Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Απειλούνται με κατασχέσεις 71.000 αγρότες

ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟΝ ΟΓΑ - ΠOIOI KINΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ

Ειδοποιητήρια στις τράπεζες για δεσμεύσεις λογαριασμών, κινδυνεύουν και οι επιδοτήσεις. Χιλιάδες αγρότες έχασαν τις ρυθμίσεις χρεών. 
Με ηλεκτρονικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών απειλούνται 71.000 αγρότες με οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, καθώς, παρά τις προειδοποιήσεις του ΟΓΑ, δεν έσπευσαν να ρυθμίσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στη «μαύρη λίστα» του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

AdTech Ad
Μάλιστα, προ ημερών εστάλη σύμφωνα με το «Εθνος» η τελευταία παρτίδα με τα ονόματα 21.000 αγροτών, η μέση οφειλή των οποίων κυμαίνεται στις 10.000 ευρώ.
Η ακτινογραφία των οφειλών του ΟΓΑ
Συγκεκριμένα στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών κατασχέσεων βρίσκονται 71.000 αγρότες με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ ο καθένας.
Προ ημερών εστάλη νέα παρτίδα με τα ονόματα 21.000 αγροτών με μέση οφειλή 10.000 ευρώ ο καθένας.
Σε σύνολο 350.000 οφειλετών οι 279.000 αγρότες χρωστούν κάτω από 5.000 ευρώ
Στη συντριπτική τους πλειονότητα πρόκειται για οφειλέτες που τέθηκαν εκτός κάποιας ρύθμισης χρεών που τρέχουν τα ασφαλιστικά Ταμεία. 
Οι διαδικασίες
Τις διαδικασίες για τη δέσμευση των λογαριασμών των αγροτών που δεν ανταποκρίθηκαν στις ειδοποιήσεις του Οργανισμού ετοιμάζεται να κινήσει το ΚΕΑΟ και πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή κατασχέσεων.
Στους οφειλέτες αρχικά αποστέλλεται πρόσκληση για τακτοποίηση και εφόσον δεν ανταποκριθούν με εξόφληση ή διακανονισμό αποστέλλεται Ατομική Ειδοποίηση Ληξιπρόθεσμων Οφειλών με την οποία ενημερώνονται ότι αν δεν ανταποκριθούν σε 20 ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία της αναγκαστικής είσπραξης. 
Να σημειωθεί ότι ο σύνολο των οφειλών στον ΟΓΑ αγγίζει τα 745 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία αναμένεται να επιταχυνθεί και οι επόμενες παρτίδες οφειλετών  αφορούν χρέη κάτω των 5.000 ευρώ.
newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο