Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Πορτογαλία: Μαζικές αγωγές κατά των μειώσεων στους μισθούς


Ας μιλησουμε επιτελους

Αγωγές κατέθεσαν οι εργατικές ενώσεις των δημοσίων υπαλλήλων στην Πορτογαλία, ζητώντας την ακύρωση των μισθολογικών μειώσεων που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος αυστηρής δημοσιονομικής λιτότητας.

«Καταθέτουμε περισσότερες από 100 αγωγές επί του θέματος, στο όνομα 350.000 υπαλλήλων που αντιπροσωπεύουμε. Η αρχή της ισότητας που απορρέει από το Σύνταγμα δεν επιτρέπει τη μείωση των μισθών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η ’να Αβόιλα, συντονίστρια του Κοινού Μετώπου των συνδικάτων της δημόσιας διοίκησης.

Οι αγωγές κατατέθηκαν σε πολλές έδρες διοικητικών δικαστηρίων σε όλη τη χώρα από την Ομοσπονδία των οργανώσεων των καθηγητών (Fenprof), όπως και από την Επαγγελματική Συνδικαλιστική Ένωση των Αστυνομικών. Η Εθνική Ομοσπονδία Γιατρών ανακοίνωσε πως στο τέλος της εβδομάδος θα προσφύγει και αυτή στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πολλούς δικαστές, που απάντησαν σε σχετική ερώτηση των τοπικών μέσων ενημέρωσης, το θέμα θα παραπεμφθεί στο Συνταγματικό Δικαστήριο, η απόφαση του οποίου μπορεί να απαιτήσει «πολλούς μήνες», εάν όχι «πολλά έτη».

Κατά τον υφυπουργό Δημόσιας Διοίκησης Γκονσάλου Καστίλιου ντος Σάντους, η μείωση των μισθών «δεν θέτει κανένα συνταγματικό πρόβλημα». Ο ίδιος σημείωσε πως «η κυβέρνηση και η δημόσια διοίκηση θα χρησιμοποιήσουν κάθε δικαστικό μέσον προκειμένου να εφαρμοσθεί ένα απολύτως απαραίτητο μέτρο».

Υπενθυμίζεται ότι το 2011 η πορτογαλική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να μειώσει το δημόσιο χρέος από το 7,3% στο 4,6% του ΑΕΠ, με τη βοήθεια αυστηρών μέτρων λιτότητας, μεταξύ των οποίων μείωση των βασικών μισθών στο δημόσιο κατά 5%.



Καταλάβαμε τώρα γιατί τα δικά μας τα καλόπαιδα ανέβασαν σε δυσθεώρητα ύψη το κόστος υποβολής μήνυσης; Επειδή ξέρουν πως παρανομούν, προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τον "μαμωνά" (τον οποίο προσκήνυσαν) για να αποφύγουν την δια βίου διαμονής τους σε κάποιο κελί...

Και όπως πολύ σωστά αναγράφεται:





Υπό φυσιολογικές συνθήκες (και επειδή έχουμε “Σοσιαλιστική” Κυβέρνηση, λέμε τώρα και κανένα αστείο για να ξεχνιόμαστε) θα περιμέναμε:

α) οι μειώσεις μισθών και συντάξεων να συνοδευτούν από μειώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες. Δηλαδή να πάμε είκοσι (20) χρόνια πίσω τον τρόπο ζωής μας. ΣΥΝΟΛΙΚΑ και ΟΧΙ a la carte!!!

β) να έχουμε εμπεδώσει την αντίληψη ότι αγοράζοντας ξένα προϊόντα στέλνουμε τα χρήματα ΜΑΣ στο εξωτερικό και φτωχαίνουμε ΜΕΡΑ με τη ΜΕΡΑ.

Γι΄αυτήν την κατάσταση, υπεύθυνη είναι η Κυβέρνηση που ΔΕΝ θέλει να τα βάλει με τα καρτέλ και το οικονομικό κατεστημένο. Έτσι τουλάχιστο δείχνει μέχρι στιγμής…


Ας μιλησουμε επιτελους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο