Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΣΤΗ ΜΕΘΕΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ...

Είναι να τους χαίρεσαι! Αν και δύο πεισιθανάτιες πολιτικές φιγούρες σε απόλυτη συνεννόηση και ομογνωμοσύνη για πολιτική ομφαλοσκοπία και μωρολογία, με επιδόσεις στη σοφιστεία και στην πολιτική παραδοξολογία δια της διαστροφής της αλήθειας, κατόρθωσαν να υποθηκεύσουν το μέλλον της Ελλάδας.


Αν και τους χαρακτηρίζει η κριτική νωθρεία, με ερριζωμένη ωστόσο τη γνώμη για επιμήκυνση της παραμονής τους στην εξουσία και πολιτική περιπάθεια με βουρβονική νοοτροπία, κατόρθωσαν όχι απλώς να συντηρήσουν τα "άεργα όνειρα" των Ελλήνων, αλλά και να τους διατηρήσουν "ραγιάδες" για τα επόμενα 99 χρόνια, με την πρόσφατη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Ετσι υποθηκεύονται μέχρι το 2115 η δημόσια περιουσία και ο ορυκτός της χώρας, αλλά και οι ελπίδες ενός λαού, του οποίου η ζωή ανακυκλώνεται από την πολιτική ανικανότητα και βλακεία, από την πολιτική πονηρία και απάτη.

Και συνεχίζουν οι δύο "απίθανοι" αυτοί τύποι, απανθρακώματα της πολιτικής ντεκαντέτσιας του τόπου τούτου, να θριαμβολογούν για μια "συμφωνία" με τους δανειστές, που εκτός της υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας, περιλαμβάνει και το περιβόητο "κόφτη", που θα επικρέμαται επί της κεφαλής του κάθε Ελληνα φορολογούμενου, σε κάθε δημοσιονομική απόκλιση, που κάθε άλλο παρά αποκλείεται με όλους αυτούς τους αχυρόμυαλους των οικονομικών επιτελείων της εκάστοτε κυβέρνησης...

Η παράνοια και η ευλαβική υποκρισία εναγκαλισμένες στις παρυφές της γελοιότητας, από δύο ανεπάγγελτους και πασίδηλα απαίδευτους πολιτικούς, οι οποίοι σ' ένα κοινωνικό περιβάλλον ελαφρότητας και υποδειγματικής ανοχής, έχουν κλειστεί στο δικό τους βολικό μικρόκοσμο, χωρίς να χαρακτηρίζονται για το μέτρο, να προσπαθούν να εκφράσουν τις μεγάλες σε κλίμακα ανάγκες της κοινωνίας με κενόλογες απόψεις και γελοίες εκτιμήσεις.

Από τη μια, από "υπέρμαχοι" μιας αντιμνημονιακής πολιτικής μεταλλάχθησαν σε θιασώτες των μνημονίων για το...καλό μας! Από την άλλη, αποφλοιωμένοι από κάθε αισθητική στην πολιτική, ο μεν ένας περιφέρει την εικόνα της Παναγίας Σουμελά, "σταυροκοπιέται" και χαρακτηρίζει όσα με προθυμία "πόρνης" στον...νταβατζή της αποδέχεται, ότι όσα ψηφίστηκαν είναι αντισυνταγματικά.

Και ο άλλος, κατά δήλωσή του "άθεος" , αναζητεί επίμονα "γραβατωμένους αγίους" και ρασοφόρους ισχυρούς, έχοντας ήδη διατρέξει παλαιότερα την απόσταση από το Αγιο Ορος μέχρι το Βατικανό, για να εξασφαλίσει τη "στήριξη" του Θεού, όπως ο προκάτοχος του στον πρωθυπουργκό θώκο, με εμφανή ψυχονευρωτικά συμπτώματα, επίσης κατά δήλωσή του "μιλούσε" με το Θεό...

Η γελοιότητα προσωποποιημένη! Ετσι ευτελίστηκαν δοκιμασμένες αξίες. Ετσι φυλλορροεί συνεχώς η έννοια της σοβαρότητας. Ετσι αδυνατίζει η κρηπίδα της αλήθειας. Ετσι επέρχεται η καθίζηση. Ετσι ο μέσος πολίτης μ' όλα τα δομικά στοιχεία της μικροαστικής νοοτροπίας, ανασφαλής και φοβισμένος, αλλά και προσδεμένος στις συνήθειές τους, έχοντας αποδεχθεί ως δεδομένα ό,τι του προσφέρουν και όπως του τα προσφέρουν, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σιωπή των τετελεσμένων.

Οι γελοίοι της πολιτικής των τελευταίων χρόνων, οι κυβερνήσεις των θαυμάτων και των θαυματοποιών, φωνασκούντες και αδρανούντες, κατάφεραν όχι απλώς να υποθηκεύσουν το μέλλον τούτης της χώρας, αλλά και να διαμορφώσουν ένα ψυχικό και κοινωνικό μοντέλο του ανεκτικού και παθητικού πολίτη. Του Ελληνα, που είναι μεν πολιτικοποιημένος και κοινωνικοποιημένος ή έτσι νομίζει, αλλά επί της ουσίας είναι μαζοποιημένος, άβουλος και αδρανής...

Ο Λουδοβίκος ΙΕ΄ πίστευε ότι το κράτος θα διαρκούσε όσο θα ζούσε. Το ερώτημα που τίθεται στην ελληνική κοινωνία των πολλών εξυπνάκηδων Ελλήνων και των ασπόνδυλων πολιτικών, είναι αν θα διαρκέσουν όσο θα ζει το κράτος!..

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο