Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Προς φαρμακοποιούς με φαρμακείο



Βλεπω πολλα λεγονται απο φαρμακοποιους με φαρμακεια οτι θα αυξηθουν οι δαπανες, οτι το φαρμακειο ειναι μια επιχειρηση και πως ειναι απολυτα λογικο να μεταβιβαζεται για ναμην απελευθερωθει το επαγγελμα τους


. Ας ξεκινησουμε απο το πρωτο. Τα φαρμακα τα συνταγογραφουν οι ΙΑΤΡΟΙ, οχι οι φαρμακοποιοι. Ας υποθεσουμε οτι υπαρχουν πχ. 2 φαρμακεια για 100 ατομα στα οποια καθε μηνα συνταγογραφουνται απο ιατρους οι συνταγες τους! Αν ανοιξουν αλλα 3, οι 2 πρωτοι θα χασουν λιγο κοσμο. Πως θα αυξηθουν οι δαπανες?????? Εκτος κι αν τους συνταγογραφηθουν τα διπλασια φαρμακα(οποτε ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ θα αυξανοταν οι δαπανες). Οποτε μαλλον η αυξηση των δαπανων δεν ευσταθει και πολυ, δε νομιιζετε?



Για το δευτερο, μαλλον δε θεωρειτε οτι θα πιστεψει κανενας πως οι 200000+ ευρω που ζητατε για το φαρμακειο σας ειναι για το εμπορευμα σας.Πουλατε τον ΑΕΡΑ. Με μια μικρη διαφορα ομως σε σχεση με μια επιχειρηση: Δε μπορει ΚΑΝΕΝΑΣ να ανοιξει αλλο φαρμακειο διπλα στο δικο σας. Οποτε το κρατος τι σας λεει? Επιστροφη της αδειας σας(η οποια ειναι κρατικη περιουσια),να τη δωσει στον πρωτο σε αναμονη πτυχιουχο φαρμακοποιο που δεν εχει αδεια, να ανοιξει φαρμακειο ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ, εστω κι απο την αρχη, και ας βρει τα χρηματα που απαιτουνται για το εμπορευμα του ωστε να λειτουργησει. ΧΩΡΙΣ να χρειαζεται να πληρωνει 200000+ σε ΣΑΣ για τον ιδιο σκοπο. Αν εισαι γιος φαρμακοποιου, ας σου κληροδοτησει εσενα ο πατερας σου το εμπορευμα του και περιμενε μεχρι να ερθει η σειρα σου να παρεις αδεια. Ως τοτε, κριμα, δε θα λειτουργεις. Λες και οι υπολοιποι πτυχιουχοι φαρμακοποιοι ειναι παιδια κατωτερου Θεου. Αλλα οταν ακομα και ο ιδιος ο συλλογος σας διαφημιζει σχολες εξωτερικου(ωστε να μη χρειαστει να εχετε τις υψηλες βασεις για να περασετε στην Ελλαδα), οταν τα ιδια σας τα οργανα σας υποδεικνυουν τι να κανετε ωστε να διατηρησετε το τσιφλικι σας , τοτε ΟΛΟΙ(γιατι κανενας δεν ειναι χαζος οπως μερικοι θελετε να νομιζετε) καταλαβαινουν οτι θελετε να μεινει η πιτα σε σας, στους λιγους. Υγιης ανταγωνισμος, δικαιωμα στην εργασια σε ΟΛΟΥΣ τους φαρμακοποιους. Αυτο σας χαλαει.



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
 
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/blog-post_7265.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο