Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Εξοικονόμηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από την μετεγκατάσταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Την εξοικονόμηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως είχε ως αποτέλεσμα η μετεγκατάσταση υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο κτίριο της ΜΕΡ.ΥΠ. στη Λαμία. Η μετεγκατάσταση πραγματοποιήθηκε με σκοπό τη μείωση του κόστους των λειτουργικών δαπανών και της εκμίσθωσης ακινήτων αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Συγκεκριμένα:


1.    Η Περιφέρεια διέκοψε την εκμίσθωση 11 ακινήτων για τη στέγαση των υπηρεσιών της, οι οποίες μετεγκαταστάθηκαν, και σήμερα στο κτίριο της ΜΕΡ.ΥΠ. συστεγάζονται:
1.Το γραφείο Περιφερειάρχη, 2. Η Υπηρεσία Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, 3. Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος, 4. Η Υπηρεσία Τεχνικών Έργων, 5. Η Διεύθυνση Διοίκησης, 6. Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, 7. Η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, 8. Η Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

2. Μειώνεται το κόστος προς τις ΔΕΚΟ.

3. Μειώνεται το κόστος υπηρεσιών τηλεφωνίας και διαδικτύου.

4. Μειώνεται ο χρόνος διεκπεραίωσης διαδικασιών μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφέρειας με την παράλληλη εφαρμογή της ηλεκτρονικής υπογραφής και διακίνησης εγγράφων.

5. Μειώνεται ο χρόνος εξυπηρέτησης των πολιτών που μπορούν να διεκπεραιώσουν διαδικασίες σε περισσότερες από μία υπηρεσίες, σε ένα σημείο, χωρίς να μετακινηθούν.




Για τη μείωση του κόστους της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:

«Αυτό είναι ένα από τα βήματά μας προς την κατάκτηση του αυτονόητου. Δεν υπάρχει καμία λογική στην τακτική της διασποράς υπηρεσιών με μεγάλο κόστος για την Περιφέρεια. Αυτά τα χρήματα που γλιτώνουμε συγκεντρώνοντας υπηρεσίες μας σε ένα κτίριο, μπορούν να διατεθούν για έργα και για τις ανάγκες των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας. Δεν πρόκειται να ξεφύγουμε από τους στόχους μας που είναι σαφέστατοι: Να απορροφήσουμε όλα εκείνα τα κονδύλια που δικαιούται η Στερεά Ελλάδα και να μειώσουμε στο ελάχιστο τις δαπάνες προς όφελος των κατοίκων της».



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο