Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Επιστολή Μπακογιάννη στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου, για την υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Την αντίδρασή του έναντι της αδικίας που προβλέπει την υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, σε σχέση με πολλές από τις υπόλοιπες περιφέρειες, εξέφρασε με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

Η αντίδραση του Περιφερειάρχη αφορά στο γεγονός ότι η δεύτερη σε έκταση και η τρίτη σε συνεισφορά στο αγροτικό ΑΕΠ Περιφέρεια, εμφανίζεται έβδομη(!) στη χρηματοδότηση.


Ολόκληρη η επιστολή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου:


«Αγαπητέ ​Κύριε Υπουργέ,
Αναγνωρίζοντας την έως σήμερα εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει, σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή, επικαλούμενος όχι την στερεοελλαδίτικη καταγωγή σας, ως βουλευτή Εύβοιας, αλλά το αίσθημα
δικαιοσύνης, τη λογική και την ευαισθησία σας. ​

Γνωρίζετε πολύ καλά τις συζητήσεις, που έχουν ήδη αρχίσει, για την εκχώρηση, μέρους των ευρωπαϊκών πόρων που προέρχονται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014 - 2020), στις περιφέρειες όλης της χώρας. 

Γνωρίζετε επίσης ό,τι η Περιφέρειά Στερεάς Ελλάδας αποτελεί τα τελευταία χρόνια θύμα της γνωστής στατιστικής στρέβλωσης που την κατατάσσει στον «Στόχο 2» και την υποχρεώνει σε διαρκή υποχρηματοδότηση. Σας αναφέρω ενδεικτικά ό,τι η Περιφέρειά μας λαμβάνει αθροιστικά (εθνικούς και κοινοτικούς πόρους) περίπου το 50% από το μέσο όρο των πόρων συγκριτικά με άλλες περιφέρειες της χώρας.

Κύριε Υπουργέ,

είναι εκτός λογικής, η δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση περιφέρεια και τρίτη σε συνεισφορά στο Αγροτικό ΑΕΠ της χώρας  (9.4%), να εμφανίζεται έβδομη ως προς τα ποσοστά εκχώρησης του ΠΑΑ 2014-2020 και να καταδικάζεται με αυτό τον τρόπο η ανάπτυξη του πρωτογενούς  τομέα μας.
Το καθήκον μου, η κοινή λογική και πάνω από όλα το χρέος μου απέναντι στους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας με υποχρεώνουν να μην μπορώ να κάνω αποδεκτή όποια λύση θέλει την Περιφέρειά μας να λαμβάνει λιγότερα από όσα δικαιούται, βάσει των αρχών της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Δηλαδή λιγότερα από το ποσοστό που μας αναλογεί βάσει της συνεισφοράς μας στο αγροτικό ΑΕΠ. ​

Είμαι σίγουρος ό,τι, όχι μόνο θα ταχθείτε στο πλευρό της άρσης της επαναλαμβανόμενης αδικίας που συντελείται εις βάρος όλων των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και θα στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις το δίκαιο αίτημά μας. 

Με εκτίμηση,

Κώστας Μπακογιάννης»


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο