Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Ποιοι θα μείνουν να αγωνιστούν; Οι παππούδες;


Το ακούσαμε ξώφαλτσα στο ραδιόφωνο και λέμε ..μπα λάθος θα έκανε ο ρεπόρτερ στα νούμερα. Ψάχνοντας όπως καλύτερα, ανακαλύψαμε δυστυχώς ότι είναι γεγονός. Περίπου 550.000 Έλληνες έχουν δηλώσει στην Ευρωπαϊκή Πύλη για την Επαγγελματική Κινητικότητα. ότι ζητούν εργασία οπού δει εκτός Ελλάδος, και διαρκώς αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων ανέργων που εκδηλώνουν ενδιαφέρον να εργαστούν σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 Αρχίζει δηλαδή ένα τρομακτικό κύμα φυγής προς το εξωτερικό με απρόβλεπτες επιπτώσεις για την χώρα. Για χιλιάδες νέους, μηχανικούς, γιατρούς και άλλες ειδικότητες το εξωτερικό μοιάζει εργασιακός μονόδρομος. Η γενιά που μετακομίζει, κουνώντας τα πτυχία της, αναζητώντας δουλειά σε Ευρώπη και Ανατολή, είναι η γενιά των τριαντάρηδων, είναι νέοι, συχνά πτυχιούχοι, απογοητευμένοι, ακόμα και αποκλεισμένοι από την αγορά εργασίας. Αυτό είναι το προφίλ του μέσου Έλληνα που παίρνει τη απόφαση να ξενιτευτεί. Σε αντίθεση με τις δεκαετίες 50 60 τώρα αυτοί που δραπετεύουν από τον σοσια-ληστικό» παράδεισο του ΠΑΣΟΚ είναι ειδικευμένοι επιστήμονες και ειδικευμένο εργατικό δυναμικό.



Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ στο επόμενο 12 μηνο, υπάρχει σενάριο για φυγή στο εξωτερικό 1 εκατομμυρίου Ελλήνων!!!. Όλοι ειδικευμένοι.! Θα γυρίσουμε στην εποχή που το έλλειμμα της χώρας καλυπτόταν από τα εμβάσματα των Ελλήνων μεταναστών;. H απάντηση είναι όχι, γιατί απλά αυτοί που φεύγουν τώρα μιλάνε για «οικογενειακή φυγή». Το 50 και το 60 φεύγανε για να μαζέψουνε λεφτά και να τα στείλουν στην οικογένεια που αφήναν πίσω, Τώρα λέει η τάση είναι να φύγουν με όλη την οικογένεια.



http://www.oaed.gr/Pages/SN_73.pg


ixnos1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο