Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ο ΕΛΠΙΖΩΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΣ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ

Χρειάστηκαν 11 ολόκληρες ώρες συζήτησης στο χθεσινό Eurogroup στις Βρυξέλλες, για να επισφραγιστεί η ταπείνωση της Ελλάδας και να ολοκληρωθεί με όρους εγγύησης για του δανειστές το "ξεπούλημα" μιας χώρας, που "ευτύχησε" να έχει το πιο λαμπερό ήλιο και να αποτελεί αποθέωση φυσικής ομορφιάς, αλλά δεν ευτύχησε να κυβερνάται από ανθρώπους με έρμα στοιχειώδους ευθύνης και ικανότητας...


Και μπορεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, να παραληρεί με ράκη φράσεων του τύπου "...είναι σημαντική στιγμή για την Ελλάδα και έχουμε συμφωνία με τέλος της ύφεσης", χωρίς καν να γνωρίζει το περιεχόμενο των λέξεων που εκστομίζει και με θράσος χιλίων πιθήκων εν χορώ, αλλά η πραγματικότητα είναι οδυνηρή για την έρμη τούτη χώρα!..

Και μπορεί να άρχισαν οι ενορχηστρωμένες δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών για επιτυχία των "διαπραγματεύσεων" κι άλλων παρομοίων φληναφημάτων, αλλά στην πραγματικότητα με το "ταμείο αποκρατικοποιήσεων" επιχειρείται το "ξεπούλημα" της Ελλάδας. Και με τη "συμφωνία", κατόπιν άγονων για την Ελλάδα επί της ουσίας "διαπραγματεύσεων", που αναμφίβολα εξασφαλίζει τους δανειστές, αλλά με τον καταιγισμό των έμμεσων και άμεσων φόρων, με τις επιπρόσθετες εισφορές, κονιορτοποιείται η υπό εξαφάνιση πλέον μεσαία τάξη.

Ολα στο σφυρί! Σ' ένα πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον καταπλη-
κτικής "σύζευξης" φοβοπάθειας, παραλογισμού, γελοιότητας και διαστροφής της αλήθειας. Ενας Νιαγάρας λέξεων των υπομανών ερωτύλων της εξουσίας. Λέξεις κενές που πήραν τον κατήφορο και παρασύρουν στην πορεία τους κάθε έννοια σοβαρότητας.

Η όλη κατάσταση στο πολιτικό προσκήνιο, αλλά και σε επίπεδο κοινωνίας πολιτών, αποτελεί πλέον ερευνητική "χαρά' της ψυχοδιαγνωστικής και της πολικής ψυχολογίας. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει για τα καλά! Ποιο αλήθεια ηθικόμετρο και βλακόμετρο μπορούν να προσμετρήσουν τη πολιτική αναισχυντία και την πολιτική βλακεία των "μισιονάρων" και "σωτήρων" της χώρας;

Πρόκειται για "πολιτική απομώρανση". Πρόκειται για ασθένεια του πολιτικού οπορτουνισμού, ένα "κόμπλεξ" με επάλληλα συμπτώματα "αυτοκαταστροφής" της ατομικής ψυχής του Ελληνα. Η συνταγή είναι, εξάλλου, γνωστή: 'Κρύψου πίσω από την επίφαση της δυσκολίας ή και της δημοκρατίας και βρίσκεσαι μέσα στο ρεύμα των περιστάσεων". Και βέβαια το πελώριο εθνικό και πολιτικό λάθος: Η εσκεμμένη συγκάλυψη της αλήθειας πάντα και σχεδόν για όλα.

Ετσι συντελείται η κατεδάφιση των πάντων από τους κατεδαφιστές, που κάνουν μάλιστα και τον τιμητή!

Ο τίτλος-ρήση του σημερινού κειμένου μου, απόσταγμα της λαικής θυμοσοφίας, δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις ότι στα νεκροταφεία είναι ενταφιασμένες μεταξύ των άλλων ανθρωπίνων αδυναμιών και ματαιόδοξων επιδιώξεων, οι ελπίδες εκατομμυρίων θνητών, οι οποίοι μέχρι να διατρέξουν την Αχερουσία λίμνη διατηρούσαν τη χαρά της προσδοκίας ότι θα συμβεί το ποθούμενο.

Και είναι πολλά τα θύματα στην ελλαδική πραγματικότητα των ελπιδοπωλών της πολιτικής και ιδιαίτερα των "γελωτοποιών" τούτης της εκτρωματικής κυβέρνησης. Αδυναμία των ορνιθοπετούντων και μωρόπιστων πολιτών η παθητικότητα και η σιωπή, που συνοδεύονται από την απονάρκωση των διανοητικών τους δυνάμεων και την αποχαύνωση.

Εκατοντάδες χιλιάδες με ενταφιασμένα όνειρα και κατακερματισμένες προσδοκίες ως αποτέλεσμα μιας στάσης ζωής παλλόμενης από μάταιες ελπίδες, αισιομανίας, ανοψίας, ιστορικής αμνημοσύνης, ένδειας πνεύματος και ασυλλογιστίας.

Λαός ανέγνωμος ο ελληνικός, που εκλαμβάνει αφελώς και αβασανίστως ως αληθές το ψέμα. Και η σιωπή του ενώπιον της τραγελαφικής πολιτικής κατάστασης, μολονότι δεν προσφέρεται σαν γενικότητα επεξηγηματικής συλλογιστικής, δημιουργεί εντούτοις τη διαλεκτική του κωμικού, του τραγικού, του γελοίου και του σαρκαστικού.


ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο