Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΟΜΙΛΙΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ (ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ) ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος εκπροσωπεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση (ΝΔ) στην κοινή συνάντηση της Πολιτικής Επιτροπής, της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας, και της Επιτροπής Οικονομικών και Ασφάλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΝΑΤΟ - της οποίας είναι μέλος - , που λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες 13-15 Φεβρουαρίου 2016. Στην ομιλία-παρέμβασή του (Σάββατο 13.2.2016) με θέμα «Τρομοκρατία και Πρόσφυγες», επισήμανε μεταξύ άλλων: 


«Η τρομοκρατία αποτελεί μια άμεση και συνεχή απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια. Την ίδια στιγμή, η Ευρώπη αντιμετωπίζει μία τεράστια ροή προσφύγων, κυρίως από τη Συρία και το Ιράκ, καθώς και μεγάλης κλίμακας εκτοπισμένων πληθυσμών, που εισέρχονται στα εξωτερικά της σύνορα, που τυχαίνει να είναι τα ελληνικά σύνορα. Παρόλα αυτά, ορισμένοι από αυτούς πιθανόν να ανήκουν σε τρομοκρατικές ομάδες, και διεισδύοντας ανάμεσα στους πρόσφυγες να στοχεύουν να περάσουν τα σύνορα και να κατευθυνθούν σε Ευρωπαϊκές πόλεις για να προβούν σε επιθέσεις, όπως αποδεικνύουν τα θλιβερά πρόσφατα γεγονότα στο Παρίσι καθώς και εδώ στο Βέλγιο. Ως συνέπεια, η πραγματικότητα αυτή θα μπορούσε να πυροδοτήσει σοβαρές εντάσεις μεταξύ των χωρών υποδοχής και των προσφυγικών πληθυσμών. Για αυτό  χώρες , όπως η Ελλάδα, που βασικά αποδέχονται, ανέχονται και υφίστανται τις συνέπειες των μεταναστευτικών ροών, χρειάζονται βοήθεια.

Είναι ανάγκη εμείς, η διεθνής κοινότητα, όλοι οι διεθνείς δρώντες και παράγοντες, να παρέχουμε προστασία και βιώσιμες λύσεις στους πρόσφυγες. Ταυτόχρονα, είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την παγκόσμια απειλή της τρομοκρατίας, η οποία θα μπορούσε να εντοπιστεί ότι κινείται συγκεκαλυμμένα και ανάμεσα στους πρόσφυγες που αφήνουν τη χώρα τους και αναζητούν μια νέα ζωή σε Ευρωπαϊκό έδαφος. Ριζοσπαστικοποίηση και ξενοφοβία, εξτρεμισμός και θεμελιώδεις αρχές είναι αναμφισβήτητα έννοιες αντίθετες, αλλά θα μπορούσε σε ορισμένες περιπτώσεις να γίνουν και αλληλένδετες: η ακραία τρομοκρατία αναπόφευκτα θα μπορούσε να ενεργοποιήσει την ξενοφοβία. Γι’ αυτό το λόγο, χρειάζεται να αναλάβουμε δράση, ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση, όσο το δυνατόν νωρίτερα, και να εδραιώσουμε τη σταθερότητα του μέλλοντός μας. Με απλά λόγια, είναι ανάγκη να προστατεύσουμε την ασφάλεια των πολιτών των χωρών μας.» 


Βρυξέλλες, 13.02.2016


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο