Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων σε   συνεδρίασή του στις 4 Ιουλίου 2016, συζήτησε ως πρώτο (1ο) θέμα ημερησίας διατάξεως, μετά από πρόταση και του Δικηγορικού Συλλόγου Θηβών, το πλαίσιο της αντίδρασης του Δήμου Θηβαίων σχετικά με την προβλεπόμενη με το Σχέδιο Νόμου για την αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας, κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων Θήβας, Θίσβης και Θεσπιών και υπαγωγή αυτών σε δημιουργούμενο έμμισθο Υποθηκοφυλακείο με έδρα τη Λιβαδειά.    

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ευάγγ.Μπασιάκος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας κ. Κων.Ζέρβας, ο Υποθηκοφύλακας Θηβαίων κ. Κων.Κουντουριώτης, η Εκπρόσωπος  των Συμβολαιογράφων Θήβας κ. Αγγ.Σαρρή, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Γ.Αναστασίου και Γ.Ψυχογιός, Δικηγόροι του Πρωτοδικείου Θηβών, Συμβολαιογράφοι, Δικαστικοί Επιμελητές, οι Υπάλληλοι του Υποθηκοφυλακείου Θηβών, Εκπρόσωποι άλλων φορέων και πλήθος κόσμου.  
Επίσης τις θέσεις του εξέφρασε εγγράφως ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Νικόλαος Θηβαίος.
Μετά από ενημέρωση επί του θέματος από το Δήμαρχο Θηβαίων και τους εμπλεκόμενους φορείς, την τοποθέτηση του Βουλευτού Βοιωτίας κ. Ευαγγ.Μπασιάκου και διαλογική συζήτηση που έγινε, το Δημοτικό Συμβούλιο  κατέληξε κατά πλειοψηφία  στο  ακόλουθο  Ψήφισμα :
Το ΣχΝ του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αναδιοργάνωση των Υποθ/κείων της Χώρας με την πρόβλεψή του για κατάργηση του Υποθ/κείου Θηβών ως και των λοιπών Υποθηκοφυλακείων που υπάγονται στην Περιφέρεια του Πρωτοδικείου Θηβών ( Θίσβης, Θεσπιών & Ερυθρών) και τη μεταφορά τους στο συσταθησόμενο έμμισθο Υποθ/κείο Λιβαδειάς, δεν λαμβάνει υπόψη του τις ιδιομορφίες της Π.Ε. Βοιωτίας και δεν εξυπηρετεί την ορθολογικότερη λειτουργία των Υποθηκοφυλακείων στην οποία υποτίθεται ότι αποβλέπει.
Το Υποθ/κείο Θηβών, το οποίο ευρίσκεται στην έδρα του ομώνυμου Πρωτοδικείου, καλύπτει, πέρα από το Δήμο Θηβαίων, το Δήμο Τανάγρας και τη Δ.Ε. Ακραιφνίας του Δήμου Ορχομενού με συνολικό πληθυσμό άνω των 60.000 κατοίκων όπου είναι εγκατεστημένες και πολλές βιομηχανίες, και είναι το μεγαλύτερο σε κίνηση Υποθ/κείο της Π.Ε. Βοιωτίας, αποδίδοντας στο Ελληνικό Δημόσιο την τριετία 2013-2016, παρά τη δυσμενή οικονομική και κοινωνική κατάσταση της Χώρας, 350.000€.
Η κατάργησή του θα εξαναγκάσει τους πολίτες, που υπάγονται στην περιφέρειά του, να μετακινούνται καθημερινά στη Λιβαδειά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, ενώ θα επιφέρει καίριο πλήγμα στους δικηγόρους, συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Θηβών.
Αποτελεί δε το νέο, βαρύτερο, βήμα, μετά τη συρρίκνωση της Δ.Ο.Υ., την κατάργηση των Γραφείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την υπολειτουργία του Νοσοκομείου, στην απογύμνωση της Θήβας από κάθε μορφής διοικητικές Υπηρεσίες και λειτουργίες.
Γεννώνται, έτσι, εύλογες οι υπόνοιες, ότι στη συνέχεια θα επιχειρηθεί η κατάργηση του Πρωτοδικείου Θηβών, που έχει πολλαπλάσια κίνηση από αυτό της Λιβαδειάς, λαμβάνοντας υπόψη ότι το Δικαστικό Μέγαρο στο οποίο στεγάζεται περιλαμβάνεται στον κατάλογο του ΤΑΙΠΕΔ των προς αξιοποίηση- εκποίηση ακινήτων του Δημοσίου.
Στην Π.Ε. Βοιωτίας υπάρχουν δύο ισότιμες και ισοδύναμες πόλεις. Η συνεχής υποβάθμιση της Θήβας έναντι της Λιβαδειάς δεν εξυπηρετεί την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων, όπως απαιτούν οι σύγχρονοι καιροί, αλλά καλλιεργεί την ένταση και τη διχόνοια.
Οι Δημοτικές Αρχές, οι φορείς και οι  δημότες του Δήμου Θηβαίων
Διαδηλώνουμε, ότι δεν θα ανεχθούμε την παραπέρα υποβάθμιση της πόλης και του Δήμου μας και δεν  θα επιτρέψουμε την κατάργηση του Υποθ/κείου Θηβών αντιδρώντας  με κάθε τρόπο σε αυτήν.
Προτείνουμε τη διατήρηση των Υποθηκοφυλακείων που λειτουργούν σήμερα στην Περιφέρεια του Δήμου Θηβαίων (Θηβών, Θίσβης & Θεσπιών) με τη μετατροπή τους σε έμμισθα Υποθηκοφυλακεία.
Απαιτούμε, τη διαγραφή του Δικαστικού Μεγάρου στο οποίο στεγάζεται το Πρωτοδικείο Θηβών από τον κατάλογο των προς αξιοποίηση- εκποίηση ακινήτων του Δημοσίου.
Παρέχουμε την εξουσιοδότηση στο Δήμαρχο Θηβαίων μαζί με εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων (δικηγορικός σύλλογος, συμβολαιογράφοι, κ.λ.π.), να επιδιώξει συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και να του εκθέσει τις απόψεις μας επί του θέματος. Σε περίπτωση δε, κατά την οποία το Νομοσχέδιο κατατεθεί χωρίς να ληφθούν υπόψη οι εύλογες,   δίκαιες και τεκμηριωμένες απόψεις του Δήμου Θηβαίων, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, να καλέσει σε πανθηβαϊκό συλλαλητήριο τους δημότες για την αποτροπή της κατάργησης του Υποθηκοφυλακείου Θηβών.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ι.Κόρδατζης και Β.Σωτήρχος που μειοψήφησαν, πρότειναν τη σύσταση ενός έμμισθου υποθηκοφυλακείου στο Δήμο Θηβαίων με έδρα τη Θήβα, στο οποίο θα υπαχθούν τα άμισθα υποθηκοφυλακεία Θήβας, Θίσβης, Θεσπιών και Ερυθρών.




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο