Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

1.309.212 ευρώ. για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Στερεά Ελλάδα

Τις συμβάσεις  συνολικού κόστους 1.309.212 €. για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Στερεά Ελλάδα για το 2016 και το 2017 υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης. 

Πρόκειται για τις συμβάσεις που προβλέπουν «Παρακολούθηση από εδάφους των προνυμφών των κουνουπιών και διενέργεια από εδάφους παρεμβάσεων προνυμφοκτονίας, ακμαιοκτονίας, υπολειμματικής ακμαιοκτονίας και δράσεων προστασίας της Δημόσιας Υγείας από ασθένειες που μεταδίδονται με διαβιβαστές στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» και «Διενέργεια αεροψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».


Σήμερα ξεκινούν οι πρώτοι αεροψεκασμοί  στο Δέλτα του Σπερχειού, και στις πλημμυρισμένες περιοχές της Ροδίτσας, της Φακίτσας και των ορυζώνων της Ανθήλης.

Έπειτα από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις είναι πιθανόν να έχουν δημιουργηθεί αστικές και ημιαστικές εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών σε κάθε σημείο με λιμνάζοντα ύδατα στις αυλές των σπιτιών (πιατάκια γλαστρών, δοχεία, βαρέλια, λεκάνες κλπ), φραγμένες υδρορροές πεταμένα λάστιχα αυτοκινήτων, θεμέλια νεοαναγειρόμενων οικοδομών, φρεάτια όμβριων υδάτων, κάθε σημεία με λιμνάζοντα νερά κλπ. Είναι σημαντικό να φροντίζει ο κάθε πολίτης για την εξάλειψη των εστιών και τον έλεγχο των κουνουπιών στην αυλή ή στον κήπο του.

Συμβουλές και οδηγίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο