οικονομικό Φόρουμ τέλος Φεβρουαρίου στους Δελφούς , σημαντικό για μία χώρα σε κρίση όπως η χώρα μας σήμερα , μόνο που:


-Χορηγοί του Φόρουμ είναι και οι εταιρίες ΕΛΜΙΝ και η IMERYS (Κος Κυριακόπουλος-S&B-ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ) με δηλωμένες αντιλήψεις και προθέσεις.   
-Συμμετέχοντες, προσωπικότητες που επί Υπουργίας τους και Πρωθυπουργίας τους τα τελευταία χρόνια συνέβησαν όλα αυτά που προαναφέραμε (ασχέτως εάν είχαν γνώση ή αν άλλα τους έλεγαν οι έμπιστοι σύμβουλοί τους)  που στήριξαν υπεράνω οτιδήποτε άλλου τα συμφέροντα των συγκεκριμένων χορηγών.
-Το αποτέλεσμα της ύπαρξης και των δράσεων των προαναφερομένων σε συντονισμό, αποτελούν την επιτομή των λόγων για τους οποίους δεν αναπτύχθηκε ποτέ και τελικά  καταστράφηκε η Ελληνική Οικονομία.


            Τι θα ειπωθεί σε αυτό το Φόρουμ που να μην θίγει τα συμφέροντα των συμμετεχόντων και χωρίς να χρειαστεί να κάνουν ισχυρή αυτοκριτική; Τι μπορεί να ειπωθεί σε αυτό το Φόρουμ, αν αγνοηθεί το τι έχουν προκαλέσει στον (εμβληματικό για θέματα ανάπτυξης) τόπο που διεξάγεται αυτό το Φόρουμ, οι ίδιοι οι παράγοντες της εκδήλωσης;
             Καμία βαθμίδα της Ελληνικής Πολιτείας δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα να προβαίνει σε εκδηλώσεις με χορηγούς των οποίων οι δραστηριότητες έχουν εκκρεμότητες  με όλους τους Ελεγκτικούς μηχανισμούς   και την Δικαιοσύνη  οι οποίες δεν έχουν βρει τον δρόμο τους επί  πέντε χρόνια  και η περαιτέρω καθυστέρηση σε πραγματικό χρόνο εξυπηρετεί ακόμα περισσότερο τα συμφέροντα των χορηγών αυτών.  


Αυτό Κε Πρόεδρε θα μπορούσε να θεωρηθεί  ως ο ορισμός της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.


Οι κάτοικοι της περιοχής των Δελφών, η κοινή λογική και όσες επιστήμες έχουν εκφράσει άποψη υποστηρίζουν ότι ο  Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΩΞΙΤΗΣ και είμαστε σίγουροι ότι συμφωνείτε.  
              Πιστεύουμε ότι και εσείς  κατανοείτε μετά τις νέες πληροφορίες πως οι συνειρμοί είναι αυτόματοι και τα ερωτήματα τίθενται αμείλικτα από μόνα τους.
Η Ομοσπονδία μας και   χιλιάδες πολίτες που παρακολουθούν το θέμα , έχουμε  βγάλει τα συμπεράσματά μας για όσα γίνονται στους Δελφούς και όσο οι καταγγελίες μένουν αναπάντητες θα παραμένουν τα ίδια  , όχι με δική μας ευθύνη.  
Βάση αυτών αποφασίσαμε  από το  2014 και προετοιμαστήκαμε για  την διεθνοποίηση του θέματος   με σύνθημα: «ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ». Εξελίξεις  από το 2015 όπως το πάγωμα της εξέλιξης των Χωροταξικών σε όλη την Ελλάδα και άλλων ενδείξεων ότι μπορεί   η Πολιτεία να πράξει τα αυτονόητα  ανέστειλαν προσωρινά την δράση αυτή.  Η απόφασή μας έχει δηλωθεί και δημόσια και δεν αφορά ούτε μυστικό ούτε απειλή αλλά ανοιχτά και ξεκάθαρα   δήλωση των προθέσεών μας για συνέχιση του αγώνα μας μέχρι να πράξει η Πολιτεία τα αυτονόητα.  
Είμαστε στην διάθεσή σας μέχρι την υλοποίηση του Φόρουμ  για την παράθεση όλων των στοιχείων και σκέψεών μας προκειμένου σε αρνητική εξέλιξη των πραγμάτων να μην περιληφθεί ούτε καθ’ υποψία η Προεδρία της Δημοκρατίας στους  «ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ».
                   
12 Φεβρουαρίου 2016
Για το Διοικητικό Συμβούλιο,


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΕΥΘΥΜΙΟΣ  ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ                                          ΔΗΜΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

















Τηλέφωνο επικοινωνία;
6947 806967 Ευθύμιος Σκαρίμπας








ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ


Ακολουθεί μία εικόνα της ακεραιότητας  της  Ελληνικής Πολιτείας από το 2009 μέχρι σήμερα σχετικά με   ΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΌ ΜΟΝΤΈΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ με επισήμανση του «λάθους» κατά περίπτωση όπως προαναφέραμε περί  λάθους και ελλιπών αποφάσεων.  Σε συνέχεια αυτής της εικόνας για εμάς, εσείς θέσατε υπό την αιγίδα σας εκδήλωση στους Δελφούς, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας και την οικονομική ανάπτυξη.
Αφού λάβετε και τις πληροφορίες που σας στέλνουμε με την παρούσα παρέμβασή  μας  για τη οικονομική-παραγωγική κατάσταση των Δελφών, και αφού πρώτα εξετάσετε κατά ιδιαίτερη παράκλησή μας  την εγκυρότητα των αναφορών μας, εκτιμάμε πως θα καταλάβετε  ότι η παρέμβαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία του Κύρους του Θεσμού που υπηρετείτε. Προστασία που αποτελεί υποχρέωση , κατά την άποψή μας, κάθε  Έλληνα  πολίτη.  Αν βέβαια πέραν των τυπικών σας υποχρεώσεων, θελήσετε να συμβάλλετε στην ορθή διαχείριση του θέματος «Δελφοί» από την Ελληνική  Πολιτεία,   κάθε παρέμβασή σας θα ήταν πολύτιμη.
    Αναλυτικότερα στοιχεία για κάθε παράγραφο θα σας σταλθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.


            1)Το Ειδικό Εθνικό Χωροταξικό της Βιομηχανίας (ΦΕΚ 151/13-4-2009 αποφ.11508 σελ. 1734)  αναφέρει για το Νομό Φωκίδας «Σημειώνεται βέβαια  η έντονη και εστιασμένη παρουσία εξόρυξης στο κεντρικό και ανατολικό τμήμα του νομού ……»  και στον σχετικό  Χάρτη περιλαμβάνει στην εξόρυξη βωξίτη  όλο το Νομό.  Δίνει εντελώς  «λάθος»  πληροφορία πως σε όλη την έκταση του Νομού Φωκίδας και κυρίως στο ανατολικό τμήμα που αποτελεί τον Δήμο Δελφών γίνεται εξόρυξη βωξίτη. Οι περιοχές που γίνεται εξόρυξη βωξίτη   εδώ και τουλάχιστον σαράντα χρόνια γίνονται μόνο στο βόρειο τμήμα του Νομού.
          2) Η προαναφερόμενη ΚΥΑ του 2009  για την Βιομηχανία λέει επίσης στο προαναφερόμενο πεδίο   με αιτία τον αναγνωρισμένο ανταγωνισμό τουρισμού – εξορύξεων «Είναι σκόπιμος ο λεπτομερής σχεδιασμός των χρήσεων γης στο ανατολικό τμήμα του Νομού Φωκίδας» μην επιχειρώντας να αγνοήσει την ύπαρξη των «Δελφών». Στο Ειδικό Εθνικό Χωροταξικό του Τουρισμού ( ΦΕΚ  3155 Β/12.12.2013) δεν λαμβάνεται υπ’ όψη η προαναφερόμενη  ΚΥΑ  της Βιομηχανίας (που έχει εκδοθεί από το ίδιο   Κράτος)  για λεπτομερή σχεδιασμό των χρήσεων γης εξαιτίας του Τουρισμού της περιοχής των Δελφών. Στο κείμενο «κατά λάθος» δεν υπάρχει ούτε καν  το όνομα των Δελφών.  Στον σχετικό Χάρτη, αντίθετα με όλη σχεδόν την παραλιακή Ελλάδα, στην Φωκίδα «κατά λάθος» δεν προβλέπεται καμία ευρεία περιοχή ανάπτυξης Τουρισμού, ούτε καν στον οικισμό των Δελφών.
         3)Τον Δεκέμβριο του 2012 εγκρίθηκε και δημοσιεύτηκε η «Εθνική Στρατηγική Λιμένων». Σε αυτή το λιμάνι της Ιτέας αναφερόταν  «κατά λάθος»  ως  «χύμα φορτίου» ενώ δεν αναφερόταν ως «κρουαζιέρας». Μετά από αντιδράσεις κατοίκων και Φορέων της περιοχής, κατατέθηκε ερώτηση στην Βουλή. Στην απάντηση της Βουλής  αναφέρθηκε ξεκάθαρα ότι οι χαρακτηρισμοί δόθηκαν βάση των πραγματικών στοιχείων κίνησης του λιμανιού. Η πραγματική κίνηση του λιμανιού από τα επίσημα στοιχεία του τοπικού Λιμεναρχείου προέκυψαν   μόνο «Κρουαζιέρα» και καθόλου «Χύμα Φορτίου» (συν.). Μετά από τις αντιδράσεις και παρεμβάσεις , προστέθηκε ο χαρακτηρισμός «Κρουαζιέρα» αλλά   «κατά λάθος» δεν αφαιρέθηκε ο Χαρακτηρισμός «Χύμα Φορτίου»  όπως έπρεπε βάση πραγματικής κίνησης βάση της απάντησης της Βουλής. Σήμερα, εάν  εταιρία  Κρουαζιέρας ή γενικότερα  επιχειρηματίας του Τουρισμού αναζητήσει από την πλέον επίσημη πηγή, το Ελληνικό Κράτος, πληροφορίες για το λιμάνι της Ιτέας, θα αποκτήσει σίγουρα απαξιωμένη εντύπωση. Εάν δε σε συνδυασμό με την εικόνα από   κάποια ψηφιακή πλατφόρμα δορυφορικών φωτογραφιών (π.χ. Google Earth) των παράνομων εγκαταστάσεων βωξίτη δυτικά της Ιτέας, δημιουργηθεί σύγχυση μεταξύ  του λιμανιού  της   και της φόρτωσης χύμα βωξίτη, τότε η εντύπωση για το λιμάνι των Δελφών   είναι εντελώς απαξιωτική.  
        4)  Το 2005, η Εταιρία εξόρυξης ΕΛΜΙΝ, κατάθεσε  Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την αδειοδότηση λειτουργίας της σκάλας φόρτωσης βωξίτη (πρώην εταιρίας Σκαλιστήρι) σε περιοχή κυρίαρχη στην θέα του λιμανιού των Δελφών και της Ιτέας, πάνω στην Εθνική Οδό και εντός Δελφικού Τοπίου. Το 2011 καταγγέλλεται (συν.2) ότι σε αυτή την ΜΠΕ η  ΕΛΜΙΝ  αναφέρει ότι οι εγκαταστάσεις είναι εν λειτουργία ενώ στην πραγματικότητα έχουν εγκαταλειφτεί προ τριάντα ετών και στην θέση αυτή υπάρχουν μόνο ερείπια και σκουριασμένοι σκελετοί όπως και ότι στην ΜΠΕ δεν αναφέρει ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονται εντός Δελφικού Τοπίου. Η αίτηση της ΕΛΜΙΝ έχει  «κατά λάθος» εγκριθεί από τις τοπικές αρχές και εκκρεμούν οι αποφάσεις των Υπουργών. Το Υπουργείο Πολιτισμού που έχει και αυτό «κατά λάθος» εγκρίνει από το 2005 την αίτηση, δέκα μήνες μετά την καταγγελία ακυρώνει το 2012 την αρχική απόφαση. Παρόλα αυτά, τον Ιούνιο του 2013, υπογράφεται «κατά λάθος» η ΚΥΑ με αριθ. Πρωτ. Δ10Β1107522/3636ΕΞ2013 (ΑΔΑ:ΒΛ49Η-Μ6Ε) με την οποία δίνεται   άδεια στην ΕΛΜΙΝ για τις εγκαταστάσεις αυτές. «Κατά λάθος» στα «Έχοντας υπόψη» αγνοείτε η προ ενός έτους πραναφερόμενη  ακύρωση του Υπ. Πολιτισμού. Έξι μήνες μετά την ΚΥΑ και ενώ όλα τα προαναφερόμενα έχουν καταγγελθεί επώνυμα σε κάθε αρμόδια αρχή, οι εγκαταστάσεις αυτές χαρακτηρίζονται «κατά λάθος» στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Άμφισσας  ως «Ενεργή» μεταλλευτική περιοχή παρότι εντός Δελφικού Τοπίου.
          5)Το 2006 η εταιρία S&B κατέθεσε ΜΠΕ για εξόρυξη βωξίτη στην θέση «ΚΕΦΑΛΗ»90 με επιφανειακή επέμβαση 33 στρεμμάτων σε απόσταση 1.200 μέτρων από τον μώλο της Ιτέας και λιμάνι των Δελφών. Σύμφωνα με ενστάσεις  που κατατέθηκαν, η ΜΠΕ «κατά λάθος» παρέλειπε να αναφέρει πολλά στοιχεία σχετικά και με το ότι  η θέση βρίσκεται στο Δελφικό Τοπίο κ.λ.π..  Η ΜΠΕ έλαβε «κατά λάθος» τις πρώτες εγκρίσεις από τις τοπικές Υπηρεσίες και το Νομαρχιακό Συμβούλιο με πλήρη αγνόηση των ενστάσεων. Δεν γνωρίζει κανείς εάν μετά από την επιμονή των κατοίκων που αντέδρασαν  πάρθηκε τελική απόφαση που απορρίπτει οριστικά την αίτηση   σύμφωνα και με τον Νόμο για την προστασία του Δελφικού Τοπίου   (απαγορεύονται όλες οι δραστηριότητες από μεσαίας όχλησης και πάνω), ή εάν «κατά λάθος» εκκρεμεί για να την υπογράψει κάποιος Υπουργός αιφνιδιαστικά σε ανύποπτο χρόνο όπως αυτή της σκάλας φόρτωσης της ΕΛΜΙΝ της παραγράφου 1.   
            6)Η S&B είναι ιδιοκτήτρια των παράνομων εγκαταστάσεων βωξίτη δίπλα στην Ιτέα (κυρίαρχες επίσης στην θέα του λιμανιού των Δελφών και της δυτικής παραλίας της πόλης με 3 χιλιόμετρα μέτωπο στην Εθνική Οδό) εντός του Δελφικού Τοπίου. Το 2011 κατάθεσε αίτημα για ανανέωση της μίσθωσης 108 στρεμμάτων μπαζωμένης θάλασσας που έχουν ενσωματώσει στις εν λόγο εγκαταστάσεις. Φορείς και κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή στην συνέχιση λειτουργίας των εγκαταστάσεων αυτών στην ίδια έκταση και μορφή. Κατέθεσαν από την πρώτη στιγμή πρόταση (βάση όμοιων εγκαταστάσεων  σε πολιτισμένες χώρες)  για  την προσαρμογή των εγκαταστάσεων φόρτωσης βωξίτη της S&B σε πλοίο ώστε  να ελαχιστοποιηθεί η οπτική όχληση που προκαλούν και να μπορούν να συνυπάρχουν με την τουριστική δραστηριότητα. Η πρόταση αυτή αναγνωρίστηκε μετά από τις συνεχόμενες πιέσεις ως ρεαλιστική και εφαρμόσιμη αλλά τελικά όλοι οι αρμόδιοι την αγνόησαν πλήρως. Κατατέθηκαν στοιχεία και διεθνείς Τουριστικοί Οδηγοί υψηλής κυκλοφορίας που αποτρέπουν  την επίσκεψη στο λιμάνι των Δελφών  εξαιτίας της εικόνας και της σκόνης που προκαλούν οι εν λόγο εγκαταστάσεις , πιστοποιώντας με τον πιο επίσημο τρόπο την τουριστική απαξίωση της ευρύτερης περιοχής των Δελφών εξαιτίας τους αλλά και την  βλάβη στην δημόσια υγεία από την τακτική διασπορά σκόνη βωξίτη στην ατμόσφαιρα της πόλης της Ιτέας.  Και αυτά τα στοιχεία αγνοήθηκαν πλήρως. Κατατέθηκαν τελικά και  στοιχεία  ότι το μπάζωμα έγινε παράνομα το 1972 χωρίς τις απαραίτητες άδειες τα οποία και αυτά αγνοήθηκαν. Το Λιμενικό Ταμείο χωρίς  καμία απάντηση  στις προσφυγές έκανε δεκτή την ανανέωση. Αυτή η απόφαση δεν ήταν «κατά λάθος» διότι έλαβαν πλήρη γνώση των προαναφερομένων και μέσω εξώδικου. Έκτοτε και μέχρι σήμερα σε πλήθος σχετικών διεργασιών (μεγάλης σημασίας για τα οικονομικά συμφέροντα της S&B)  το μπάζωμα των 108 στρεμμάτων θεωρείτε  «κατά λάθος» νόμιμο.
              7) Το 2011 μετά την ανανέωση παραχώρησης της παρ. 6 , η S&B  κατέθεσε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την ανανέωση της άδειας λειτουργίας του συνόλου των παράνομων εγκαταστάσεων στην Ιτέα. Και τα 670 περίπου  στρέμματα των εγκαταστάσεων βρίσκονται στο πιο κεντρικό και ορατό σημείο του προστατευόμενου Δελφικού Τοπίου και της ευρύτερης περιοχής των Δελφών. Στο υπόμνημα του Τοπογραφικού της ΜΠΕ παρουσιάζονταν πάνω από 10 οικοδομικές άδειες που είχαν δοθεί από την Τοπική Πολεοδομία «κατά λάθος»  μετά την Θεσμοθέτηση της προστασίας του Δελφικού Τοπίου χωρίς έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού όπως διαβεβαίωσε σχετικό έγγραφο  της Ι ΕΠΚΑ Δελφών. Το γεγονός καταγγέλθηκε μαζί με την ύπαρξη επιπλέον αυθαιρέτων κατασκευών εντός Δελφικού Τοπίου και όλων των προαναφερομένων στην παρ.6. Το Υπ. Πολιτισμού δεν εφάρμοσε την Νομοθεσία περί αυθαιρέτων σε προστατευόμενες για αρχαιολογικούς λόγους περιοχές, αντίθετα  γνωμοδότησε θετικά  για την ΜΠΕ, όχι «κατά λάθος» αλλά έχοντας πλήρη γνώση.  Η απόφαση του Υπ. Πολιτισμού έχει προσβληθεί στο ΣτΕ αλλά η συζήτηση της  υπόθεσης έχει αναβληθεί τρείς φορές μέχρι σήμερα. Έκτοτε και μέχρι σήμερα σε πλήθος σχετικών διεργασιών (Χωροταξικά, μεγάλης σημασίας για το Εθνικό Συμφέρον αλλά και για τα οικονομικά συμφέροντα της S&B)  οι εγκαταστάσεις αυτές θεωρούνται  «κατά λάθος» νόμιμες σε σχέση με το Δελφικό Τοπίο.     
              8)Στην συζήτηση της ΜΠΕ  της S&B της παρ.7 σε Δημοτικό και Περιφερειακό επίπεδο  κατατέθηκε και αγνοήθηκε επίσης η προαναφερόμενη  πρόταση για συνύπαρξη της μεταλλείας με τον τουρισμό  στο λιμάνι των Δελφών. Κατατέθηκαν επίσης  πολλά στοιχεία επιπλέον του παράνομου μπαζώματος και της καταπάτησης του Δελφικού Τοπίου. Στοιχεία για επιπλέον Πολεοδομικές παραβάσεις και αυθαίρετα  (επιπλέον των άκυρων οικοδομικών αδειών της παρ.7), καταπάτηση δημόσιας έκτασης ,έλλειψη κόμβου σύνδεσης με την Εθνική Οδό,  ρύπανση αέρα και θάλασσας,  πλήθος άλλων καταπατήσεων των όρων των όποιων προηγούμενων αδειών. Κατατέθηκαν δημόσια έγγραφα, βίντεο  φωτογραφίες,   μαρτυρίες Δημοσίων προσώπων σχετικά με τα προαναφερόμενα και επιπλέον για ρύπανση του βυθού της θάλασσας με βωξίτη , ραδιενέργεια, βαρέα μέταλλα στην τροφική αλυσίδα κ.α.   Αγνοήθηκαν όλα.  Εις γνώση  τους ότι καταπατούν την Ελληνική Νομοθεσία και όχι  «κατά λάθος» λόγο άγνοιας,  το  Λιμενικό Ταμείο, ο Δήμος Δελφών, η Περιφέρεια τα  Υπουργία και οι Αρμόδιοι Ελεγκτές Περιβάλλοντος και Δημόσιας Διοίκησης αγνόησαν     ενστάσεις και καταγγελίες και τελικά δόθηκαν  όλες οι απαιτούμενες   εγκρίσεις. Έγινε προσφυγή κατά της τελικής ΚΥΑ στο ΣτΕ  αλλά η συζήτηση της  υπόθεσης έχει αναβληθεί τρείς φορές μέχρι σήμερα μαζί με αυτή κατά της απόφασης του Υπ. Πολιτισμού. Έκτοτε και μέχρι σήμερα σε πλήθος σχετικών διεργασιών (Χωροταξικά, μεγάλης σημασίας για το Εθνικό Συμφέρον αλλά και για τα οικονομικά συμφέροντα της S&B)  οι εγκαταστάσεις αυτές θεωρούνται  «κατά λάθος» νόμιμες και αδειοδοτημένες.     
             9) Τον Μάιο του 2015, οι Μελετητές του Περιφερειακού Χωροταξικού της Στερεάς Ελλάδας έδωσαν σε δημόσια διαβούλευση την πρόταση της Β1 φάσης (http/www.pste.gov.gr/index.php/2012-03-01-09-31-07/4617-1). Στην ευρύτερη περιοχή των Δελφών δεν προβλέπεται καμία ζώνη όπου να είναι προτεραιότητα ο Τουρισμός. Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται το περίγραμμα του Δελφικού Τοπίου και μέσα σε αυτό αλλά και σε όλη την περιοχή γύρω και έξω από αυτό, όλος σχεδόν ο Νομός Φωκίδας,  καλύπτεται από περιοχές με χαρακτηρισμό  «Αποκλειστική Μεταλλευτική Δραστηριότητα».
- Στο ερώτημα  γιατί  παραμένει  η αποτύπωση  περιοχών «Αποκλειστική Μεταλλευτική Δραστηριότητα» μέσα στο Δελφικό Τοπίο ενώ το ανάλογο θεσμικό πλαίσιο προστασίας του «Δελφικού Τοπίου» από το 1981 (και σε όλες τις ενδιάμεσες αποφάσεις) αποκλείει κάθε τέτοια δραστηριότητα, η απάντηση είναι «επειδή αυτό αποτελεί την επίσημη βάση δεδομένων του Υπουργείου». Βάση δεδομένων την οποία μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει Υπουργός να την αλλάξει.
-Στο απλό  ερώτημα  «πώς θα υπάρξει ανάπτυξη  όταν εντός Δελφικού Τοπίου απαγορεύεται η κατασκευή  υποδομών  λόγο της προστασίας της παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής κληρονομιάς  (UNESCO κλπ) και έξω από την οριογραμμή του Δελφικού Τοπίου αρχίζει αμέσως η «Αποκλειστική Μεταλλευτική Δραστηριότητα» που πάλι βάση του Μεταλλευτικού Κώδικα απαγορεύει οτιδήποτε άλλο εκτός από μεταλλεία»  δεν υπάρχει εκ της στοιχειώδους λογικής απάντηση.
         Αυτή είναι με απόλυτη ευθύνη της Ελληνικής Πολιτείας η πρότασή της για το παγκόσμιο πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών με την μεγαλύτερη συγκέντρωση παγκόσμιων , Ευρωπαϊκών και Εθνικών αναγνωρίσεων για την μοναδικότητά του χωρίς αυτή να περιλαμβάνει την ύπαρξη βωξίτη.
                   10)Από το 2010 έχουν επανειλημμένα κατατεθεί καταγγελίες ότι η S&B έχει κάνει εξόρυξη βωξίτη στον ορεινό όγκο της Φωκίδας επί δεκαετίες κατά παράβαση  Όρων των διάφορων αδειών εξόρυξης και της γενικότερης Ελληνικής Νομοθεσίας. Αναλυτικά τα είδη των παραβάσεων αυτών  αναφέρονται στην συνημμένη καταγγελία των δύο Φορέων της 8-5-2015 η οποία αφού κάνει μία συνοπτική αναφορά στα είδη των παραβάσεων αναφέρει ότι οι υποχρεώσεις που οφείλει η εταιρία στο Ελληνικό Κράτος ανέρχονται σε πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Η καταγγελία καλεί  ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ την Πολιτεία να σταματήσει να συγκαλύπτει   τη «κλοπή» του Δημόσιου πλούτου της Ελλάδας από τα βουνά των Δελφών   στέλνοντας άμεσα κλιμάκια που θα ελέγξουν μία μία τις περιοχές που έχουν εκτελεστεί εξορύξεις στο παρελθόν  από την S&B όπως ακριβώς ζητάνε οι καταγγελίες από το 2010 και συνεχίζει:
«Με   κατανόηση στην ιδιαίτερη συγκυρία της εποχής , οφείλουμε να σας επισημάνουμε ότι το θέμα είναι ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ διότι η συνέχιση της  «βραδυπορίας»  και «δυσλειτουργίας»    θα  προσφέρει   πολύτιμο χρόνο  ώστε , οι    υπαίτιοι για τα προαναφερόμενα ,  να ολοκληρώσουν    τις νομικές ενέργειες για τη μεταβίβαση της εταιρείας  και τη δημιουργία του νομικού οχήματος για την αποποίηση των υποχρεώσεών  της. …………………………..
      Το να κινητοποιηθείτε  όχι άμεσα αλλά σε λίγο θα αποτελέσει  ένα νέο μεγάλο   σκάνδαλο  από αυτά που κατέστρεψαν  την Ελλάδα.  Σε κάθε περίπτωση, κάποιος πρέπει να πληρώσει για όλα αυτά και μετά να γίνει συζήτηση  για οποιαδήποτε  νέα αδειοδότηση και συνέχιση εξόρυξης Βωξίτη στον  Νομό Φωκίδας από οποιονδήποτε ……».     
    Η ανυπαρξία  της Ελληνικής Πολιτείας σήμερα Φεβρουάριος 2016  συνεχίζεται.


                  Η «βολική» ανυπαρξία  της Ελληνικής Πολιτείας στους Δελφούς, σήμερα Φεβρουάριος 2016, σε συνέχεια των δεκαετιών που κατέστρεψαν την Ελλάδα,  συνεχίζεται. Το πολύπλευρο σκάνδαλο βαίνει    προς ολοκλήρωση  εις βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος με εγκληματική διάσταση για την τοπική κοινωνία   στην καρδιά της κρίσης όπου ζητούνται   αιματηρές θυσίες από τον Ελληνικό λαό για την σωτηρία της πατρίδας.  Στο εντωμεταξύ  παρουσιάζονται η ΕΛΜΙΝ με την IMERYS ως χορηγοί να διοργανώνουν Φόρουμ όπου η τουλάχιστον επί έξι χρόνια βολικά (για τα συμφέροντά των χορηγών)   ανύπαρκτη    Ελληνική Πολιτεία θα είναι υπαρκτή για το Φόρουμ,  με όλες τις επισημότητες για να μας πουν όλοι μαζί  γιατί δεν αναπτύχθηκε τόσα χρόνια η Ελλάδα και πως θα αναπτυχθεί τελικά.
Είναι δε αξιόλογο να εκτιμήσει κάποιος την πιθανότητα,  σε κάποιο σημείο του Φόρουμ να επιχειρηθεί να παρουσιαστεί η εξόρυξη βωξίτη ως ο πλούτος των Δελφών, η ευκαιρία για επιβίωση των ντόπιων, ως η καλύτερη επιλογή που πρέπει να στηριχθεί και που πάνω απ’ όλα σέβεται τους Νόμους και το περιβάλλον, έχει υψηλή προτεραιότητα την κοινωνική ευθύνη και προσέχει ώστε σε καμία περίπτωση να μην δημιουργεί πρόβλημα στις άλλες δραστηριότητες!!!!! Όπως ακριβώς έχει συμβεί σε όλα τα Τοπικά, Δημοτικά, Περιφερειακά Συμβούλια τουλάχιστον και μέχρι και το 2014 όπου οι εκπρόσωποι της S&B αντιμετωπίζονταν ως οι εκλεκτοί που απαντούσαν σε όλες τις καταγγελίες με άφθονο χρόνο στην διάθεσή τους με αυτούς τους ισχυρισμούς (που γίνονταν αποδεκτοί και ας ήταν τουλάχιστον  εκτός θέματος) και οι κάτοικοι και οι Φορείς     αντιμετωπίζονταν ως οι ενοχλητικοί περιθωριακοί με τον ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο. Διαθέσιμα όλα τα σχετικά βίντεο.  
Και όλα αυτά στο τέλος Φεβρουαρίου του 2016 στους Δελφούς, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ "Η ΑΛΚΥΩΝ" Τ.θ. 34 ΑΙΓΙΟ 25100   

e-mail :  info@alcyon.gr    web:http://www.alcyon.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο