Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Την ανέγερση φράχτη για την αποτροπή εισόδου μεταναστών σχεδιάζει η κυβέρνηση

Δηλώσεις Παπουτσή


Eurokinissi
Ο κ. Παπουτσής στον Έβρο, όπου αναπτύχθηκε η Frontex Την κατασκευή φράχτη στον Έβρο, για να εμποδίζει την εισροή μεταναστών, σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του κ. Παπουτσή, περίπου 200 με 250 μετανάστες περνούν καθημερινά τον Έβρο, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στην Ευρώπη.



Μέσα στο πρώτο εννεάμηνο του 2010, ο αριθμός των μεταναστών που συνελήφθησαν να διασχίζουν τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα αυξήθηκε κατά 372%.




Συγκεκριμένα, ανήλθαν σε 31.219, αντί 6.615 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η δραματική αύξηση αποδίδεται στην καλύτερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από την ευρωπαϊκή δύναμη Frontex.



Ο κ. Παπουτσής, ανέφερε ότι «η ελληνική κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όριά της όσον αφορά στη δυνατότητα υποδοχής παράνομων μεταναστών. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στη χώρα μας θα παραμείνουν μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου.



» Παράλληλα, θα δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στα δίκτυα διακίνησης των μεταναστών που εμπορεύονται τους ανθρώπους και την ελπίδα τους για μια καλύτερη ζωή. Η κυβέρνηση του Παπανδρέου έχει ισχυρή πολιτική βούληση.»

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο